Så var det mat igen, ja. Svårt att
komma ifrån i det här landet, särskilt på söndagarna. Vi tog oss
in till Menton för intagandet av söndagslunchen, denna långdragna
ceremoni då allt annat tycks stanna upp. Och alla tusen restauranger
börjar befolkas vid ungefär halv ett - vid halv två är det fullt.
Profiteroles |
Le Cyrnos efter Promenade du Soleil är en favorit. Där äter man denna söndag Duo poisson (lax och daurade) som plat de jour. Oui, je prende les poissons, S.V.P. Ja, det är inte fel alls. Men det bästa med denna repa är desserten. Profiterole au chocolat, petit-chouer med glass, grädde och chokladsås. En ny bekantskap, som utan krusiduller tar sig upp i topp på efterrättslistan. Här i landet lever desserterna ett liv i välmåga. Andra toppnummer är Tarte Tatin, Créme brûlée och Tarte aux fraise. Man slickar sig om munnen.
Iles flottante kvalar inte in på
listan denna vecka heller.
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar