måndag 23 september 2013

Hjo i regn och sol


I väntan på att Huset, det med stort H, ska bli klart för inflyttning kör vi upp till Hjo i regnet och sover över på hotell Bellevue. Hustrun försäkrar, som alltid att hon älskar Hjo, och jag håller med förstås. Hjo är verkligen en vacker stad. Men på hotellet är vi ensamma – personalen har stängt och gått hem, vi får ta oss in med kod. Tidigare har vi ätit på stadens kinakrog, ensamma där också. Så lite dött känns det allt.

Kallt och blött är det också.

Vi tröstar oss med att regnar det och blåser är det inget vidare i Göteborg heller. Göteborgsväder är inget att leka med.

Men mitt i natten vaknar jag av att TV:n går igång. Hustrun sover gott. Sådant händer inte, säger hon på morgonen. Nej, men det gjorde det likafullt, och somnade om gjorde jag inte förrän det var dags att stiga upp.

Ja, men på morgonen skiner solen och Vättern glittrar i ögonen.

Vi glömmer hotell Bellevue och kinakrogen, tar oss upp till Huset med stort H. Erk du, Maja du. Ett hus ska vi ha... Och en hund kanske. 

5 kommentarer:

 1. Snabbt jobbat!

  Fina foton, kul att de kommer till "användning"! Skönt att vi kommer kunna ha lite koll på er från Stockholm respektive Göteborg framöver!

  SvaraRadera
 2. Skoj! Ja, det var fina bilder pappa, trodde inte du skulle få till det bra med headern(heter det så?) direkt. jag ser fram emot live-blogg när flyttlasset går!

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Ursäkta, har tydligen svarat från fel ställe - rätt nu? Roligt att du har hittat till Hjo, Johan!

   Radera