onsdag 8 februari 2017

Apropå nordosten

Det är inte så att det brinner i martallens topp, inte direkt. Men solen tittar fram mellan molnen och då gäller det att få med sig kängor och kamera och hund. Ut. I en faslig fart. Men när Bloggaren kommer ut går solen in. Det är som det är. Kallt.

Och efter Vättern blåser nordosten och kylan blir etter värre. Som i Stalins Sibirien. (Nåja.) Där kulaker och andra fosterlandsförrädare arbetade ihjäl sig. Eller frös. Vilket var helt i sin ordning, om man pratade med gammelkommunisterna i Surahammar på 70-talet. Bloggaren var mer lagd åt det kinesiska hållet. Vilket knappast var bättre, skulle det visa sig. Men han var inte sämre än att han gjorde sig en pudel. Dickan och Östblom och Lappen hade aldrig hört talas om pudlar. Aldrig, njet njet.

Detta apropå nordosten. Man blir som.

Och hustrun undrar om Bloggaren måste ha huvudet fullt av Putin, Assad och Islamiska staten. Stalin. Och andra galenpannor. Alltid. Blir det inte bra skitjobbigt ibland?

Jovars, då brukar Bloggaren klä på sig och gå ut med hunden. Några varv. Fast nu verkar inte det hjälpa heller.  


Om sommaren är allting så mycket enklare30 kommentarer:

 1. Brrr! det lät riktigt kallt och isigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får bida sin tid. Ett par månader så...

   Radera
 2. Det har kommit ca 15 cm snö nu!
  Vill inte ha mer :-)

  SvaraRadera
 3. Man invagga i falsk säkerhet bara för att solen visar sig en stund. När man kommer ut är det förfärligt kallt på grund av den ihärdiga nordanvinden. Nästan som man önskar sig tillbaka till strandpromenaden i Menton...
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får se när den strandpromenaden kan återses. Kanske frankrikeresa i höst men då inte Menton.

   Radera
 4. Jag hade en Faster Berta för ett antal år sedan,hon finns inte längre kvar..Bert finns ju några,den du nämner tex,,vi hade en frisör på -60 talet som hette Bert,en som var jättebra..Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så finns, eller fanns, den tyska mörsaren Tjocka Bertha.

   Radera
 5. Vilken fin bild på Hjo-Hjo. Det är så jag längtar till sommaren.
  Vi har nu fått ett par cm snö, -3, tyvärr så blåser det här också. Så jag lämnar kameran inne.
  Ha´t så bra, och håll i hatten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En månad kvar av vintern. Eller kanske enochenhalv, då då. Sedan blir det bättre!

   Radera
 6. Annars tycker jag att man rensar hjärnan bra när man är ute med hunden. Tänker på allt och inget. Oftast i alla fall. Här blev det ingen sol men snö i stället vilket föll i god jord hos den fyrbenta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att gå ut med hunden får tankarna att löpa som de vill. Mycket bra. För det mesta.

   Radera
 7. Vi är många som pudlat oss bort från Mao.Nog sagt om detta. Och att bo nära Vättern måste ses som en ynnest. Även om det blåser småjävlar. Det är trots allt nästan som havet. Här traskar jag ner till sjön Noren. 1,3 kvadratkilometer yta, och 8 meter djup. Det blir liksom inte samma känsla. Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldigt gla i Vättern. Som är som havet, åtminstone som Vätternhavet. Men man ser faktiskt Östergötland i vanligt siktigt väder. Kall är den också men sägs blivit varmare. Vilket rödingen inte gillar.

   Radera
 8. Jovars, vem vill inte ha det lite enklare... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo vill kunna ligga i skuggan under vårt falska franska fikonträd och dåsa. Och kunna gå ut och in så ofta han vill. Och så vill allt husse också ha det.

   Radera
 9. Vet inte om det var nordostan eller nåt annat väderstreck, men det blåste rejält här idag. Omysigt, kan man säga :-)

  SvaraRadera
 10. Nej, solen värmer inte än, speciellt då 3-5 minusgrader och blåsten gör att man fryser av sig olika kroppsdelar som man faktiskt behöver - egentligen alltså.

  Inga varma tankar här heller med andra ord...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nu är det bistert. Men när väl skid-VM i skarven feb-mars avverkats - med många svenskar på pallen - ligger våren på lur. Välkommen april!

   Radera
 11. . . . om sommaren är allt mycket enklare, javisst, man hinner får på sig kläderna innan solen går in,
  hi hi ..
  Det verkar som hela norden fått Sibirienvindar och snö här och var, här bara pudrar det än så länge.
  Ja nog behöver man 'vädra' tankarna det är mycket konstigheter i politiken, hur jag än försöker sätta mig in i vad som pågår blir jag ännu mera förvirrad.
  Jag gör som HjoHjo, 'skiter i politiken', för det gör han väl ?
  Sköt om er/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lätt att tappa sugen just nu. Men man får tänka mer långsiktigt, en månad framåt eller två. Då man kan ha dörren öppen och det är skönare ute än inne.

   Radera
 12. Absolut är det både enklare och framförallt trevligare på sommaren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett par månader och vi är där. Åtminstone i våren. Enkelt och trevligt.

   Radera
 13. Du har så rätt, ju mer man funderar ju mer frustrerad blir man, finns det inga vettiga människor kvar? Vad är det som händer? Ibland analyserar jag tillståndet i världen som så att det är den tekniska utvecklingen som delvis är skyldig till att vi har det som vi har det...
  Förr i världen (då när allt var sååå mycket bättre) kunde man möjligen läsa nyheter i en tidning som utkom varje dag i bästa fall, en gång i veckan i sämsta fall. En huvudredaktör bestämde vad läsarna skulle få vederkvicka sina sinnen med, vilka nyheter som släpptes igenom sållet...man valde och vrakade, självklart fanns världsnyheter då också, men allt det andra...
  Nu, nu har man så många kanaler att välja bland så man dels tappar förmågan till källkritik, dels får veta allt, o då menar jag allt, om vad som händer på andra sidan jordklotet vid varje timme på dygnet...om man vill...det blir liksom extra allt av allt...jag vill hävda att ingen kan ta emot och processa den mängden fakta (eller inte) som vi matas med hela tiden...o där flyger mycket vett ut genom fönstret...
  Eller, har jag fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt. Det kan inte vara nödvändigt att få veta allt som händer i minsta vrå. Man blir som nedtyngd av världens alla bekymmer. Man kan ju sällan göra något åt det. Sociala medier är demokratiskt men alls inget att lita på. Det får man ha i skallen hela tiden. Vissa har det inte. Och då blir det knepigt.

   Radera
 14. Vete katten varifrån vindarna egentligen blåser, men kalla är dom! Tror dom virvlar planeten runt, liksom. Kanske dags att spela struts? :(

  Just nu brassas för fullt i kaminen, men inte känns vår och sommar närmare för det. Tror inte det hjälper att gå ut heller, till bistra -7 (blir värre senare i natt). Men det tror hundarna. Helt bestämt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast idag har solen värmt för första gången. Men tänder nog i kaminen ändå. Dock, det finns hopp om sommar och vår!

   Radera
 15. Det ser kylslaget ut hos er. Inga översvämningar i alla fall som här i Kalifornien.
  Du får diskutera allt du har i huvudet med Hjo-Hjo. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har nog vart sisådär 7-8 grader kallt inatt. Men strålande sol på dagen. Vättern fryser till faktiskt. Eller börjar på iaf. Men mildare väder att vänta. Sedan är det nog kört för skridskoisen även denna vinter.

   Radera