onsdag 17 februari 2016

Leonard

Först: igår kväll förlängdes filmfestivalen hemma på Västergatan med Sideways och Julie & Julia. Mat och vin således, det är sådant vi gillar, vi som är över 36. Och sedan avslutades kvällen tillsammans med Leonard Cohen i soffhörnet. Death of a Ladies' Man. Som skickar Bloggaren tillbaka till Scandinavium 1979: Don't Go Home with Your Hard-On. Oh Leonard, du måste vara den snyggaste kanadensare världen skådat, åtminstone med sådan gyllene röst: I was born like this, I had no choice / I was born with the gift of a golden voice. Hjo-Hjo nynnar med. Någon som hört talas om Howlin' Wolf?

Idag tar Bloggaren sin hund och går längs ån ner till hamnen. För att kolla upp gubbarna vid södra piren, så att de jobbar på enligt plan. Och jodå, det ser bra ut. Men kallt fast solen blänker. Så till båtsäsongen ska Hjo ha Vätterns finaste hamn. Vilket vi väl redan har, men ändå. Och ett par grader varmare i badvattnet, har Bloggaren hört.

Hjo-Hjo ber att få hälsa till Elton i Gbg och Gårdon gårdshund i Kista. Och alla goa kompisar i Hjo. Og alle hunder der ute i bloggosfæren selvfølgelig, det höll vi på att glömma. Jisses, det är inte lätt när man är känd ända borta i Norge. 
36 kommentarer:

 1. Leonard Cohen ja... Det var tider det. Tider och vilken röst!

  Herr Hund och Miss E, från söder om landsvägen, hälsar tillbaka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Leonard är 81 år. Jag köpte Old ideas 2012 och han har kommit med nytt efter det. Har en häftig DVD från London, som kom i den vevan.
   Hjo-Hjo tackar.

   Radera
 2. Filmen om Julia och Julie gillade jag, och jag är en stor beundrare av Leonard Cohen också. Vilken röst!

  SvaraRadera
 3. Hej du..Jag har en liten kompis som heter Alexandra på Cypern,,men hon vet nog inte att hon har namnsdag idag,men hon är nog go o glad ändå..Haé Kram.

  SvaraRadera
 4. Hehe går det som jeg vil og håper så flytter jeg fra Norge til Hjo i løpet av sommeren 😉
  Verdens fineste plass !!!
  Kul å følge din blogg 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får jag hälsa dig välkommen till Hjo!

   Radera
 5. Det är ganska skönt att ha flocken samlad i soffhörnet framför teven. Det är så svårt att ha koll på dom när dom pysslar på olika ställen. Då väljer jag oftast att undersöka vad matten gör i köket. Husse får allt säga till om han behöver hjälp. Ännu finare hamn och varmare i vattnet låter underbart... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, knepigt när husse och matte håller till på olika våningar. Aktivitet i köket brukar prioriteras. Med ett par grader varmare blir Vättern badglad. Toppen.

   Radera
 6. Jag gillar också Leonard Cohen...........................Jag skrev fel det var zonterapi jag fick! Akupunktur klarar jag inte Jag kolar av! Ha en bra dag !!

  SvaraRadera
 7. Ska byta Johan Sebastian mot Leonard som följeslagare på min promenad nästa gång. Vilken upplevelse att ha sett och hört honom live en gång i tiden!
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Johan Sebastian är inte så tokig att lyssna på direkt i örat han heller. Men lyssnar inte så längre. Men förr på bussen till jobbet. Leonard var bra, men fyllde bara en avskärmad del av Scandinavium. Lite märkligt kanske, men så var det.

   Radera
 8. Oh, gamle Leonard, det får mig att transfereras tillbaka till gymnasietiden då det understundom förekom ett visst skolkande (speciellt med dubbeltimma i franska måndag morgon och dubbeltimma med konst- och musikhistoria fredag eftermiddag - hur tänkte dom som lade schemat?) och då blir det Leonard och Suzanne takes you down to her place near the river......Härliga tider! Ojojoj!
  Ha det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fredag eftermiddag gör inte många knop nuförtiden heller. Har jag en känsla av. Trevlig helg, höll jag på att säga.

   Radera
 9. Leonard Cohen gillar jag verkligen! Toppen!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 10. Han är stilig, Hjo-Hjo. Inte underligt att han har en sån stor, internationell beundrarskara :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han gillar hela beundrarskaran. Fast just nu för tillfället gillar han prinskorv bäst.

   Radera
 11. Jag har en egen Leonard, fast han är bara snart 3 år,
  sjunger och dansar gör han på sitt sätt och är riktigt musikintresserad.Så fort gammelmormor hälsar på i Norrahammar vill han att vi ska dansa, sen gillar han hipphopp och rapp. Ja det gäller för den gamla tanten att hänga med på detta, alltid går man väl ner något gram i dansen, 'fniss'

  Men den gamle Leonard har länge varit en 'kär vän' till mig. Men om jag får veta att den karlen varit på Västergatan och sovit över i Friggeboden utan att du sagt ett enda ord till mig om det, ja då ber jag om att få 'säga upp bekantskapen', bara så du vet, 'fniss'
  Är Sofia Loren kvar där eller har hon rest hem ? !

  Jag tycker mig se på bilden att HjoHjo står där i längtans tankar, är det våren som drar eller någon ny fjälla ?
  Sköt om er/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Leonard tyckte det var enklare med utdragssoffan. Lovar att höra av mig när han kommer härnäst.
   Hälsa lille Leonard!

   Radera
 12. En filmkväll hemma är inte så dumt. Själv var jag på bio och såg "En man som heter Ove". Helt underbar, superlativerna räcker inte till.

  Nej, rösträtt åt småbarn - nej tack. Jag som hittills har tyckt att han var väldigt vettig. Men man kan ju ändra sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vettig absolut. Men. Sverige är ett knepigt land. Kanske har vi haft det för bra för länge. Varför ens ägna tanken att barn ska rösta?

   Radera
 13. Oh, Leonard Cohen, ja han representerar en tonårstid med olycklig kärlek och många sena nätter med tedrickande... Kanske ska återuppliva honom och fundera över om jag fortfarande blir gråtmild av honom ;). Han har ju en underbar röst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sena nätter med te och olycklig kärlek. Oj då. Tur att man inte är ung längre.

   Radera
 14. Åh, en sådan stilig Hjo-Hjo!
  Jag gillar också Leonard Cohen. Mycket.
  Ha de gôtt! /Gerd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två stiliga killar - Leonard C och Hjo-Hjo!

   Radera
 15. Ja han är bra den där Cohen, och inte blir han sämre med åren... Fina minnen från hans storhetstid, med romantiska promenader, rödvin och älskog... Det var en lycklig tid när det begav sig. Vart tog den vägen??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Romantiska promenader, rödvin och älskog - där fick du till det. Leonard Cohen i ett nötskal.

   Radera
 16. Selvfölgelig ... bare hyggelig med Cohen och bloggaren med hund - vin mat och sång - trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo ligger förnöjt på mattan framför kaminen. Snusar gott sedan han dräpt en kyckling, leksaks.
   Trevlig helg!

   Radera
 17. Karin & Gårdon19 februari 2016 20:50

  Gårdon såg hälsningen först nu, men tackar och hälsar glatt tillbaks! Från huvudstaden och förorten kan vi rapportera att det hittades en död man längs vår promenadväg imorse bara en timme innan vi passerade och att en av Gårdons kompisar har blivit stulen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad att jag slipper rapportera om sådana hemskheter efter våra långpromenader. Och Hjo-Hjo är glad att inte Errol är nappad, eller vad det heter.

   Radera
 18. Filmen Julie och Julia var verkligen bra. All matlagning och härliga bilder från Paris. Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Apropå härliga bilder av Paris. Woody Allens Midnatt i Paris innehåller massor av sådana.
   Trevlig helg!

   Radera