lördag 23 maj 2015

Nytt halsband

På hundpromenaden skriver sig dagens blogginlägg nästan sig självt. Där trängs Putin och Al Shabab med Jonas Gardell och hans bror Mattias, Pol Pot-pristagaren (Peter Englunds), Ylva Johansson och Mikael Wiehe. Med denna dam och dessa herrar i åtanke borde bloggaren kunna åstadkomma ett präktigt grälsjukt inlägg. Men hemma framför datorn händer ingenting. Texten var ju i stort redan klar. Är det inte så att? Och kallt som skam är det. SMHI hallå!


Hemma planterar hustrun rosenkvitten medan bloggaren håller sig för ryggen, spatserar omkring med hunden. Argsint verkar han vara också. Ont i ryggen, pyttsan. Och hustrun som gräver och gräver. 
Men hunden verkar glad. Fattas bara nu när han fått ett nytt snyggt halsband. Med bärnsten, till förfång för Sveriges farligaste djur. Så vi får se, Hjo-Hjo, hur många vargar som fastnar i pälsen denna sommar.

Och sedan sjunger vi med Arja: Och inget röka, inget jopp / ikväll, ja ikväll är tålamodet slut / bididatt bombom, bididatt bombom, bidibidibididatt, bididatt bombom, bidibidibididatt...

38 kommentarer:

 1. Hoppas att halsbandet håller odjuren borta! Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lär vara effektivt på icke allt för långhåriga hundar. Vi hoppas.
   Trevlig helg!

   Radera
 2. Hej på er, vilket fint halsband du fått HjoHjo, har du fått det av husse och matte, eller har du någon hemlig beundrare . . . .?
  T.o.m. bärnsten, vill veta lite mer om halsbandet !
  Tur att du HjoHjo är på gott humör, men din husse borde uppsöka en 'kotknackare', det är inte bra att ryggen får bråka för länge.
  Det är den förbaskade kylan som gör värken i ryggen, den behöver hålla sig varm, det har jag sagt innan . . . .
  Du HjoHjo är en riktig hurtig hund som redan badat i ån . . . .
  Sköt om er/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bärnstenshalsband lär vara bra mot fästingarna. Det visar sig. Hoppas eftersom de är ena otäckingar.
   Vissa förbättringar med ryggen idag, Tänker inte göra många knop idag. Står upp eller ligger, sitter högst ogärna.

   Radera
 3. Gomorron!
  Kallt hos er!?! Igår sken solen här i Wales, men idag är det molnigt och kanske regn senare. Regn och massor av människor ute = bankholiday!
  Ha en bra söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kallt, nja. Jag var nog på rygggnällhumör igår. Ingen riktig värme kanske men gott nog faktiskt. Och idag går jag i shorts. Det tar sig.

   Radera
 4. Fy fasen för fästingar! Hoppas halsbandet hjälper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Odjur. Riktiga odjur. Idag har vi 16 grader, nästan spansk värme!

   Radera
 5. Våra hundar har fått många fästingar så det kan bli aktuellt med liknande halsband. Hade Hjo-Hjo ett sådant även förra året?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nix, det är sprillans nytt. Låter märkligt att bärnsten ska ha någon verkan. Men hoppas man och tror så kommer det säkert att funka.

   Radera
 6. Våra "töser" har sånt halsband! det fungerar,........Tack! Ha du med en solig söndag! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får vi hoppas det funkar på våran kille också.

   Radera
 7. Jag måste säga att Gårdon var bland det sötaste jag sett i valpväg.....inte ens sen vår senaste Golden var valpis har jag sett någon så söt!
  Och ajajaj, med ryggen, hoppas den i alla fall sakta blir bättre!
  Och tack, jag hade bara inte riktigt hängt med i nyheterna om bensinskatten, men nu så. Det är så mycket nu som surrar, precis som du säger i inledningen här. Och här kommer bomben, jag är trött på skatter! Den du!
  Ah, fästingar, jag avskyr dom. Som tur är har vi hela två veterinärer i familjen och vi har fått förskrivet ett piller till vår dågg. Det ser ut som en pralin och man ger den 1 - 2 ggr per säsong och den är kanonbra, vi började förra året. Jag skulle vilja våga ta ett par praliner själv. Om du är intresserad så heter den Bravecto.
  Inga kända biverkningar och dom här vetsen använder det till sina egna hundar. Bara ett litet tips!
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bravecto, ska lägga det på minnet om halsbandet skiter sig. Ska vidarebefordra till dottern hur söt Gårdon är. Förresten - Hjo-Hjo var också söt.

   Radera

 8. Skall bärnsten hjälpa mot fästingar? Tja varför inte....
  Krya på ryggen, aj.....

  Kramen ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det sägs så. Vi får se, hoppas de lämnar hunden ifred. Ryggen blir bättre med vänlighet, sägs det också. Så tack!

   Radera
 9. Svar
  1. Jo, tillochmed i låten om killen utan jopp. Och ciggisar.

   Radera
 10. Usch o fy,inte kul med ryggont..Ja dom som testat dessa halsband säger ju att dom funkar,så då får vi tro på dom..Kollade på hela Mellon,blev lite långdraget,många gaphalsar hördes..Men rätt låt vann..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryggen får en dag till på sig, sedan får det bli farbror doktorn, eller tant. Långdragen mello, segt.

   Radera
 11. Har funderat på bärnstenshalsband, men Kasper har så förtvivlat mycket päls, tror stenarna och snodden bara skulle orsaka trassel och tovor.
  Men funderar ändå på att prova.
  Snyggt i alla fall, hoppas Hjo-Hjo bär det med stolthet. :)
  Berit E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halsbandet är snyggt och har inte hört att Hjo-Hjo klagat.

   Radera
 12. Hjälper bärnsten mot mot fästingar??.
  I såna fall är det ju jättebra .
  Kallt Äre. Nu vill vi ha värme sådetså.

  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bärnsten mot fästingar, jo det sägs så. Hjo-Hjo har haft sitt halsband i tre dagar nu, så vi får se. Lite värme idag.
   Ha en bra kväll!

   Radera
 13. Alltså du menar att de där gula stjärnorna på halsbandet är bra mot fästingar eller har jag missförstått det hela...
  Håller tummarna att det stämmer.

  Tur att Hjo Hjo troligen inte bryr sig. Men om jag varit han så hade jag nog tyckt att halsbandet är aningen fjolligt - alltå om det inte hjälper mot fästingar vill säga;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De gula stjärnorna är bärnsten, och funkar det inte så är de åtminstone snygga. Det tycker både Hjo-Hjo och jag. Godnatt!

   Radera
 14. Svar: Glömde ju svara på om Täby är okej annars. Jo, det är det verkligen. En mycket välskött kommun på alla sätt. MEN vad gäller nöjeslivet - eller bara gå ut för en middag på "krogen" så är Täby en ren öken kan ja säga.

  Tåget till stan är u bara 3 minuters promenad bort, men det vore så himla mycket trevligare att ha nå't vettigt på hemmaplan. Å då menar jag inte dessa snoffsiga ställen i Täby Centrum där slipsgubbarna håller till...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en schysst kinakrog, åtminstone funkar den bra för hämtmat. Bodde, eller bor, inte Reinfeldt i Täby?

   Radera
 15. Bruna svampar finns det gott om. Tror du att det är stubbsvamp, så finns det säkert en rot eller så i marken.Finns ju både ätliga och giftiga sådana. Det viktiga är att lära sig av nån som kan, svamp behöver man se, klämma och lukta på i verkligheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igår tittade jag till den bruna svampen och då var den borta. Snabba ryck, tänkte jag skulle ta en bild. Tyckte det var lite lustigt, har aldrig sett sådana svampkolonier på våren.

   Radera
 16. Jag säger bara Bravecto!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, har förstått att Bravecto är bra. Men vi fortsätter med bärnstenshalsbandet ett tag.

   Radera
 17. Bärnsten är säkert magiskt. På danska heter det väl ravsten. Jag har flera halsband med olika färger och olika utseende, magiskt vackra. Kanske de motgiftar fästingar?
  Krya på ryggen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas förstås att halsbandet är bra. Ryggen är redan dubbelt så bra sedan sjukgymnasten uppsöktes. Tack!

   Radera
 18. Att bärnsten skyddar mot fästingar hade jag ingen aning om. Förresten har jag helt glömt bort att köpa fästinghalsband. Det måste ske ganska snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag er mig inte in på någon förklaring men googla gärna. Funkar det så funkar det, Och då är det toppen.

   Radera
 19. Vackert nyttigt halsband om jag fattat rätt ?
  Klädde hur som den snygga Hjo-Hjo! För att vara tomt framför datorn blev det ju på hjoisk vis fullt hus! Stämmer gärna i med Arja ...bibidatt bom bom ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir inga biverkningar av det halsbandet. Och inga fästingar förhoppningsvis. Vi sjunger tillsammans med Arja.

   Radera