lördag 18 april 2015

Det är ruskigt

Idag har bloggaren hängt upp sig. Han gör så ibland. Och tar sats i Let's dance i TV4. För där är Ingmar Stenmark i final nästa fredag – åtminstone om man får tro programledaren David Hellenius. Eller om det är Daniel han heter. Det är inte så noga, alla fattar ju. Även bloggaren faktiskt, men den slappa Ingmar skaver som en sten i skon. Vare sig han heter Stenmark eller Johansson.

Johansson?
Ja, boxaren.
Jaså, Ingmar Johansson.
Javisst serru, det är ruskigt, som Ingemar Bergman sa.

Och jovisst serru, idag får Göteborgs-Posten bloggarens nackhår att resa sig. I en rysning. Där läser man inte en gång utan två: Som Ingemar Bergman sade, det personliga är allmängiltigt. För det står faktiskt två gånger.

Ingmar Stenström, Ingemar Bergström och Ingmar Johannesson. Catarina Flykt och Olof Palm. Fem svenskar som inte kräver vidare presentation.

Hoj-Hoj hälsar.


54 kommentarer:

 1. Ja nog blev man besviken på svenskarnas val .Men vi har ju ingen rösträtt någonstans förutom i valet i morgon och där röstar vi för vårt språk ,Trevlig fortsättning på helgen ,Nette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har rösträtt i Let's dance, men jag röstar aldrig, inte ens på Stenmark.

   Radera
 2. Tur du hängt upp dig och inte hängt dig .... dansmässigt så var tennisgubben bäst. Men Stenmark som på sitt vis ändå taget sig så långt så får det bli. Folket röstar inte på dansförmågan utan på det vi gillar - det personliga är allmängiltigt - trevlig lördagskväll Hoj Hoj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inga problem med Stenmarks finalplats, Bara med Ingmar.

   Radera
 3. För min del, fattar jag inte hur man kan ha Ingemar Stenmark som dansvinnare. Han är det gedigne skidesset, och inget annat, allt annat är spex. Men folket vill att han vinner.
  Bästa kvinna/man borde vinna, inte den folkkärre.
  Men men, så tycker jag. Jag vill att Marie vinner, hon är galant.
  Ha en bra lördagkväll, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inga fortfarande problem med Stenmarks finalplats, Bara med Ingmar.

   Radera
 4. Hälsa tillbaks... Kramis!

  SvaraRadera
 5. Här hänger jag inte alls med - någonstans. Har visst läst en löpsedel om Ingemar Stenmark sm jag dock tolkade som om han hade missat finalen i Let's Dance. Har aldrig sett programmet men Ingemar på skidor gillade jag:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Poängen i inlägget har inget med själva dansen att göra. Utan att Ingemar borde få heta Ingemar (Stenmark och Johansson) och Ingmar Ingmar (Bergman). Har du någonsin hört talas om en berömd svensk filmregisör vid namn Ingemar Bergman. Det är sådant jag hänger upp mig på. Petitesser? Nix. Ingemar Bergman, var han boxare eller?

   Radera
 6. Kväller.Jag skiter i Lets Dance egentligen,men av det jag sett så ser jag,Brysselstegaren som den bäste dansören...
  Ja kycklingen smakade bra trots köpebea och pommes..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med. Ingmar eller Ingemar, det är frågan.

   Radera
 7. Häng inte upp dej på det!!.......................................SVAR:...Det är lätt att göra det sköter sig själv. Jag strimlar inte köttet utan skör det i skivor.!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingmar eller Ingemar är fortfarande frågan att hänga sig i.

   Radera
 8. Men hur mår han egentligen, Ingemar? Han var tårögd på löpsedlarna i våra trakter i dag. I går mådde han riktigt dåligt. Betyder det att han är på bättringsvägen eller tvärtom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du Stenström så mår han säkert bra.

   Radera
 9. Stenis i all ära men han dansar som ett skåp. Samtidigt så har han valsat ner från flera höjder så nog är han duktig. Fast kanske inte på att dansa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast frågan för mig är varför Helenius envisas med att kalla honom Ingmar.

   Radera
  2. Ja, hur svårt kan det vara?

   Radera
 10. Jag inser att jag har missat något otroligt viktigt i konungadömet Sverige. Jag har inte sett en minut av Let's Dance och räknas väl som lite "efter" kan jag tro! :)

  SvaraRadera
 11. Efter det här inlägget kommer jag inte längre att kunna rabbla rätt stavning i sömnen... det blev så många Ing(e)mar. Palm tror jag mig däremot kunna komma ihåg ett "e" på även fortsättningsvis!

  SvaraRadera
 12. Jag höll på Marie och Jonas i final. Stenis är duktigt på mycket, men dom andra dansar MYCKET bättre.
  :-)

  SvaraRadera
 13. Jag hänger ju inte med vad som visas på TV i Sverige, men Ingemar Stenmark som dansare hade jag väl aldrig tänkt mej när han rusade ner för backarna i sin hemstickade toppluva på 70- och 80-talen! Vilken tid det var!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige stod stilla. Stenmark i andra åket.

   Radera
 14. Nu blev jag alldeles snurrig. Snurrigare än vanligt. Vad heter folk egentligen? Jag blir osäker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns säkert många som heter Ingemar Bergman. Och Inga och Ingo.

   Radera
 15. Är detta sant!??

  Svenska folket har ingen smak, ingen finess, ingen kunskap, ingen känsla för kvalitet i sådana här sammanhang. Borde diskvalificeras för gullighetskorruption.Eller nåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Apropå Stenströms dans? Han får gärna vinna för mig, eller inte. Problemet för mig är Ingmar. Bergman menar du? Nej, Ingo, knockout-kungen.
   Förmodligen har jag skrivit ett konstigt inlägg.

   Radera
  2. Bara en fråga, Bert. Vem är "svenska folket"? 9 miljoner som tycker samma, har samma smak och är eniga?
   I så fall är jag inte svensk, för jag tycker ofta tvärtom.

   Radera
  3. Jag raljerar förstås. Ofta tycker även jag tvärtom, men inser att jag inte har någon chans mot massorna, som tar den enkla vägen.

   Radera
 16. IngEmar. Stenmark. Hur lätt som helst. Ingo är Ingo. Och Börgman är Börgman. Och även om inte Stenmark, IngEmar, är så överdrivet bra på att dansa, kanske, så tycker jag i alla fall att han dansar som en gud. Hade han dansat med mig hade han fått flytta ett linneskåp. IngEmar, han var ju precis ALLT när man var i rätt ålder.......och Hellenius är ju för ung.....han förstår inte.
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äntligen någon som förstått bloggarens problem här i livet. Björnes magasin hette så för att det hette så - inte Björns.

   Radera
 17. Instämmer med de övriga om att man ska väl rösta på de som är duktigast och inte på den som är mest populär. Så egentligen spelar det ingen roll vad man heter bara man är folkkär...då kan man vinna. Ändå så sitter jag där och kollar varje Fredag...men röstar gör jag inte.
  Ha en fin dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spelets regler. Peppe Eng vann inte, vilket var tur, fast han var populär.

   Radera
 18. Jo det är dom viktiga nyheterna nu ,-)))
  Nu får man vara vaken pigg och alert, ditt inlägg är en nivå högre än min tankeverksamhet just nu ,-))))
  Jag hade hoppats på Jonas och Marie i finalen ,-)
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaken, pigg och alert - jag är jättetrött. Går och lägger mig nu, god natt!

   Radera
 19. Jag har en svåger som heter Roland. Det säger alla. I dopbeviset står det varken Ingmar eller Roland, utan Ronald. Jag tycker de ska rösta hem Tommy Irwing :) och se till så de nya deltagarna till varje ny säsong INTE kan dansa när de börjar sitt vårjobb. Tydligast var det i finalen förra året när Steffo mötte en i klanen Wahlgren som dansat sedan han var spermie. Ska man rösta på den som dansar bäst, den som gjort den största utvecklingsresan eller om de har en tatuering som heter Ingmar? Jag gillar programmet. Det märks väl? :) Hoppas du har det soligt och gött i Hjo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ronald eller Roland är inte så noga. Inget att hänga upp sig på. Tommy! Irwing gillar jag, de gånger jag fattar vad han säger. Soligt och gott i Hjo, underbart.

   Radera
 20. Visst tittar jag på let'c Dance, men att stenmark håller sig kvar handlar väl ändå bara om att han är populär bland folket. Lite orättvist till de som värkligen kan dansa.
  Ha det så bra.

  SvaraRadera
 21. Hehe, det är himla skönt att inte titta på sådana där program, så slipper man "hänga upp sig". De får dansa och larva sig bäst de vill för mig. Fast så där får man väl kanske inte skriva, för då är man inte folklig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är som måste man ha något att hänga upp sig på, för att må bra.

   Radera
 22. Förstår precis. Att inte stava eller säga rätt...

  SvaraRadera
 23. Godmorgon! Massor av kända namn...här hängs det sällan upp sig på något men jag kan däremot bli upp-retad ibland...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma sak. Kanske. Men upp-repad låter nog lite mer ilsket.

   Radera
 24. Nä men tusan - jag har missat allt för många Lets Dance nu... eller också missat inget :-)
  Bor i Finland men betalar för att se fyra av de svenska kanalerna. Med förra makens mor och far såg vi ofta tillsammans på Lets Dance. Få se hur det blir nu efter skilsmässan, vi är ju vänner alla men bor inte lika nära varann som sommaren innan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingmar eller Ingemar - det är frågan inföe fredagens final.

   Radera