tisdag 13 oktober 2015

Vart tog Erik läspe och halte vägen?

Nu är vädret så grådaskigt att det knappt lönar sig att knäppa kort. Bloggaren lämnar kameran hemma och förlitar sig på gamla meriter. Och visst, i arkivet dyker Erik upp. Som gubben i lådan. Vad blev det av honom tro?

Bloggaren har länge undrat vart tusan Grönköpings grundare tog vägen? Erik läspe och halte? Han stod skulpterad i trä vid hotell Bellevue i Stadsparken och såg grotesk ut. Och färggrann. Bloggaren saknar honom – och Hjo-Hjo, för han, Erik, råkade stå på bästa pinkeplatsen i hela Stadsparken. Någon i Hjo-gruppen kanske?

Och nu har Bloggaren hakat upp sig igen. Han gör gärna det: hakar upp sig. Uppochnerpå är glömt. Man måste kunna glömma och gå vidare. Men på dagens hundlångis ser Bloggaren en skylt på en brevlåda: Ingen reklam. Jag tänker själv. Och Bloggaren undrar hur reklamen och tänkandet hänger ihop, för hur mycket han än lägger pannan i veck skulle han aldrig någonsin kunna värka fram att det är 150 kronors rabatt på Hjo-Hjos favvotorrfoder på Granngården idag. Inte så länge han inte heter Sokrates.

Men mycket skräp i brevlådan är det. Åtminstone om vi pratar papperslöst samhälle.
22 kommentarer:

 1. Finns det ingen lokaltidning i Hjo där bloggaren kan skriva en insändare och efterlysa kungen? Han kan ju inte ha varit borta så länge - bloggaren har ju bara bott i Hjo två år. Grattis till nyordet "hundlångis". Kommer säkert med i SAOL nästa år om det inte redan är uppfunnet...
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo tidning har vi ju. Vi är konkurrenter om nyheter om Hjo, så det går inte. Tänkte få svar från Hjo-gruppen på fb. Bor man i Hjo är man med där, så är det bara. Inget napp än, dock.

   Radera
 2. Intressant skulptur/staty... fniss

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Jo, Erik var fin. Jag vill ha honom tillbaka.

   Radera
 4. Jag tycker att pappersmängden ökar hela tiden i det papperslösa samhället. Många gör en utskrift för det är bra att ha... Så förmodligen vill nog många fortfarande ha något att hålla i! Fast kanske inte reklam dock...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har aldrig fått så mycket reklam i lådan än nu. Märkligt. Vill gärna få fortsätta hålla i BOKEN.

   Radera
 5. Ja, lite oklar koppling där mellan tankeverksamhet och reklambudskap. Själv har jag sett en handskriven lapp på en dörr:
  INGEN REKLAM. JAG ÄR EN SHOPOHOLIC!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Shopaholic är ett bra skäl tycker jag. Rätt kul också.

   Radera
 6. X-trapriser är inte att förakta. Husse och matte gläds åt att den informationen kommer digitalt numera... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något lite på mailen, det är sant. Men i brevlådan ligger de stora bibborna.

   Radera
 7. Har brevlådan full av reklam varje vecka . Erik kanske har flyttat på sig :-) ..............Mina hundar får inte glass och choklad Och jag som ledare äter aldrig med mina hundar! De väntar snällt tills jag ätit! Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo väntar också snällt. Men har full koll på vad som händer vid kaffebordet.

   Radera
 8. Ja, pappersindustrin ska väl också få (över-)leva;-)

  SvaraRadera
 9. Reklamen får vi nuförtiden i en gemensam brevlåda utanför porten till huset. Perfekt! Den som är intresserad kan ta en. Och ibland är även jag det :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en behändig lösning. Men funkar dåligt för oss i villa. Ha det!

   Radera
 10. Jo..ta bilder i detta gråa känns näst intill meningslöst utomhus...men snart kommer vintern...då blir det andra bullar.

  Vår brevlåda fylls av reklam...jag vänder på den "gröna/röda" lilla lappen på brevlådan till rött...nej tack till reklam...frugan vänder tillbaka den dagen efter...så jag har en massa dasslektyr att avverka varje dag...hujeda mej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har sett de som skriver: Ingen reklam tack - utom IKEA-katalogen. Också en variant.

   Radera
 11. Statyn är tillbaka efter några års reparation och översyn.

  SvaraRadera