Så
här års brukar Bloggaren tillbringa ett par veckor på sydligare
nejder. Där han äter ostron och känner sig osvensk i största
allmänhet. Vilket är välgörande i sig. Kan vara. Ofta. Dock inte
denna höst.
Men om det är 11 grader i Hjo och 12 i Paris kan det väl kvitta. Och fagrare omgivningar än Vätterns strand och Hjoåns dalgång är knepiga att hitta. Så inte behöver man åka utomlands...
Och Hjo är nästan som Menton. Strandpromenaden är Promenade du Soleil, fast utan alla solglasögon och musslor med pommes frites. Och rosévin. Det kan Bloggaren vara utan. Och en pilsner på Bar Tati här i Hjo är inte heller fy skam. Så att.
Egentligen är det bara den mästerliga ostronöppnaren på Le Lido vid Place aux Herbes som fattas. Han är snabb och flink med kniven och Bloggaren är förlorad och förförd. Frågar: Gör det inte ont det där, i muskeln på l'huîtren? Non, säger ostronöppnaren. De är så vana vid det. Fast på franska då.
Ostronöppnaren skulle göra sig på Bryggan. Utan tvekan skulle han det.
Husse mumlade nåt om att han hellre skulle vara i ostronlandet... Kramis!
SvaraRaderaMellan raderna anas nog att även jag kan tänka mig en tids vistelse i ostronlandet.
RaderaLåter som ett hårt jobb att vara ostronöppnare!! ..................SVAR:Hmm... låter inte bra med taggig kärlek! :-)
SvaraRaderaJo, man får passa fingrarna.
RaderaJaha du,inget Frankrike denna höst,då får du bara drömma om,,ostronöppnaren på Le Lido vid Place aux Herbes..
SvaraRaderaJa håller med Rödspätta är en god fisk..Haé Kram.
Mycken god mat serveras i detta land. Men det görs det ju även här.
RaderaDet är bara låta ostronöppnaren och hans restaurang göra ett gästbesök i Hjo. Lite exotiskt för ortsbefolkningen kanske, men för dig ju vardagsmat;-)
SvaraRaderaHan kan få bo i friggeboden. Mången berömdhet har sovit över där, senast Mads Mikkelsen under Mordkommisionen förra vintern.
RaderaHaha! Vana vid det... :-)
SvaraRaderaFast det ser onekligen underbart härligt ut där på bilderna! :-)
Det är härligt, utom för ostronen.
RaderaOstron har jag ätit en gång i mitt liv och sen aldrig mer. Sniglar däremot gav mersmak. En av mitt livs största besvikelser var när jag som fjortonåring beställde fromage till efterrätt och fick in ost...Jag gör inte sådana misstag längre. Hade inte haft något emot att sitta och titta på folk på Promenade du Soleil i Menton förstås. Men det går ju inte att skippa kören varje tisdag.
SvaraRaderaIngrid
Exakt. Men att sitta och titta på folk på Promenade du Soleil är ingen dum sysselsättning.
RaderaBilderna ser ljuvliga ut! Ostronen hade jag nog tackat nej till, men att sitta där med ett glas vin och kika ut över havet hade varit desto trevligare.
SvaraRaderaVälkommen till Andra året i Hjo.
RaderaMenton är en trevlig stad, med eller utan ostron.
Hjo vid denna tidpunkt är med säkerhet väldigt vacker, så stanna hemma och njut. Våren i Paris blir bättre.
SvaraRaderaMen de där ostronen får du behålla för dig själv, snällt eller hur ?!
I vanliga fall är jag allätare, men tyvärr inte ostron.
Vad dricker man till dem, champagne ? I så fall tar jag gärna ett glas eller två av det rinnande bubbliga, tack.
Vad blir det till HjoHjo ? ! För du har väl inte glömt din bäste vän!
Klapp och kram till er/ Eva
Man dricker med fördel champagne till.
RaderaHjo-Hjo gillar varken champagne eller musslor, vilket jag tycker är bra. Han kan få några köttbullar istället.
SvaraRaderaAtt vara ostronöppnare är inte fy skam. :-)
Vi har en fantastisk höst vill inte vara någon annanstans än här just nu.....
Märklig oktober, och fin, inte en droppe regn. Jo, något lite. Jag tror att ostron smakar bättre i Frankrike än här hemma. Och så är det ju också med rosévin, musslor och råbiff.
RaderaHmmm, ja, det hade inte varit fel bara jag hade sluppit äta ostronen. Nu vet jag att Frankrikelandet erbjuder så mycket annat gott så det är helt OK. Tack och lov har vi haft en fin höst här hemma! Men vi kommer igen, eller hur?!!!!
SvaraRaderaKram
Ingen tycks gilla ostron, märkligt. Mes desto mer blir det över till mig.
RaderaJapp, dom får du gärna! Så kan jag behålla spindlarna, klart det kommer med lite spindlar i mossan in, men dom är ju så fina. Fast den inneboende tycker som du!
RaderaTack! Kanske blir det populärt att käka spindlar i framtiden, köttiga, proteinrika. Vem vet.
RaderaÄrligt - 11 grader i Hjo med kamin inom räckhåll är förstås mycket bättre än 12 i Paris. Säkert blött och fuktigt där också.
SvaraRaderaMenton - ser ju mysigt ut förstås, med platan och allt. Men Hjoska lönnar går minsann inte heller av för hackor! Tror jag. :)
Berit E
Nej, inte behöver man åka utrikes när det finns så mycket fint att se här hemma. Ja du...
RaderaJag har ätit musslor och de flesta andra skaldjur men inte ostron. Får väl testa det nån gång.
SvaraRaderaTesta ostronen! Jag har grodlåren kvar, tar dem på nästa Frankrikeresa.
RaderaMan ska inte underskatta vårt eget land. Jag säger så här....borta bra, men hemma bäst.
SvaraRaderaDet ser mysigt ut på bilderna..
Ha en kanondag!
Så här långt har vi haft en höst nästan helt utan regn. Och idag sken solen. Såg smultronen blomma - inte illa.
RaderaOstron är inte min favorit, men en tur till Paris hade inte varit fel.
SvaraRaderaOstron som är så gott. Tolv grader i Paris, men okej, dit kan man resa när som helst.
RaderaDu kan få mina Ostron oxå. Visst är det vackert även här hemmavid men......Skulle inte tacka nej till en liten resa till lite varmare breddgrader.
SvaraRaderaHa det gott.
Ingen tycks gilla ostron, verkar vara ungefär som det var med vitlök och svenskar förr. Folk fem år äldre än jag tror inte man överlever vitlök i maten. För att inte tala om ostron.
RaderaNej, ostron är nog inte min grej. Har provat ett par gånger, och har inte gillat. Sniglar gillar jag däremot JÄTTEMYCKET!! Men Hjo är härligt alla årstider, så jag förstår att du njuter hösten där!
SvaraRaderaFransmännen gillar grisfötter också. Det har jag svårare för.
RaderaOstron smakar gott. Och snart blir det en tur till Paris för mig.
SvaraRaderaTror du är den enda ostronälskaren så här långt! Men det gör inget, då blir det fler över till oss.
Radera