Kan
man äta ostron i dessa lamm- och äggatider? Jovars, med en godkänd
ostronöppnare från Danska vägen (bild bifogas) har Bloggaren
äntligen börjat leverera. På sitt nyårslöfte: Ät mera ostron!
Med ostronöppnare från Göteborg och vass kniv från Paris kan
inget gå fel. Och Youtube på paddan. Annars blir det hammare och spik.
Som med den Povel Ramelska kokosnöten.
Jodå, Bloggaren lever trots att uppehållet på bloggen talat ett annat språk. Har inte ätit ihjäl sig heller fast det allt var bra nära. På ostron, lax och torskrygg. Lammstek och sik, bubbel och bourgogne. Och entrecôte och bratwurst från Lilla Spännefalla. Man blir som.
Och Hjo-Hjo visar lilla Gårdon hur gott det är att vara hund i Hjo. Bland påskrester och morgondopp i Vätternhavet. Stockholm är visserligen Stockholm. Hjo är en helt annan del av Sverige. Här känner man sig nästan som folk säger husse, säger Hjo-Hjo. Hängde du med där Lille-Gårdon?
Och Bloggaren läser i morgonbladet om senaste mätningen. Att Jonas Sjöstedt är kvinnornas nummer ett och gullponke. Och Åkesson männens. Hur har det blivit så? Det är inte möjligt. Fast tydligen. Man undrar hur folk tänker. Och hur det ska gå. I söcken och i säng.
SvaraRaderaSmaken är som baken, delad! :D))
Ja, och väl är väl det.
RaderaHa en fin vecka!
Ostron är det enda du inte frestar mig med, men alt det andra goda du räknade upp tackar man inte nej till.
SvaraRaderaJag ser på Tv:n att folket ofta håller på att öppna ostron och sedan slörper i sig 'härligheten'
(den får ni har för er själva, *fniss*)
De där gulleponkar är inget för mig, de som räknas som gulleponkar för mig är alla vovvarna.
HjoHjo tillhör en av dem, varför måste det vara tvåbenta gulleponkar ? !
Så ser jag tungan rätt i mun på HjoHjo när han jagar Gårdon, fy vad kul de har . . . .
Ha en skön vecka/ Eva
Ostron är en delikatess och så var inget mer med det. Gullponkar är i allmänhet någonting helt annat innanför masken. Fridolin håller just nu på att kränga av sig sin.
RaderaHar hostat upp en hel del i natt
SvaraRaderaoch svalt en massa ostron. :(
Ruth i Virginia
Nej du. Tänk så enkelt livet vore om alla var fransmän. Som jag. Nästan.
RaderaOch i Hjo har man vältrat sig vällustigt läser jag, det är OK när det blir så! God mat och god dryck sätter krydda på det mesta! Man blir som nöjd!
SvaraRaderaVar har du läst om Sjöstedt, honom hade jag liksom glömt bort och Åkesson, tja, han var nånstans i gråzonen och alla dom andra där har jag för tillfället förträngt. Påsk, här har vi firat påsk i stället med huset fullt av små barn och jag och den inneboende är idag slagna i dank.....
Hej svejs
Proppnöjd!
RaderaJag är något sorts politiskt djur - kan inte låta bli. Tycker mycket som händer är märkligt och jag borde kanske bli politisk kommentator någonstans.
Ha det fint i Snäckskalsdalen!
Jag har lärt mig att ostron är den ultimata dagen efter maten. Men jag förstår att bloggaren uppskattar dem när som helst. Själv har jag ätit ostron en gång, efter det aldrig. Håller mig till sniglar i så fall...
SvaraRaderaIngrid
Dagen efter, jaså jaha. Jo, kanske det, och sedan en rejäl biff med pommes. Vet inte om jag sett sniglar på menyn i Menton, men ostron däremot. De ultimata sniglarna har jag ätit i Cotignac, men där finns inga ostron. Borde man beställa en resa kanske. Omgående.
RaderaAbsolut!
RaderaMenton eller Cotignac, eller båda. Eller Paris kanske. Eller rent av Amsterdam.
RaderaDen där menyn går inte av för hackor om man säger så! Jag kan i och för sig utesluta ostronen, att mata mig med sådana delikatesser är lite som att kasta pärlor för svin, men jag tränar, för det ska ju vara gott...
SvaraRaderaSmakar friskt som havet självt. Dessa var från la France och svåröppnade. Har köpt svenska från Grebbestad tidigare med fiskbilen. De öppnade jag utan hjälp av ostronöppnare från Göteborg.
RaderaOstron är inget för mig! Varken vanliga eller gratinerade. På nästan varje buffé i Brasilien fanns de med men jag gav upp. Men det finns så mycket annat att välja på :D
SvaraRaderaMåste nog beställa resa till Brasilien. Dessvärre har de en massa besvärliga myggor, så vi får se.
RaderaTänk, ostron har jag aldrig smakat, annars har jag vågat pröva mycket. Fågelbosoppa är nog det mest exotiska.
SvaraRaderaMen...än är det väl inte för sent att pröva? Den som lever får ostron, eller hur det heter.
Fågelbosoppa, där fick du mig på fall. Dä sulle jag aldri smaka. Än minre äta.
RaderaOstron tycker jag inte om.Ser att Hjo-Hjo jagar Dansk/Svensk gårdshund! Är han bra på att jaga möss och råttor också???
SvaraRaderaMed ostron är det som med sniglar. Ingångsvärdet, som Löfven pratar, måste vara positivt. Annars funkar det inte. Hjo-Hjo jagar säkert både möss och råttor - om det fundes några.
RaderaHar inte smakat ostron och är inte särskilt lockad. Dock. Jag gillar musslorna som serverades i Bryssel med pompa till. Annars fiskälskare. Som sagt.
SvaraRaderaRöstar aldrig på gulleponkar ;)
Tycker dina/era vovvar på sista kortet var helt suveränt dokumenterade. Pangbild!!!
Ha det gott.
Musslorna med pommes i Bryssel är nog snarlika de i Frankrike. Gott! Åtminstone är det lite fart i bilden.
RaderaHa det gott själv!
Ostron, denna afrodisiaka, passar inte alls till en "enastående" tant...tänk om hon blir alldeles höpsig i hasorna...vem ska hon då ragga upp här på skogen?
SvaraRaderaOstron har jag faktiskt inte ätit sedan sjuttiotalets glada dagar, då på ett slott på Sardinien under en fest som hette duga. Det var tider det...
Jisses! Och på Sardinien dessutom. Så ostron kan ställa till det.
RaderaVilken påsk med så mycket god mat. Och ostron därtill. Fast det är ju också mat. Förstås.
SvaraRaderaMat blir bara godare med åren. Som barn åt jag knappast alls. Men så bjöds det aldrig på ostron heller.
RaderaÄt ostron du...en ska väl unna sig av livets goda.
SvaraRaderaFör övrigt så skriver du underhållande. Jag skrattar mig genom dina inlägg...."oftast" haha.
Må så gott i Hjo hjo
Tack för din kommentar! Alltid kul att kunna underhålla. Det är därför jag bloggar, tror jag.
RaderaKväller..Har aldrig ätit ett ostron,däremot musslor och sniglar..Det var full rulle på Gårdon och Hjo Hjo.Haé Bra.
SvaraRaderaBilden blev lite suddig, men med rätt bra liv i.
RaderaHa det gött!
Påskostron skulle inte ha suttit fel... :-)
SvaraRaderaEtt eller fler ostra varje påsk. Som spanjoren Ama skulle ha sagt.
RaderaVilket rejs det blev i trädgården då! Sånt piggar upp. Själv har jag mest ätit rester under påsken. Jansson, lax, köttbullar och gubbröra. Några musslor har jag inte smakat men husse älskar alla sorts skaldjur. Han har till och med två burkar konserverad aligator i källaren, men jag vet inte om de räknas till skaldjuren... Kramis!
SvaraRaderaGubbröra hade vi visst också en dag. Men Jansson får vi ta i efterskott. Gött hundtafatt i trädgården!
RaderaOch aligator i källaren låter lockande!
RaderaOstron - kunde aldrig förmå mig att smaa på den konsistensen! Och numera uppenbarar sig inte ens möjligheten. :D Bra!
SvaraRaderaTydligen håller sig män och kvinnor ytterst på varsin flank - tur att vi i det här fallet inte håller oss på samma! För då tippade väl Sverige totalt.
Märkligt med kvinnor och män på varsin flank. Och varför så långt ut? Nog undrar man.
RaderaOstron - aldrig! Musslor och sniglar - icke! Jag ryser t.o.m. vid blotta tanken.
SvaraRaderaNej, det ska vara Kalixlöjrom, Kallaxsurströmming med mandelpotatis, Pitepalt och åkerbärsparfait. Dock inte nödvändigtvis samtidigt. Här snackar vi delikatesser! Just sådana som bjuds vid Nobel- och kungamiddagar. Ja, inte surströmmingen och Pitepalten - än så länge ... ;)
Mycket lokalt. Inte fel men inte alltid bara det enda. Surströmming på nobelfesten vore en syn att minnas. Kalixröjrom är nästan lika gott som ostron.
RaderaHa det!
Duktigt att hantera ostron alldeles själv! Skulle nog anställa en expert här. Har ätit ostron i USA och Frankrike (såklart) och bara älskar dom. Maken däremot tyckte att de såg ut som snor...
SvaraRaderaNja, det gick inget vidare på egen hand. Inte ens med hammare och spik. Ostronöppnare = svärsonen från Göteborg/Umeå. Och säg till maken att inte.
RaderaHar aldrig provat ostron men det verkar litet "slipprigt". Musslor kan jag äta.
SvaraRaderaMan kan väl äta vad man vill antar jag till påsk. Bara man tycker om det. :)
Trevligt att Gårdon och Hjo-Hjo fått umgås litet.
Musslor är också gott, det kan vi ta nästa påsk. Gårdon och Hjo-Hjo umgicks flitigt ett par dagar, sedan blev det lugnare.
RaderaGårdon ser ut som om han springer för livet...kul bild! Ostron är en favorit men numera är jag överkänslig och kan inte längre äta dem.
SvaraRaderaGårdon är en retsticka. Hjo-Hjo är som en filbunke jämfört med. Angående ostron och överkänslighet: man klarar sig faktiskt utan dem också. Utom kanske ett par gånger per år. Och tillbringar man mycket av sin tid i Frankrike blir det svårare förstås.
RaderaHur ska det gå - det är mindre bekymmersamt att ostronfylla påsken bland allt annat gott .. skål ..
SvaraRaderaDå struntar vi i allt bekymmersamt, åtminstone för nu.
RaderaVerkar ha varit en behaglig påsk!
SvaraRaderaLycka till med forsärlan!
Såg forsärlan idag. Nu ska jag jaga den sommaren lång - med kameran.
RaderaAv allt du rabblade upp äter matten bara äggen, jo kokosnöten också :-)
SvaraRaderaEn sträng diet skulle jag vilja påstå. Fast ägg är gott.
RaderaMed all sådan god mat förstår vi att det var bra nära att ni åt ihjäl er :) Morgondopp, brrr. Jag har bara plaskat igenom diverse pölar på ängar, men inga djupa dopp här inte.
SvaraRaderaNospussar
Här badar vi hela dagarna, eller vadar. Se Åwalk.
RaderaTrevlig helg!
ätit ett ostron i Skottland, annorlunda upplevelse.
SvaraRaderaSnålt tilltaget? Jag menar med tanke på Skottland och vad man säger om dem.
Radera