fredag 11 mars 2016

Sun is shining, scoo-be-doop-scoop-scoop

På Internationella kvinnodagen väcks Bloggaren av den brutala verkligheten, såsom den ter sig på sociala medier. (Se Hemmingssons bild). Schymanismen gör sina avtryck och Bloggaren är inte intresserad. Som gammal taliban. Det faller sig rätt naturligt. Man undrar vad Göran Persson tycker – som gammal feminist. Mmm...


Men, Sun is shining, scoo-be-doop-scoop-scoop. Vi hänger inte läpp utan går raka vägen ner till Vättern och simmar en stund. Vad ska man annars med Vättern till, sa siken till rödingen. Och till Hjo-Hjo. Sedan går vi hem och dricker kaffe, för det ska man göra om man vill leva lite extra. Länge. Har Bloggaren hört. Dessutom: Motionera hunden och sköt om tänderna, även hundens, och livet ska gå dig väl i händerna. Tänk positivt. Vilket fungerar någotsånär när solen skiner.

Sedan gjorde vi si, och sedan gjorde vi så. Och sedan lyssnar vi på Happy från Exile on Main St. Det är varken första eller sista gången. - Hjo-Hjo, kan du servera husse en bourbon så att han får känna sig som Keith Richards ett tag.26 kommentarer:

 1. Är ingen anhängare av internationella kvinnodagen, har aldrig varit. Kan bero på att jag aldrig känt mig förtryckt och inte har kvinnorna bakåt i släkten på båda sidor heller varit det.....men det handlar ju inte bara om mig. Men handlar det om alla kvinnor så är det för mig självklart att varenda dag över hela världen för alla kvinnor skall vara på samma sätt för alla, det är inte ens ett issue, om man säger så.....
  Så, det var det, det!
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta var ingen kritik av internationella kvinnodagen, bara av hur vissa väljer att framställa sina jämlikhetssträvanden. Bilden provocerar. Och stöter bort - åtminstone mig.

   Radera
  2. Nej, nej, det förstod jag, att du inte kritiserade kvinnodagen, det är bara det att vissa saker går jag igång på och den dagen är en sån sak och jag har ingen aning om varför jag reagerar så på den.
   Vi är helt överens och bilden är inget att ha heller!
   Deal!!!

   Radera
 2. Glömde Stones! Klart man lyssnar på dom och tidigare svängde man sin Jack Daniels, men inte så ivrigt längre.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle vi ta Havanna före eller efter Japan?

   Radera
  2. Vi tar Havanna före Japan eftersom Stones är där i slutet av mars och körsbärsblomningen i Japan är beräknad till början av april. Det blir som perfekt! Sällan timingen är så perfekt!
   Ses på Landvetter endera dagen! Och så drar vi!

   Radera
  3. Slutet av mars. Göta Petter, då brinner det i knutarna. Endera dagen var det.

   Radera
 3. Hahaha! Å Hjo-Hjo har då verkligen inte min smärtgräns för att bda, för den ligger på minst 24 plusgrader:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 24 låter som en rimlig temperatur, vilket det faktiskt var i Vättern en av de där varma dagarna i augusti i fjol. Men bara en dag - man fick passa på.

   Radera
 4. Bildligt talat så är du en överraskningens man med hund :-)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har varit snäll för länge. Jag gillar inte kvinnor - eller män för den delen - som anser att män ser på kvinnor som armhålor. Eftersom det inte är sant.

   Radera
  2. Har Hjo-Hjo allaredan börjat bada ???Jag tror att min blodbok klarar av att bli tillklippt! :-)

   Radera
  3. Det var inte meningen. Jag skulle plåta honom med sjö och blå himmel. Men då hoppa han i, tokern.

   Radera
 5. Än är det långt till jämställdhet mellan män och kvinnor världen över och kvinnors situation lämnar mycket att önska i många länder. Men det förändringsarbetet måste pågå kontinuerligt för att ge resultat.

  Så badsäsongen är invigd nu :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sett världen över är det nog inget vidare alls.

   Radera
 6. Okidoki.Då har "seger i Vasaloppet" namnsdag idag,Grattis.Haé Bra.

  SvaraRadera
 7. Mycket enklare att tänka positivt när solen skiner! Vilket den inte gör här, för nu stämmer temperaturen i Sundet och på land inte överens, med följd att allt sveps in i en dimma. Nu borde man inte bo vid kusten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här. Dimmigt efter kusten. Vättern är lång, 15 mil.

   Radera
 8. Här har vi också haft massor av sol! Men kallt... Nu reser vi hemåt mot ännu mera sol och varmare :-)

  Han är allt en riktig tuffing, Hjo-Hjo :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får ni ha det bra i värmen. Den kommer väl hit så småningom, ingen spanskvärme kanske, men ändå. Hjo-Hjo är inte så beroende av värmen.

   Radera
 9. Jag har också gjort allt och inget i veckan, ja för allt man gör det syns ändå inte, så egentligen kan det kvitta. Men gamle bilen klarade besiktningen, ändå åkte vi för att 'titta' på nya bilar. Vilken ska man välja när utbuden är många och stålarna är få.
  Vi vill ha mer än bara en ny bil, livet leker inte så förskräckligt många år till och man vill leva medan man lever. Hunden jag ville ha får vi vänta med, det är tillräckligt svårt att lämna gården ändå . . . .
  Jag är en badkruka på gamle dar, vill bara bada i varmt vatten, *fniss* typ ca 28 gr.
  Då blir det aldrig tal om Vättern ens på sommaren.
  Jag beundrar HjoHjo på avstånd och avundas hans mod.

  Ha en bra vecka, kram till er/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köp bara hund om du har tid med den. Hjo-Hjo och jag lever i symbios, utlandsresor är inte att tänka på. Och knör i sängen gör han också. Jag ger honom en armbåge med jämna mellanrum.

   Radera
  2. Emser och vi lever också i symbios. Utlandsresor tänker vi på hela tiden. Emser följer med. Med pass, rabiesvaccin och fästinghalsband. Hopp!

   Radera
  3. Om, säger om, vi åker utomlands blir det sannolikt hundpensionat för Hjo-Hjo. Hälsa Emser!

   Radera