Om det inte vore för hunden kunde
Bloggaren lika gärna gå och lägga sig för säsongen. Dra något
gammalt över sig. Och masa sig upp först i april då solen behagar
visa sig i ögonvrån. Snösörjan idag blir till is imorgon, helt
klart. Och hunden som drar som en tok. - Hjo-Hjo, sakta och fint!
Sakta och fint! Aj, aj, oj, min stackars lårbenshals. Man blir som
trött.
Och visst vore det skönt att slippa läsa om alla dårskaper från när och fjärran. Organiserat gängtafsande i Köln till exempel. Och mörkande poliser här hemma. För att inte spela SD i händerna. Politiker, södermalmsjournalister, och nu alltså även poliser! Jaha, men där fick herr Åkesson ännu en proselyt, och där en till. Plopp, plopp, plopp. Någon som läst El Saadawis Den stulna romanen? Inte. Gör det. Till Egypten reser vi icke mer.
Alternativt kan Bloggaren tänka sig
att åka till Carcassonne och äta ihjäl sig på sniglar och en
ordentligt bondsk cassoulet.
Och profiteroles till dessert förstås. På La Cité. Det vore
något. Med kaffe och calva därpå. Merci
beaucoup madame!
SvaraRaderaFy 17 va´ elakt av dej att, inte bara skriva om,
men också visa bilder på "haute cuisine"!
Här blev det uppvärmd spathettisås med nudels.
Ruth i Virginia
(sniglarna får du ha för dej själv)
Jo, men ibland blir det så, att man tager vad man haver. Jag har faktiskt ett par burkar sniglar i skafferiet. Kanske skulle man... för att glömma vintern och snön.
RaderaDet där att det fryser och smälter om vartannat är inte roligt. Många ramlar säkert.
SvaraRaderaTafsandet tycks bre ut sig mer och mer. Märkliga tider vi lever i.
Den där efterrätten ser inte dum ut. :)
Ja, det är märkliga tider. Och inget får man säga för då ramlar man ner i rasistfällan. Fast här i Hjo är det inte mycket tafsande - tror jag.
RaderaMen med en fyrbent vän i huset finns det alltid någon som pockar på ens uppmärksamhet och ser till att man kommer ut i ur och skur...
SvaraRaderaSå är det. Han är lite knepig nu bara, vill igen så fort vi kommit in. På kvällen också. Tvåårskris?
RaderaSniglar har jag ätit några gånger i Tyskland (Heidelberg),smakade riktigt bra...
SvaraRaderaNågon riktig Fridolf har jag inte mött,minns Lille Fridolf och Selma,,men även Fridolf Rudin.Haé Kram.
Tyskland är ett försummat resmål. Till Heidelberg reser jag gärna, och till Mannheim. Fridolf Rudin är jag för ung - faktiskt - för att uppskatta. Jag gillade Hasse & Tage, min pappa Fridof Rudin. Det är jag som är hund här.
RaderaJag vill också dra något gammalt över mej och vakna till i April Men inte som ett första aprilskämt :-) Sniglarna får vara för min del. Har varit ute och gått en runda med hundarna ,ska inta ryggläge nu och se om huvudvärken försvinner !
SvaraRaderaDet är omslag i väderleken på gång. Kan det ha med värken att göra?
RaderaÖnskar mig också ett ide som jag inte behöver lämna förrän i april.
SvaraRaderaAtt läsa tidningar respektive titta på tv och följa nyheterna är så otroligt deprimerande. Tänk det skulle man också slippa i idet;-)
Å sniglar - mums! Har jag inte ätit på länge, men den franska kedjan Picard som säljer endast franska delikatesser i fryst form säljer sniglar. Bra idé:-)
Jag har ett par snigelburkar i skafferiet. Om man äter dem - innehållet - och dricker ett gott franskt vin till, känns det nog bättre. Ahh bien!
RaderaSe där! Tur att vi finns så hussen kommer ut och rör på sig. Då lever han längre och friskare enligt dagens tidning säger hussen som jag dragit runt sjön idag. Han skulle gärna sätta i sig ett dussin sniglar och en flaska vin... Kramis!
SvaraRaderaSniglat som tilltugg - gött!
RaderaNej, Egypten och Istambul är strukna från reselistan. Jag har aldrig varit där och nu, återstoden av mitt liv, får jag nöja mig med att titta på bilder på pyramiderna.
SvaraRaderaÄldsta dottern har köpt hus i Limoux, det ligger väl inte så långt från Carcasonne? Vi ska hälsa på i sommar (funderar på att fira min födelsedag där) och då ska jag komma ihåg att besöka La Cité och äta sniglar som jag inte gjort sen jag var 15 år. Jag minns att jag tyckte det var delikat.
Ingrid
Känner inte till Limoux men visst låter det som ett ställe man kan leva i. Carcassonne är bara besökt en gång, men jag gör gärna om det. Konfiterade anklår är också gångbara i trakten.
RaderaNej det där med att det tinar och fryser på igen är ingen bra kombination. Jag kan mycket väl tänka mig att ha vinter några månader, men då ska det vara några decimeter snö, några minusgrader och strålande sol. Problemet är bara att det inträffar så sällan...
SvaraRaderaVi har ungefär samma syn på hur en vinter ska vara. Ljumma kvällar kunde också få vara.
RaderaVi är nog många som tänker i liknande banor. Men att tala klarspråk går inte för sig som bekant.
SvaraRaderaMan kan försöka blunda för eländet, men det finns kvar och har kommit intill oss om vi inte ser upp i tid...
Sniglar... njae.
Det är sant, när man vaknar och sträcker på sig i april ser det lika illa ut, eller värre. Fast knappast halkan.
RaderaVi tittade faktiskt på bilder från Carcassonne just nu idag. Inget fel på det stället - hur härlig stad som helst :-)
SvaraRaderaCarcassonne är inte som Flen direkt.
RaderaLite eländigt är vädret allt just nu. -15 och vindstilla, massor med snö. Sedan plusgrader och regn, kallt igen med ishalka och vindar som biter in i benmärgen och det känns som att man aldrig mer kan bli varm. Nu ska det bjudas på runda -18 på torsdag, fredag säger de visst, brr...
SvaraRaderaÄta sig mätt på varm och god mat är en trevlig idé, helst få den lagad till sig också :D Då mår man gott! :)
Nu -3, vilket är bättre än +3 och snön smälter. Men det blir halt förstås.
RaderaJa, det är mycket man kan göra i stället för att kasa runt på blankisen! Så nu tar jag paus från det!
SvaraRaderaDu får ha det så bra på mycket sydligare nejder!
RaderaNä men det vore väl synd att du åt ihjäl dig på sniglar
SvaraRaderalåt inte dina dagar sluta så . . . HjoHjo med fler hade fällt många tårar.
Men goe mat vill man gärna njuta av och tallriken i mitten är väl en riktig svensk husmanskost, mums.
Det händer mycket tråkigheter på moder jord, vart vågar man åka för att inte stöta på galningar.
Vi talade om att resa till Istanbul till våren och se 'blå Moskén', men nu vill jag inte dit heller.
Det där med att gå i ide en viss tid har jag talat om många gånger, det hade även passat mig.
Vilken tur du har HjoHjo.
Sköt om er/ Eva
Sitter nu med ett öga i datorn och ett hos Leif GW Persson, mina ögon är som Marty Feldmans, hi hi . . .
Hej, har också spanat in professor Persson, veckans bästa program. Vi tvekar också inför ny Parisresa. Men som det är nu kan det smälla var som helst. Trist. Oerhört trist.
RaderaLyckad med blandat kompott bloggarn!
SvaraRaderaMan tackar och bugar!
RaderaDet svenska vädret kan allt vara bra trist ibland. Nere hos oss har vi en blå himmel och massor av vind. Det är Mistralen som härjar för tredje dagen i rad. Carcassonne är en fin stad och måtiden du beskriver låter verkligen god. Även om crème brulée är min favvodessert.
SvaraRaderaProfiteroles upptäckte jag sent, för något år sedan. Desserternas dessert om du frågar mig.
RaderaAtt Ä
SvaraRaderaäta ihjäl sig är kanske är lite onödigt. Men absolut åka till ett ställe utan snö och kyla och god mat. Men Sniglar....njaaaa.....
Ha en fin kväll.
Har ätit ärtsoppa ikväll. Det var väl någon som åt ihjäl sig på det. Erik XIV väl.
RaderaOjojoj, vad mätt jag blev av att bara titta på denna franska husmanskost ;). Gillar dock sniglar och fyllda vattenbakelser (som min mamma kallar de fluffiga bollarna). Går gärna i ide, några bra böcker, ett varmt duntäcke, svag finmusik i öronen och någon att hålla i handen. Perfekt!
SvaraRaderaLåter mer harmoniskt när du säger det!
Radera
SvaraRaderaHär var det en himla mycket gott att vila ögonen på å det vattnas i munnen. Kallas det dregla kanske? :))
Jäkelens gott, man får passa gallstenen.
Radera