tisdag 26 januari 2016

Energitjuvar

Varför är Bloggaren så trött och hängig? Kan det bero på energitjuven Margot Wallström, Israels fiende nummer ett? Jo, alldeles säkert, och på hennes nyblivne vapendragare Jan Guillou. Fast Guillou förstår sig Bloggaren på. Det är nämligen så att det som är bra för Palestina, är bra för Jan Guillou. Krångligare än så är det inte. Så honom kan vi lägga till handlingarna, eller i potatiskällaren om man så vill. Wallström är värre, henne får Bloggaren grunna ett tag på. Eller säga upp bekantskapen. Hur nu det ska gå till i dessa massmediala tidevarv? Släng ut teven och håll dig till Hjo tidning! Med lokala och vänliga nyheter. (H)jo kanske.

Nog nu av det här / En gång var jag kär. Vilket är en helt annan historia, och som vi inte ska gå närmare in på här.

Fast det där med att slänga ut teven. Det blir knappast av, för ikväll (läs: tisdag) är det Veckans brott och det missar Bloggaren ogärna. Hur man än vrider och vänder sig har man rumpan därbak.

Och hur lever livet med Hjo-Hjo? Jo tack, husse har inte hört några klagomål. Häromdagen fick han en egen snögubbe på tomten, så att han hade något att lyfta bakbenet mot. Idag är den smulten och borta. Okul. Men annars så...

40 kommentarer:

 1. Trouble Boys.
  Peder Sundahl trummor har spelat i Jerry Williams kompband "Roadwork".Där fanns även Dougi Lawton kompgitarr,han skrev "I can Jiwe" en hit för Jerry.Billy Bremner originalmedlem i "Rockpile" han har spelat med ett otal olika artister..Micke Finell sax,från "The Refreshments"..Så jag lovar dessa gubbar kan spela riktig "Pubrock"..
  Låten Pink Cadillac skrev Bruce, den första versionen spelade han akustiskt 1982..Den kom sedan med på skivan "Dancing in the Dark" 1984..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får man väl ta sig till Rio Bio och digga med en pilsner och cowboyhatt.

   Radera
 2. Wallström håller jag mig undan och tyvärr är jag inte så road av Guillou heller. Vide ett tillfälle uttalade han sig ytterst nedsättande om vanliga människors bloggar och ibland är jag lite långsint...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra. Man ska inte glömma oförrätter i första taget. Inte alltid i alla fall. Men nästan.

   Radera
 3. Margot Wallström borde skickas tillbaka till Bryssel för att vända papper. Å jag är beredd att utan knorr finansiera hennes (skattefria) lön med mina skattepengar, då hon genom att vända papper gör minsta möjliga skada. Alternativt, nej...

  Jan Guillou har jag träffat irl och jag kan väl säga att snorkigare 1,60 meter i strumplästen får man leta efter.

  Vilken rolig snögubbe du(?) har byggt till Hjo-Hjo. Det kallar jag service:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har näsa för att hamna i blåsväder, Wallström. Sossarnas största stolpskott så här långt.
   Snögubben är, nej var, fin. Rullad och morotad av den göteborgske svärsonen från Umeå. Om du förstår.

   Radera
 4. Attans att snögubben gått hädan. Tur att det finns vuxna träd att tillgå. Skulle Wallström komma till Hjo kanske det går bra med henne också? Energitjuvar tycker vi inte om... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är påhittig Ludde. Nu när snögubben gjort sitt.

   Radera
 5. Nu skall jag väl inte gå till överdrift, men jag älskar Leif GW! Kan man göra annat? Min man älskar honom också, tror jag. Vi missar honom inte och ikväll är han också på tv (med Lars Lerin). Det får man inte missa.
  PS är ofta kul! Vi läser ju också GP här.
  Margot Wallström, vem är det? Jag har suddat bort henne från min karta. Soprent. Jan G också, men det var länge sen. Vidare är det en Magdalena A som gått samma väg, men det var från det jag hörde henne tala första gången......
  Behöver jag säga att jag också är trött! På riktigt, jag gick t o m till doktorn, där man tog prover, men det visade sig att det verkade stå rätt bra till, så jag tror det är ovan nämnda samt vädret. Åldern, det vet jag inte, kanske, nä, jo, lite.....håhåjaja!
  Hej svejs från bohuslänska dimman och blåsten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker inte heller missa Lerin och Persson ikväll. Lerin säger inte så mycket, är lite charmig i största allmänhet, och mycket av programmet hänger på hur talföra vännerna är. Tycker jag.
   Magdalena A hör man inte av så mycket längre. Hon kan ju inte säga tomma lador hur länge som helst.

   Radera
  2. Precis! Om allt är det precis!

   Radera
 6. Att Veckans Brott är ett populärt program, har jag förstått. Själv håller jag mig till Sommarpratarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och ikväll är det Vänligen Lars Lerin. Gäst: GW Persson.

   Radera
 7. Jan Guillou tycker jag bara är en mullig mansgris. Gillar inte hans böcker heller. Kanske ska jag titta på Veckans brott idag, brukar inte titta på teve mer än På Spåret.(Även om jag inte gillar CL.) Annars är det ett program om förintelsen på Kunskapskanalen. Fast det blir man ju inte glad av förstås. Margot Wallström borde kanske titta på det också...
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Orkar nog inte med förintelsen på Kunskapskanalen. Så det blir Lars Lerin med - GW Persson som gäst. Margot är inte poppis i Israel, Göran Persson hade en helt annan hållning i den frågan. Och Sten Andersson var väl nästan kompis med Arafat på sin tid. Det är inget lätt ställningstagande.

   Radera
 8. Fin snögumma! Man kan stänga av tv:n ibland...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gumma? Tror det ska vara en gubbe, men det kan göra detsamma. Och stänga av - nej, ut ska den.

   Radera
 9. Eftersom jag rent principiellt ogillar mediadrev, så är jag inte helt ense. Men snögubben är en riktig höjdare, och Kasper önskar sig en likadan, fast nu blir det svårt att åstadkomma någon. Beträffande Leif G W är vi ense, nu ska jag se Veckans brott i SVT Play. :)
  Berit E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det värre när drevet går på sociala medier. Och det hängs ut oskyldiga människor till höger och vänster. Jag tycker det var rätt och riktigt att Kommunalpamparna fick det hett om öronen. Och Margot förstod genast att hon var tvungen att förekomma. Lite har hon allt bränt sig ändå. Det lustiga i sammanhanget är kanske att det är Aftonbladet som agerar drevkarlar.

   Radera
  2. Håller med om kommunalpamparna, helt och hållet. I övrigt - tja...
   Drev på sociala medier, troll osv, visst är det hemskt! Även mig relativt närstående är utsatta, hårt och totalt urskillningslöst. Riktigt rått.

   Där visas verkligen människans både bästa och sämsta sidor. Jag försöker trösta mig med ett uttalande av en modig kvinna i senaste Skavlan (som jag ser bara ibland) - "De goda människorna är trots allt fler än de onda". Något i den stilen.

   Radera
  3. Sociala medier är ett underligt påfund.

   Radera

 10. Leif skall jag se ikväll... Gillar gubben! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han är cool. Bra skriver han också, fast den senaste inte riktigt höll samma nivå som man vant sig vid.

   Radera
 11. Märkligt hur man gör sig (jag med) en bild av hela människan genom teverutan. Själva skulle vi nog inte gärna bli bedömda och dömda efter några minuter (för somliga flera timmar) i teve, utan tycka att vi har/är mer än det som visas.
  Detta har jag i bakhuvudet när jag själv snart spyr av en överdos Leif GW. Jan G klarar jag inte heller. Däremot har jag alltid gillat Margot, trots att jag aldrig varit sosse.
  Den söta prästen som inte såg ut som din bild av präster, hade jag själv funderingar på i början. Inte pga kön eller klädsel, mer för att hon inte kan se vem hon pratar med. Jag undrade hur jag skulle kunna känna kontakt med nån som inte ser mig. Men jag hade fel... Hon går rakt igenom med sin närvaro och förmåga att känna in närvaron av den hon pratar med. Hon är toppenbra både som präst och småbarnsmamma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har förstått att prästen är blind. Sådant kan man svårligen tänka sig in i.
   Jag röstade på Göran Persson ett par gånger men tyckte inte om Margot för det. Det gjorde inte Göran heller.

   Radera
 12. Jag kunde inte komma in på din blogg i två dar ???
  Men idag denna mörka trista regniga plats DÅ gjorde datorn mig glad. YES !!! vad skriver Hans om denna gång och jag läser högt som vanligt
  (fast gubben min kan läsa) vi skrattar och ler stort som vanligt . . . .
  Jag går ut till HjoHjo sen och leker lite med honom,
  fast nu är snön borta med vinden . . .
  Ja det är både på gott och ont, tyckte ändå att snön hade kunnat vara kvar lite till med tanke på om de kommande sportloven i februari. men ungar kommer väl 'sporta' vid Tv:n, stackarna. ja ja . . .
  Du gjorde en söt snögubbe och lånade ut hatten till honom ser jag, vilket jobb och idag är den smulten,
  hi hi hi . . . .
  Stora kramen till er två/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med sådana följare som du!
   Det är inte jag som gjort snögubben - mågen. Men hatten är min.
   Det kan allt bli både snö och kyla igen. Vi är inte i februari än. Långt till vår.

   Radera
 13. Ja, han är verkligen med överallt nu, GW. Överallt! Men det gör mig inget, för jag gillar honom :-)

  Vilken fin snögubbe han hade där ett tag, Hjo-Hjo... :-)

  SvaraRadera
 14. Då får Hjo-Hjo återgå till träden................Fåglarna blev glada när de fick ny mat! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är vädret så trist att han hellre stannar inne. Nästan.

   Radera
 15. Det finns mycket att reta sig på både i Sverige och USA. Och gott om energitjuvar finns det också.
  Trevligt med en snögubbe. Även för Hjo-Hjo. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av snögubben finns intet kvar. Jo, mycket att reta sig på. Och är det inte märkligt att jag, som sitter undangömd i Hjo, ska vara den som ställer allt tillrätta. Aldrig får man koppla av.

   Radera
 16. Undrar om bloggarn såg Lars Lerin hos GW igår och vad han tyckte? och om den där kärleken vore ju intressant, men en kan inte få allt här i livet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lars Lerin är en underbar akvarellmålare men en mindre begåvad programledare. Men snygg och charmig. Jag gillar honom. Mycket hänger på gästerna, och GW Persson blir man sällan besviken på.

   Radera
 17. Om Energitjuvar tycker jag INTE.
  Ibland råkar man ut för dem ofrivilligt, det gäller att fylla hjärnan med annat, hur lätt är nu det. Rubrikerna skriker mot en, nyheterna...
  Men, nu är det fredag, nu ska vi vara glada ;)
  Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något jag kan sakna från arbetslivet är fredagsmyset. Nu spelar det inte så stor roll om det är måndag eller fredag. Ska försöka vara glad ändå.

   Radera
 18. Ja, att läsa morgontidningen förstör lätt den frukosten... Bedrövligt därute.
  Man skulle kanske gå i ide, och titta ut igen på vårkanten, till en ny fräsch värld...;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Övervintra, jo, jag har också varit inne på det. Åtminstone skulle solen värma lite mer.

   Radera