måndag 4 augusti 2014

Labbeträff


Jag gav mig av i gryningen / ett stilla regn, en hund som vän, sjöng Lundell en gång för länge sedan. Kanske var det inte gryning i Hjo direkt, och inget regn heller (det kom visst senare) men hund var det. Och iväg bar det. Inte till havet än en gång, men väl längs Vätterns stränder till Hjo-Hjos hemtrakter, ungefär rakt över sjön. Valpträff på gång nämligen.


Vi hinner med ett besök i Vadstena först. Och blir alldeles förskräckligt (kan man säga så?) förtjusta alla tre. Det är nästan finare än Hjo. Hjo-Hjo blir alldeles till sig där han nosar runt i Munkarnas trädgård. Hit flyttar vi nästa gång!

I Karlsberg väntar syrrorna och brorsorna med stort pusskalas. Matte har nagellackat Hjo-Hjos baktassar så att vi ska få med oss rätt hund hem igen. Hmm. Nåja, man kan aldrig vara nog försiktig. Det hade ju inte varit så roligt att komma tillbaka med Mira eller Nelson i hundburen.

Nelson och Mira
Hjo-Hjo gör stor succé på apportövning med skjuten (parkeringshus i Linköping) duva. Inget nyfiket nosande där inte, han greppar duvan över nacken bara och iväg. Men han har ingen lust att släppa den ifrån sig. Inte förrän han svansat runt och visat alla hur duktig han är. Får man en köttbulle, tack! Lyckad labbeträff, enda smolket är värmen – 32 grader.

Och så följetongen: badtemperatur i Vättern, 21 grader. 

28 kommentarer:

 1. Det var ett roligt inlägg. Skrattar då jag läser om nagellacket. Bäst att märka vovven hihihi. Man kan ju alldrig veta hur det kan gå om inte haspen är på😉.
  Roligt me Labbeträff.
  Ha en skön ny vecka nu....Vov Vov vov

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är vi ganska säkra på att vi fått hem rätt vovve. Jo, det borde det vara.

   Radera
 2. Inget lack på dig denna dag? /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, det sitter kvar. Men ganska diskret silver.

   Radera
 3. Vad trevligt med släktträff :-)

  SvaraRadera
 4. Ja fy bubblan så varmt det blev i dag,som tur är så började det att fläkta lite nu mot eftermiddagen.Jag besökte en gammal arbetskamrat som bor i Utvalnäs en fd,fiskeby några mil norr om Gävle i dag,där var det en skön sval vind från havet som gav lite svalka..
  Kul att Hjo-Hjo fick träffa sina syskon,,men du inte kan du väl tycka att -32 är varmt,,eller???..Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första gången minusgrader kan kännas så himmelens flåsigt.

   Radera
 5. Låter jättemysigt med valpträff. Jag har haft ganska många hundar, men aldrig nånsin varit på valpträff. Aldrig blivit inbjuden. Man kanske får ordna en själv någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant att hundarna varken gnällde eller skällde. Fast labbarna är nog inte lagda åt det hållet. Du får ordna en träff själv.

   Radera
 6. Kul med valpträff!!! ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Poängen var att flytta ett varv Det kan ju ha olika betydelser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Valpträff kul både för hundar och föräldrar. Sur gubbe vet du, som måste invända.

   Radera
 7. Den hunden -valpen -vovven Hjo Hjo har det så fantastiskt bra hos dig. Du tar verkligen hand om honom och jag läser och ser att det är ömsesidig kärlek. Jag läst tillbaka och ser att bad-dagar har det varit många. Det behövs sannerligen många dopp för att hålla huvudet svalt. Men ljuvliga kvällar och nätter är det, precis som länderna runt medelhavet. Men Vättern är inte riktigt så varm som medelhavet, men inte dåligt med 24 gr.

  Så roligt för HjoHjo att träffa andra släktingar, hi hi . . . .
  Det är mkt roligt att läsa din blogg, du skrivet så kul.
  Ha det gott/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo har det bra, absolut. För honom spelar det ingen roll om Vättern är kall, han bara plumsar i. Ja, det har varit som omkring Medelhavet, men det har blivit för mycket, nu svalare faktiskt, skönt. Tack för beröm.

   Radera
 8. Så kul att följa kullens ungar. Hur många valpar blev det? Dessa tre du skriver om eller fler? Hur spridda är de? Alltså dagens bostadsadressers avstånd...

  Härligt med värme... härlig badtemperatur... nästan som i badkaret... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sju syskon, fyra kom på träffen. Vet bara att Mira hamnade i Sthlm. Inte mycket tid till mingel, mest övningar och tips om hundens väl och ve.
   Idag svalare efter åskskur.

   Radera
 9. Jag har aldrig varit i Vadstena så det kanske är dags snart! Jag tycker att det är träffar stup i kvarten med nästan nya små vovvar. Dottern och svärsonen går iväg på valpträffar och jag undrar om inte de tvåbenta tycker det är roligast! Jag utgår ifrån att du fick rätt hund med hem i värmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vadstena är värt ett besök. Rätt hund kom med tillbaka, och är det någon annan så har vi inte märkt något och han verkar trivas.

   Radera
 10. Blev som alla andra imponerad av lacket på tassarna. Är de alltså vara så svåra att skilja på? Man skulle ju vilja tro att rätt hund kommer till rätt husse när han kallar... och det gör väl Hjo-Hjo... fast man vill förstås vara hund-raprocentigt säker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo var inte alls svår att skilja från övriga valpar, han var den enda som har självfall i pälsen - har fått alldeles krullig päls senaste månaden, dessutom kommer han när man kallar på honom. Lacket är helt mattes idé - du vet väl hur morsor är.

   Radera
 11. Det måste ha varit kul av olika orsaker. Du kan Lundelltexter. En gång i tiden kunde jag nästan alla hans texter, bättre än Uffe själv på vissa konserter när han var extra trött. :) Vadstena är en gullig stad. Vi sa samma sak när vi besökte den. Här skulle vi kunna tänka oss att bo ett tag. Man vet aldrig. Vi har flyttat förr... Jag tänkte på dig när jag la in dagens blogginlägg. Du skrev om dessa små bibliotek som nått Hjo. Ert är större än där jag stoppade in min bok i söndags. 21 grader. Risk för köldskador. Passa dig Hans. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte läst ditt inlägg än.
   Evangeline är bra, plus en himla massa annat Lundell har gjort. Fast jag väl så gott som slutat lyssna de senaste åren, tycker inte att det händer något längre. Fick mina LP-skivor stulna för några år sedan, ganska många UL, måste kanske köpa mig Evangeline och Utanför murarna och något mer på CD.
   Vadstena är nog en stad man kan leva i.

   Radera
 12. Men så roligt med kompisträff :D Det är ju rena kalasdagen det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt men inget mingel, mest övningar och råd. Hundarna hade det bra. Varmt förstås.

   Radera
 13. Hm? Kanske ska be matten måla mina naglar också så dom inte tar fel. Fast jag ska nog inte på någon valpträff förstås - men man vet ju aldrig... Kramis!

  SvaraRadera
 14. Gör Matte något annat än står och steker köttbullar hela dagarna? (För Husse gör väl inte det, antar jag.) Ja, hon fick förstås följa med på hundträff.

  Man kan inte vara nog försiktig. Bra med nagellacket. En gång hittade jag inte rätt barn på badstranden - alla var lika ljusa och små och hade röda badbyxor. Fast det löste sig innan vi åkte hem som tur var...
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte gör en massa saker dagarna i ända, men steker köttbullar gör hon inte, det - jo, gör husse. Men det är Mamma Scan som steker Hjo-Hjos.
   När jag var barn köpte mamma tarzan-badbyxor för att kunna se mig bättre, det skulle hon naturligtvis inte ha gjort.

   Radera