fredag 1 augusti 2014

Ett uppfriskande dopp

Har Första året i Hjo blivit en renodlad Vätternbadarblogg? Ja, risken finns denna varma sommar 2014. Här badar vi nämligen hela dagarna, badar och badar och badar.


Man är onekligen lite seg i kolan efter alla dessa dagar av sol och värme. Så vad göra denna kvalmiga huvudvärksdag annat än att bada. Med hustru och hund tar sig bloggaren ner till Vättern och ser den digitala termometern vid t-bryggan visa 14 grader. Tio grader lägre än härom dagen, fortsätter det på det här viset får man om några dagar ta med sig ishackan. Huva. Men Hjo-Hjo tvekar inte, och då kan inte husse vara sämre. Ett uppfriskande dopp, helt klart.


För Hjo-Hjo har det varit en stor dag också på andra sätt. Han lyfter på bakbenet för första gången, så där lite lagom nonchalant, och skvätt skvätt skvätter ner grannens häck. Nu börjar lilla gubben bli stor.


30 kommentarer:

 1. Här håller vi oss inomhus där vi har förträffliga värmepumpar som vi kan ställa på cool. Enda gången i mitt liv som jag verkligen önskat mig en pool med allt jobb som det innebär...
  Vilka friskusar ni är, både du och Hjo-Hjo. Jag hade inte ens doppar tårna om det bara var 14 grader i vattnet.
  Roligt att se hur fort det går för hundar att bli rumsrena. Lissan, tre år, har just slutat med blöjan i sommar...
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var oerhört kvalmigt på land, det var värt detta svalkande dopp. Rumsren: Hjo.Hjo kunde gå direkt från gräsmattan in i huset och kissa på trasmattan. Trodde aldrig... Sedan så blir det s a s klart över en natt ungefär. Det är väldigt roligt med hund nu. Med Lissan också skulle jag tro.

   Radera
 2. Ack ja, vilken nostalgisk ilning jag får när jag hör detta. Minns när jag själv började lyfta på benet. Det markerar liksom inträdet i vuxenvärlden med allt vad det innebär av allvar och ansvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, liten blir stor. Välkommen till bloggen förresten!

   Radera
 3. Helt rätt i att bada och ta sig lite sköna dopp i sommarvärmen. Man tyar ju inte annars.Nu skulle ju värmen fortsätta till veckan, så än blire nog bad för många skulle jag tro.
  Haha..lyfta benet..duktig vove!
  Ha en skön helg nu med bad och dopp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med badtemperaturen beror mest på hur vindarna blåser. Vi får väl se hur det blir till kvällen. Trevlig helg!

   Radera
 4. Tack för din kommentar som fick mig att hitta hit :) Spännande med västkustbor som flyttat till Hjo då jag och min sambo är västkustbor och har funderat på Hjo som möjlig plats i livet lite längre fram :)
  Badbilderna ser härliga ut! Vätternbad kan inte vara fel alls - sötvatten och allt!
  Sv: Nej, det verkar, på debatterna, snarare vara tvärt om, faktiskt! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen till Första året... Hjo är fint, i alla fall sommarhalvåret. Vintern är inte särskilt rolig någonstans.

   Radera
 5. Duktig Hjo-Hjo att kissa som en karl! Han klarade sig utan att välta alltså? Bra! Nu ska vi kolla på Pride-paraden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han klarade sig bra men idag har han inte behagat lyfta på bakbenet. Ha det bra!

   Radera
 6. Imponerande minst sagt att ni hoppade i när det bara var 14 grader! Det hade aldrig hänt här. Den saken är säker.

  Trevlig lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag är det 17 såg jag. Får väl bli ett dopp lite senare så att man kvicknar till.

   Radera
 7. 14 grader i vattnet, då är det kallt. Jag tog mitt första dopp i påskas och då var det 17 grader i poolen. Också det ganska uppfriskande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kallt jo, det räcker med ett dopp. Idag såg jag att det var 17 grader. Friskt det också som sagt.

   Radera
 8. Uppfriskande dopp där men med tanke på dom kommande dagarna blir det väl rent av skönt ,trevlig fortsättning på helgen ,Nette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast idag har det svängt - 17 grader.

   Radera
 9. 14 grader i vattnet? Det brukar det vara runt nyår här nere, till det traditionella nyårsdoppet. Idag var det 27 igen.
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och idag har vi 17, nu börjar det likna något igen!

   Radera
 10. Kasta termometern,,dom graderna vill man inte få reda på..Ja nog var man lite trött efter 7 timmar med countrymusik..Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 17 grader i sjön idag. Behövs nästan för att få någon svalka.

   Radera
 11. Temperaturen på vattnet spelar ingen större roll för de flesta Retrievers... Vår Golden knackar gärna hål på isen för att för sig ett dopp, om det går.
  Har hittills bara haft tikar men kommande vovve, när det nu blir, får bli tik eller hanne så kanske är det dags att förbättra grannsämjan redan nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte Hjo-Hjo heller bryr sig om vattentemperaturen så värst. Inte husse heller, för nu håller värmen på att ta kål på honom. 17 grader idag, imorgon 12 kanske.

   Radera
 12. Oj! nu nät det är 24 grader där jag lär mig simma får jag i både husse och matte. Du verkar ju vara född med simhud mellan tårna, men jag har oftast flytvästen på. Grattis till benlyftet! Du vet att den som pinkar högst vinner... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo skyndar långsamt. Ett benlyft än så länge. Men det kommer...

   Radera
 13. Man kan undra varför vattnet blir kallare om det fortfarande är varmt. Strömmar kanske?
  Ser härligt ut.
  Här har vi knappt något vatten kvar och nu brinner stora skogsbränder inte alls långt från Weed.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är från- eller pålandsvind. Då det goa ytvattnet får ligga kvar blir vattnet varmt och skönt. Här härjar också skogsbrand i flera dagar i mitt gamla Västmanland.

   Radera
 14. Jag får minnen från min barndom när min familj,mamma pappa och jag åkte runt i Sveriges alla landskap med motorcykel med sidovagn. Campade i enklast lilla tält med ett spritkök att laga mat på. Hålla sig rena fick vi göra i naturvatten. Vättern!! Jag vet inte om jag tinat upp ännu (ca 60 år sen) efter morgontvätten.....men pappa gav sig inte tvätta oss skulle vi oavsett vattentemperatur!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Motorcykel med sidovagn, vilket härligt inslag i barndomen. På östra sidan brukar sjön vara varmare.

   Radera
 15. 14 grader är inte badbart för människor enligt mig, men jag ser att det finns dom som är av annan uppfattning! Säkert MYCKET uppfriskande! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frånlandsvind. Nu pålandsvind, 21 grader idag. Det varierar snabbt.

   Radera