tisdag 24 juni 2014

Viktigast i veckan

Undrar om det är närheten till Vättern som får regnet att upphöra när det närmar sig Hjo. Så som det sägs fungera i havsbandet. Det kom en skvätt idag, smådroppade en hel kvart och så var det över. Gräsmattan är brun och potatisen blir förmodligen lika stora som pottekulor. Humlen klättrar gul i spaljen. Att vattna är inte lönt. Bloggaren går med armarna i kors och betraktar förödelsen. Och flugorna retar upp både husse och hund.


Det verkar vara livat i Hjo. Finns det då inget positivt att förtälja. Jo, det har varit varmt och gott, om man så säger. Och hade man tid över till att ligga och slöa i hängmattan vore det ännu bättre. Fick telefon från Umeå häromdagen och där har de inte haft någon värme alls, lika varmt och gott på midsommarafton som på nyåret. Så då är bloggaren glad för sin bruna gräsmatta. Och på tal om positivt sinnelag. Om man jämför är vi uppåt i Hjo, mycket uppåt.

Jo, om man jämför med RJ, 63 år i Biskopsgården. Vad har varit viktigast i veckan, frågar Göteborgs-Posten. Och RJ svarar: 

Efter Olof Palme har inget viktigt hänt, inga bra dagar. Vi bodde i Mariestad förut. Nu har vi bott här i 15 år. Det är mycket krångel och vi skulle vilja byta lägenhet. Jag är inte nöjd.

Så att.

20 kommentarer:

 1. Tja, det vore ju synd att inte klaga... Kramis!

  SvaraRadera
 2. Hah! Ja, det gäller att tänka positivt... :-D

  SvaraRadera
 3. Kväller,,ja det är helt fantastiskt hur dom vaktar på sina ungar,,inte kul att få en mås i huvudet,det brukar vara fullt av barn ute på gården bland gungorna,,men inte i dag,barnen har kanske råkat ut för herr o fru mås..Haé Bra.

  SvaraRadera
 4. Jamen eller hur? En får va glad att en får va tacksam. Eller nåt. Syrran påminde mig häromdagen om hur jag nervösade mig en midsommarafton i ungdomen över vad jag skulle ha på mig och vår goda moder sa att det var väl bara att ta samma kläder som på nyårsafton, eftersom det var samma temperatur som då, strax över nollstrecken. Så har vi det i Dalarna denna sommar också och ymnigt med regn. Skulle gärna dela med mig i utbyte mot lite brunbränt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså minsann, Nej, här har sommaren varit varm och fin - fast torr. Kortbyxor på.

   Radera
 5. Hehehe, tror jag ska ta och jämföra mig med RJ från Biskopsgården, jag också. :)
  Någon liten potatisplanta kan du väl ändå vattna?
  En midsommarafton med 4 plusgrader kändes det lika bra att vara hemma framför tänd kamin. (Med en liten hund som redan då var på bättringsvägen.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Midsommaraftonskvällen var kylig här också. Tände faktiskt i kaminen.
   Har faktiskt vattnat här och där, verkar inte göra någon skillnad..

   Radera
 6. Jag förstår inte alla som gnäller över att det är kallt och regnigt? Det är bra mycket skönare än när det är torrt och hett. Då måste man vara ute när solen skiner och vattna! Annars kan man vara inomhus, måla, blogga eller träna orgel eller piano. Eller se på gamla repriser på teve. Jag tycker allting är positivt så länge jag inte är förkyld eller har ont någonstans...
  Ingrid som inte gillar när det är över 20 grader varmt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men i Menton är det nästan alltid över 20 grader. Eller... Men jag förstår dig precis.

   Radera
 7. Hi hi kan ge dig ett tips Hjo-Hjo, jaga flugor inne kl. 05,30. Sätter sprätt på vilken matte eller husse som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo sover gott, till halv åtta ungefär. Sedan börjar flugjakten.

   Radera
 8. Här har vi lämnat kalla mellansverige för att bege oss lite längre söderut, ja fortfarande inom sveriges gränser, men vädret har vi haft på vår sida i två hela dagar nu :D Det hurrar vi för :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har vi allt haft en riktig sommar så här långt. Man lovar regn imorgon torsdag, och just nu drar det ihop sig till oväder. Fast oväder - det är efterlängtat.

   Radera
 9. Det drog ihop sig i eftermiddags och vi trodde att det livgivande vattnet skulle strila ner på vår numera gula gräsmatta, men molnen ändrade sig och nu har vi 24 grader, en underbart blå himmel och solen slösar sina strålar på oss! Underbart! Nätterna är kalla, men då har jag träff med kudden och är i en annan värld! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här föll regnet tämligen rikligt under ca en timmes tid. Och mer ska visst följa i morgon. Gôtt.

   Radera
 10. Haha underbar attityd han har JR... eller var det RJ..?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför ska man alltid vara så förbenat optimistisk?

   Radera