måndag 2 juni 2014

God gärning

Måndagen anländer med nödig hund omkring 6.30. Anständig tid, överklagas ej. Duktig vovve! Frukost och kantklippning av gräsmatta. Därefter dagens goda gärning: bloggaren drar på sig trädgårdshandskarna och tar hand om en kajunge som dunkat rakt in i altanens glasdörr(vägg). Inte helt olikt den propp bloggaren fick på Valborg. Vi känner oss som själsfränder, kajan låter sig omhändertas utan vidare krumbukter. Hjo-Hjo förstår inte vad som händer, eller om han var upptagen av viktigare saker. Men ibland blir man förvånad. Egentligen borde Blodbadet i Hjo varit ett obestridligt faktum.

Blues Brothers (100th Anniversary) anländer per post. God musik, god lyrik. Dagens allsång: Heere odda hilldidda hildhiruhah / Juuuyr adda hilldadida jigguwah / Hieere odda hittomamma jizzowazzah / Hoow bawlda hillowowa howahwah.

Till sist detta med omröstningen på Besökstoppen. Kampanjledaren har tappat den så kallade sugen. Hade för sig att veckan sträckte sig från måndag till söndag, men så icke på Besökstoppen, där är det torsdag som gäller. Rösta på! Rösta på! Bloggaren är naturligtvis tacksam för alla röster han kan få. Men kampanjandet tar nog slut här. Ibland blir man lite trött.

Läste förresten i GP här på morgonen att schimpansen har ungefär dubbelt så stor muskelstyrka än människan. Vi har offrat musklerna för vår stora hjärnas skull. Kopiösa mängder energi går åt för att hålla tanken klar. Inte underligt att man. Snirk snark.
Skulle väl haft en bild på en kaja. Tog den här istället.

26 kommentarer:

 1. Nej det finns inte tillstymmelse av ål i ordleken..Haé Bra.

  SvaraRadera
 2. Försökte skriva en kommentar här om dagen men det gick inte att skriva i ordverfieringen så så det blev ingen kommentar .Såg att vi använer samma medicin oc att man hela tiden får vara rädd att dom ramlar på golvet .Nu är Selma och jag ute på holmen allena på dagarna ,varmt och skönt ,hoppas ni klarar er från flera olycksfall,Nette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Man kan klicka fram en ny kod med den där ringpilen. Siffror lättare att se än bokstäver tycker jag. Ja, man får passa sig med medicinen. Nu äter jag ingen annan så det är inget problem.

   Radera
 3. Eftersom jag har ruskig fågelfobi är jag så tacksam över att slippa en bild på den där omhändertagna kajungen! Den klarade sig väl bra efter ditt fina omhändertagande!
  Jag njuter istället av den vackra strandpromenadsbilden och röstat på Första året i Hjo, har jag såklart gjort igen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här finns jättemycket kajor. Har annars inte sett några fågelungar alls än, inte ens andungar. Men visst var det en unge, måste det ha varit. Tack för rösten! Men nu ligger jag rejält efter Aspergersbloggen.

   Radera
 4. Snällt att du förbarmade dig över kajan :-)

  Nu var jag röstberättigad igen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, innan hunden gjorde det. Och nu har jag sett flera kajungar, en som flög upp på taket på ett hus, missade och ramlade ner i buskaget. Inte lätt att vara kajunge.

   Radera
 5. Påminner mig om när sonen gick in i badrummet och hittade en kaja i badkaret. Den hade kommit in via ventilationen och var inte lätt att få ut.

  Ska gå in och rösta så att du jobbar dig uppåt igen ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt mycket kajor här. Vi får nog påhälsning snart igen.
   Tack! Vi får se om det bär uppåt igen.

   Radera
 6. Här gäspas det också rätt ordentligt, kanske skulle man ha det som chimpanserna, få vara ute i naturen och sitta på en trädgren och gunga med benen ;) Förvisso har vi varit ute i skogen idag men imorgon är det arbetsdag igen.
  /Matte med Laika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget dinglande med benen här inte, men väl en glass från Elins nere vid hamnen.

   Radera
 7. Det är tragiskt när fåglar flyger rakt in i glasfönster och dörrar. Många klarar sig ju inte utan bryter nacken.
  Man tröttnar ibland på sådana här "kampanjer" som olika bloggföretag drar igång. Min blogg (tillsammans med en hel del andra utlandsbloggar) var nominerad hos en hemsida tidigare i år i några olika kategorier och det "spektaklet" pågick under flera veckor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, han var rätt groggy. Tur att inte hunden märkte vad som hänt. Blir lite trött på marknadsförandet - men nu verkar ju röstandet tagit lite fart igen.

   Radera
 8. Där slog vi er, för vi hade en mes i vardagsrummet i dag. Och fast vi öppnade alla fönster vi hittade, så flaxade den bara omkring från gardinstång till gardinstång i hundra år. Tills den ramlade ner i en kopparbunke och hussen kastade en pläd över bunken och bar ut hela härligheten. // Arlo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ramlade ner i en kopparbunke. Härligt. God natt! Nu går jag och lägger mig.

   Radera
 9. Gick det bra för den lilla kajungen? Det enda djur vi räddat är en liten ödla som förirrat sig in i badrummet och ner i badkaret, där den sprang runt, runt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Collioure klättrade ödlorna på hotellväggens murgröna. Exotiskt för oss svenskar. Det gick bra tror jag, han flög iväg till grannens staket och satt där ett bra tag innan han fortsatte till nästa granne. Fullt av kajungar häromkring.

   Radera
 10. Fåglar är härliga varelser. Hjo Hjo....
  Nu måste jag spana vidare i din blogg lite.
  Visst Äre väl ok?

  Hejhej från mig.

  SvaraRadera
 11. Det hände även hemma hos oss idag att en fågel tappade riktningen. Allt enligt den som är hemma och håller ställningarna ,medan hustrun är ute på vift! Kampanja på du - det finns dom som ska ge järnet ända fram tills i september! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad att slippa kampanja i supervalårets final.

   Radera
 12. Har också anmält mig till Veckans Blogg. Tack för tipset med Besökstoppen - spännande att se om det blir lite fler kontakter! Någon kampanj blir det nog inte alls för min del. Fast man vet ju aldrig när det kommer till kritan.
  Jag ska rösta på dig i morgon igen om jag kommer ihåg - man blir lite glömsk med åren, haha.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Så roligt! Det är en slumpgenerator som väljer ut deltagarna. Då ska jag rösta på dig. Jag har fått mer röster än jag kunnat ana så jag är nöjd, vinner gör jag inte för det. Aspergerbloggen hinner jag inte med.

   Radera
 13. Kom igen nu 8 röster så är ni i topp igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har fått jättemycket röster men nu skiljer det 12 ser jag. Det ska mycket till. Aspergerbloggen har nog ryckt ifrån definitivt. Tack för uppmuntran!

   Radera