fredag 22 juli 2016

Turisterna köar i Hjo


Jahapp, så kom sommaren till Hjo igen. 26 grader i skuggan under Bloggarens falska franska fikon, Hjo-Hjos favoritdåsarträd, och 20 i Vättern. Turisterna köar till Guldkroksbadet och Systembolaget, töff-töff-tåget och Moster Elins glasscafé. Sikbutiken och hela faderulingen, för att tala med Leif G W Persson. Det gäller att passa på för snart är det jul.

Allvarligt. Bloggaren funderar på att skaffa sig en Trixie Dog Pool. Till hunden alltså, vilket för övrigt hörs på namnet. Det är nästan en nödvändighet dessa dagar då Hjoån sinar (man undrar hur smolten klarar sig) och Vättern svämmar över, av turister. Wow, säger Hjo-Hjo när husse visar honom bilden på paddan. Schysst vattenskål farsan!

Bloggaren har bott större delen av sitt vuxna liv i Göteborg, och jämfört med går man torrskodd i Hjo. Som i Southern California ungefär. För att belägga påståendet googlar vi ”Hur mycket regnar det i Hjo?” Och får som första träff ”Tredje året i Hjo”. Underbart. Då är det väl så då. It never rains in Southern Hjo. Right. 


29 kommentarer:

 1. Mysigt. Då är det sommar!
  Min yngsta dotter har en pool till deras vovve. Han älskar den. Det är klart, han är ju dessutom hönsflockens beskyddare, håller räven borta, behöver pusta ut.
  Köpt sik i Hjo, har jag. Hjo-Sik.
  Ha're gott och en nospuss till Hjo-Hjo!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen hönsflock här men kan vara gott att plaska i ändå.
   Ha det gott!

   Radera
 2. Nu är det så varmt att djur och människor kippar efter andan.. 40.3 i solen nu.
  SV:..När han sjunger och man blundar så tror man att det är Tom Jones som sjunger.:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur vi inte bor i Spanien, där är det inte sällan 40,3 i skuggan.

   Radera
 3. Jo du,värmen o folket brukar följas åt..Du blir säkert poppis hos Hjo Hjo om du poolar till honom..Stämmer med den ort du nämner som startort..Haé Bra.

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga bilder från turistparadiset Hjo! Ja, vilken sommar vi har. Måste vara den bästa sedan 1994!
  Å varför inte en Trixie Dog Pool låter inte helt fel på namnet;-)

  PS. Om du är intresserad av att vara med i vårt OS tips för damlandslaget kan du skriva en kommentar hos mig. Då mejlar jag över underlaget. Bloggaren Steve var med och tippade EM. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra sommar tycker jag med. Ändå sägs det att det bara regnat och alla resor tagit slut. Ska genast kolla in ditt OS-tips.

   Radera
 5. Härliga Hjo, alltså! :-)

  Och Lilla Tåget har ni också, ingen idé att åka nån annanstans alls :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, inte behöver man åka utomlands. Jo, ibland kanske.

   Radera
 6. Värre än på Böda Sand! Äldsta dottern som är i sitt nya hus i Limoux går inte ut på dan - inte heller dobbermannen. Det har varit 42 grader i skuggan nu ett par dar. (Gammalt hus utan AC men med fönsterluckor som går att stänga.) Jag suckar och svettas när det är 25 grader här så jag är inte avundsjuk på henne, även om det ser fint ut i Limoux.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Limoux, har vi aldrig besökt. Men väl flera städer i närheten, Montpellier, Toulouse, Beziers och Carcassonne. Oktober är bästa månaden i Frankrike, för oss värmekänsliga svenskar.

   Radera
  2. Carcassonne ligger bara några mil borta. Jag får förhoppningsvis åka dit med mågen och dottern i september. Ska bli spännande att se den gamla staden Carcassone som jag blivit lovad att bli skjutsad till.

   Radera
  3. Tog in på hotell intill kanalen och gick sedan upp på Citèn och åt ihjäl oss på cassoulet. Det måste man göra i Carcassonne - äta cassoulet.

   Radera
 7. Klart alla vill komma till Hjo och beundra alen! Hur mår den förresten?Lagt på hullet på sistone? Eller är det fortfarande 5,6 meter i midjemått som gäller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alen mår bra. Jag kollar upp den saken nästan varje dag. Men hur det är med midjemåttet vet jag inte. Växer de fortfarande vid så mogna år? Ibland står det någon och läser på skylten, men det är inte klibbalen som är Hjos stora sevärdhet, det är hamnen och Vätternhavet.

   Radera
  2. Alen mår bra. Jag kollar upp den saken nästan varje dag. Men hur det är med midjemåttet vet jag inte. Växer de fortfarande vid så mogna år? Ibland står det någon och läser på skylten, men det är inte klibbalen som är Hjos stora sevärdhet, det är hamnen och Vätternhavet.

   Radera
 8. Här var gradantalet 24-25 idag. Turisterna vimlar omkring och trivs utomordentligt i den norrbottniska solen och värmen.
  I hemmets lugna vrå är det dock alldeles för varmt för att det ska kännas riktigt bra.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir lite vimsig i värmen. Hur vimsig blir man då inte på Kreta? Eller Rom och Budapest för den delen. I oktober blir utlandet som svensk sommar. Då.

   Radera
 9. En sån pool skulle inte vara dumt. Huvudsaken är att man bottnar om man inte är så bra simmare... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte kommit till skott än, trots att Hjo-Hjo tjatar och tjatar.

   Radera
 10. Tycks oss som att Hjo-Hjo valt den bättre platsen att hållas vid vatten, att döma av bilderna alltså. :) Sicken trängsel vid poolen!! Nä, tacka vet jag Vättern in natura och Mörtsjön! Fast en EGEN pool på tomten kunde jag förstås tänka mig, jag också.
  Kasper
  Fast vid Mörtsjön bjuds inte på sik förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trängsel, jo. Fast på bilden syns bara den lilla bassängen. Så det finns mer utrymme. Finns det abborre bland mörten så är väl inte det så illa heller.

   Radera
 11. Klart att Ho-Hjo ska ha sig en egon pol, så han kan bada då han vill. Min Elsa är lik sin matte, dvs en badkruka. Så jag behöver ingen pol till henne. Däremot så har vi köpt en pol till BB Astrid,kul att se en bebis bada/plaska.
  Må väl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och nu visar väderappen att det ska bli regn. Så vi får väl se. Kanske avvaktar husse till nästa värmebölja, fyra fem sex år ungefär.

   Radera
 12. Hit har turisterna också hittat så nu är det knökfullt på stränderna och långa bilköer vart man än ska. Men sommaren gillas :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är synd att klaga. Endera dagen är det över. Och man får tända i kaminen. Usch.

   Radera
 13. Jag bara njuter... Badar och vilar. På 20 minuter är vi ute vid havet. Båtmotorn har gått varm hela veckan. Härligt. Tids nog fryser jag igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte doppat mig än men borde, 22 grader i Vättern idag.

   Radera