torsdag 5 maj 2016

En vacker dag på Stigbergsliden

Efter Första maj välkommen gör sig Bloggaren en avstickare till Göteborg och pinostolen i Majorna. Där han slår sig ner utan bedövning. Gapa! Inte roligt men det funkar, som man säger nuförtiden. Och slipper gå tandlös som Shane MacGowan, galenpannan i The Pogues. Men sjunga kan han. Lyssna gärna på Fairytale Of New York, featuring Kirsty MacColl. Det låter rätt hyggligt, om man säger.

Så den köper vi på Bengans och stiger ut till en vacker dag på Stigbergsliden. Men springer inte på någon första kärlek. [Hv Zigenarliv dreamin'].

Men det var icke The Pogues vi talte om. Utan Göteborg som onekligen gör sig i vårsolen, särskilt Linnégatan och dess omgivningar. Och om man låter sig plågas utan bedövning hos tandläkaren äter man också gott efteråt – utan att bita tungan av sig. Biftekia hos greken på Mykonos. (Göteborgsdottern knäpper och Bloggaren biter sig i tungan, en gång och två gånger, äsch). Underbart gott. Men Håkan Hellström såg vi inte till, varken i Haga eller på Andra Lång. En missräkning, så vackert väder och allting.

Och spårvagnen till Centralen går numera via Skeppsbron! Det gjorde den inte på Bloggarens tid. Utvecklingen går framåt, tunnelbana nästa?

Hur var det i Götlaborg, undrar Hjo-Hjo. Fick du bita Käftis?

Aj, där gick det en tand igen!36 kommentarer:

 1. Trevligt äta lunch med dottern. Aldrig i mitt liv att jag skulle våga att låta mig borras i utan bedövning. Men män är kanske modigare?
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle jag inte tro. En liten ilning bara. Värst är att gapa stort med min lilla mun.

   Radera
 2. Åker du iväg så långt för att gå till tandläkaren? Då hinner ju nervositeten öka avsevärt innan man är framme.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men rätt kul att ha anledning till Göteborgsbesök.

   Radera
 3. Det var en bra bit till tandläkaren. Men du fick ju träffa dottern..:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju också en bra anledning till att ha tandläkare i Göteborg.

   Radera
 4. Nödvändigt ont men samtidigt så för du besöka Göteborg! Nytta med nöje alltså ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det. Trevligt besök i vårsolen.

   Radera
 5. Kväller..JJa hur krokig är inte världen,,här på Cypern blev det långärmat idag +19 bara,vinden från havet var mer än sval..Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och nu ska det bli än varmare en vecka framåt. Gött!

   Radera

 6. Jag kör också helst utan bedövning, inte för att jag gillar plågas utan för att jag inte tycker om att bli stucken. :D)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tunga och kind hör liksom inte ihop med övriga kroppen på flera timmar. Fast ska det borras ordentligt så tar jag gärna en spruta.

   Radera
 7. Det går bra hos tandläkaren om man andas lugnt med magen, vickar på tårna och fingrarna. Jag avskyr bedövningen. Förstår att du trivs med din tandläkare.
  Må väl, och njut av det fina vädret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trivs och trivs... ska komma ihåg att vicka på tårna nästa gång. Vädret är gött!

   Radera
 8. Nä fy för tandläkaren och bedövning det bara måste man ju ha.

  Finemangs att få träffa dottern åxo!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tandläkaren är inget kul, men min skrattar och är glad. Det är faktiskt en fördel. Inte för att det känns mindre, men ändå...

   Radera
 9. Det är aldrig roligt med tandläkarbesök men det är nog tur trots allt att tandläkarna finns.
  Ser trevligt ut där i solen i Göteborg. Trevligt också att träffa dottern antar jag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är allt en himla tur det. Och så får man en anledning att resa till Göteborg. Som sagt. I morgon lär temperaturen stiga över 20 gr. Så nu börjar det bli för torrt. Oj oj oj.

   Radera
 10. Om inte jag får bedövning när tandläkaren ska borra, då vägrar jag gapa. Så är det bara. Det går utmärkt att äta ändå :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt att tandläkarna klarar sig när alla har sådan skräck för pinostolen. Fast man måste nästan. Ruttna eller imaginära tänder är inte snyggt.

   Radera
 11. Du har så rätt. Götet visar sig från sin bästa sida just nu, förutom ett besök hor tandläkaren förstås!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men man får ta det onda med det goda. Härligt väder även i Hjo.

   Radera
 12. Ahhhh, allt! Precis allt stämmer jag in i idag! Pogues's Fairytales of New York spelas här en gång om dagen under julmånaden, vi älskar den båda här och det ska vara högt! Snacka om röster och att kunna sjunga, nu sjunger väl inte Kirsty längre tyvärr, men tur det finns ljudupptagningar.
  Och Bengan's......
  Tandläkaren, inga bedövningar, behövs inte, och jag brukar somna i dom där bekväma stolarna dom har.
  Och grekmat, jag dånar så gott och Mykonos, jag dånar lite till och att kunna sitta ute.
  Och Linné, jag längtar, ibland längtar jag tillbaka och då letar jag upp någon liten lya på hemnet och konstaterar att det får nog vara - har det inte blivit väldigt kostsamt?!
  Men Gbg nu när det är vår och snart studenttider det är som att vrida klockan och tiden tillbaka och bara drömma till dessa sorglösa dagar (jag har inte speciellt mycket sort numera, tack och lov, men det var sorglöst på ett alldeles speciellt sätt och Gbg fyllde 350 år där nån gång också......jösses. If I Could Turn Back Time......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Shane MacGowan sjunger med ett härligt häng. Om du förstår. Timing kanske. Och lagom raspigt.
   Det är allt så att det är Linnéstaden som gäller i första hand. Och ett litet krypin där kostar. Så det blir Hjo även fortsättningsvis. Och så är det förresten tänkt.
   Trevlig helg på dig!

   Radera
  2. Men du/ni är bara inne på tredje året i Hjo, eller hur? Vänta tills det blir 10!! Skojar, man gör ju sina val och det man bestämmer sig för seems like a good idea at the time, eller hur. Och att bo lantligare är ju faktiskt väldigt skönt!

   Radera
  3. Visserligen är Linnéstaden övermåttan trevlig. Men vårt hus i Hjo är bra mycket roligare än lägenheten i Annedal. Och Göteborg ligger ju kvar.

   Radera
 13. Vågar du inte anlita en tanddoktor i din nuvarande stad? Det kan bli jobbigt med stigande ålder att dra ned till Götet... för att gapa en stund... och sedan hem igen... Å andra sidan har jag inte med detta att göra, niger och säger förlåt! Jag brukar låta folk sköta sitt... så sköter jag mitt.... :-)

  Men hur är det... finns det inga tanddoktorer i Hjo?:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om tandläkare inte känns lika intimt som att ta en kvinna i hand är det ändå något jag drar mig för att byta. Så tillsvidare drar jag till Gbg när tänderna ilar. Men med stigande ålder, som du säger, får jag naturligtvis stanna i Hjo. Men det dröjer något år.

   Radera
 14. Svar
  1. Nice. Eller Nizza, som det hette då jag var barn.

   Radera
 15. Älskar Göteborg och har varit där flera gånger mest i samband med Gothia Cup eller egna fotbollsturneringar på Heden bland annat.

  Å du The Pogues är ju sååååååååå himla bra och just Fairytale Of New York är min absoluta favo. Älskar det bandet!

  PS. Jag brukar heller ALDRIG ta bedövningssprutor hos tandläkaren. Lika bra det med tanke på vad som hände min stackars man häromdagen. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heden är helig mark i Gbg. Mitt i city. Gott att höra att Pogues har sina fans, fortfarande. Jag hade nästan trevligt hos tandläkaren, men ett jäkla gapande. Gothia Cup är bra PR för Gbg, särskilt när sommaren är nådig. Heja Häcken!

   Radera
 16. Aj aj. Hos tandläkaren har jag aldrig varit. Det verkar vara som när vetten klipper klorna. Någon svamphund lär jag inte bli heller. Varken kantareller eller tryffel intresserar mig trots att pappa var en lagotto... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundar hos tandläkaren får bedövning som duger. Och sedan är tandstenen väck. Minns inget. Klorna klipper husse lätt fast bara sporrarna, de andra slits ändå. Vore kul med kantarellhund. Ska fråga Hjo-Hjo om han är sugen.

   Radera
 17. Att sätta sig i pinostolen gör man inte gärna. Men ibland måste man. Vi har en väldigt bra tandläkare i Nice. Ett besök där kombineras gärna med en god lunch.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då gör du ungefär som jag. Men som tur är pratar min tandläkare svenska.

   Radera