torsdag 14 januari 2016

Vintervila

Om det inte vore för hunden, skrev Bloggaren i sitt senaste inlägg, kunde han gott dra något gammalt över sig och gå och lägga sig för säsongen. Så operation hundövertalning är inledd: vi äter fläskkarré och lägger på hullet. Och Hjo-Hjo låter sig villigt förföras. - Kom nu så går vi ut och sussar i friggeboden. Tre månaders djupdvala med dithörande kaloritapp. Tuff match för en hund och en husse. Men vad gör man inte för att slippa undan kölden och Margot Wallström.

I dessa dagar har Bloggaren ingen hög lägstanivå. Det är för mycket drit i de sociala medierna. Förnekelse av ryska ubåtar i Karlskrona skärgård på 80-talet. Nu! Felnavigering. Ja, tacka fan för det, annars hade väl inte farkosten fastnat på skäret. En senkommen femtekolonnare, var så säker. Drit!

Och politiserade feminister: svenska män tafsar minsann också. Jo, men spelar inte i elitserien. Ta er samman! Med sådana fiender jublar herr Åkesson. Och springer for President 2018! Drit!

Skandalen i Kommunal ska vi bara inte tala om. För då ramlar öronen av. De fattiga mot de rika. Drit, det också. Skräm medlemmarna med moderaterna i nästa valrörelse den som kan.

Och i Indonesien vill IS upprätta nytt kalifat. Kjempedrit!

Eller Hjo-Hjo, ska vi ta och emigrera till Norge istället? Nu när vi redan tycks ha begynt å snakke norsk.


40 kommentarer:

 1. Världs- någonting, gissar du.Tror du får gissa igen..
  Ja det händer mycket nu..Kommunalskiten,,nu måste det väl bli styrelseavgång,är det som det skrivs så är det skandal,måste få konsekvenser..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Syndabock, välförtjänt, utsedd och avgådd. Ordförande Bergström sitter kvar. Än så länge. Mycket drit, som sagt.

   Radera
 2. Allra värst tycker jag att Kommunals agerande är. Tyder på en riktigt låg moral men "mycket vill ha mer"! Jag hade bytt förbund direkt eller bara stannat i A-kassan. Det får finnas gränser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, ingen uppbygglig nyhet för menigheten.

   Radera
 3. Jag har inget att tillägga av dina rader om dritt,
  är oxå så in i norden less på detta dritt (som du kallat det). Politikerna är i en 'barnstuga' och leker och kommunal leker oxå. Rensa ut i skiten bland kommunal, vad är det som händer med människorna ???
  Precis på pricken av allt som händer jublar Åkesson.
  När vi lyssnar på 'nyheterna' så suckar och stönar vi
  man undrar hur nyhetsuppläsarna kan hålla sig för skratt.
  Nej jag skulle vilja vara en hund eller katt,
  helst en HjoHjo när jag ser honom så skönt liggandes där i soffan. Vilken 'bamsing' han har blivit.
  Nu ska det bli -20 gr i natt, brrrrrr . . . .
  Sköt om er/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket drit som sagt. Hjo-Hjo är en stor kille nu, bilden är från i somras någongång. -12.5 just nu. En hund i Hjo har det bra, en hund i Kina, Vietnam och Korea ser de hellre till middag. Ur led...

   Radera
 4. Härlig bild av söta "soffpotatisen" Hjo-Hjo. Han är en ljuspunkt så svart han är.
  I övrigt håller jag med om att det mesta nu är just drit.

  SvaraRadera
 5. Håller helt med dig i det här inlägget. I takt med att det blir kallare och kallare sjunker också min lägstanivå för "drit", ett ord jag fick googla, då jag aldrig hört det förut. Bra, då har åtminstone min allmänbildning höjts ett snäpp.

  Margot Wallström är och har alltid varit ett dåligt skämt. Jag skäms faktiskt, rejält! Tänk så underbart det var om hon skulle återvända till Bryssel och hålla sig till att skyffla papper från höger till vänster. Skulle till och med utan att knorra fortsätta bidra med mina skattepengar till hennes skattefria lön där.

  Läser en blogg som skrivs av en Fi-medlem. Kommenterar dock inte. Borde kanske sluta läsa hennes tirader, de retar bara upp mig. Det känns som jag lever i en hel annan värld än hon. Känner liksom inte igen mig längre...

  Å det som hände inom Kommunal är så lågt att man bara vill gråta. Man kan nog inte komma lägre tycker jag.

  Vad gäller IS så är det bara en tidsfråga innan Sverige drabbas. För just IS struntar ju totalt i om "vi" är antisemitiska och extremt palestinavänliga...

  PS. Hjo-Hjo gör det enda rätta. Han verkar "dritta" totalt i vad som pågår i 17 minusgrader... DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ordförande Persson var inte vidare värst förtjust i Margot. Han hade nog sina skäl. Feminist som han var. Ha! Och så var han Israelvänlig.

   Radera
 6. Där har vi ju Breivik - i Norge alltså. Så det är kanske lika bra att stanna hemma. Men jag håller med dig att det är alldeles för mycket elände omkring oss i världen just nu.
  Fast i Mogata är det lugnt, inget tafsande (åtminstone inte utomhus) och inga lyxkrogar. Och inga ubåtar på grund. IS hittar nog inte hit heller förhoppningsvis.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Breivik sitter inne och lär aldrig komma ut mer. Söderköping och Hjo har allt sina likheter. Och Mogata är väl som Korsberga kan jag tänka mig. Lugnt med andra ord.

   Radera
 7. Jag har blivit lite av en nyhetsknarkare, o jag hatar det! Det finns så mycket att läsa och förfasa´sig över. Jag önskar jag inte hade andra nyhetskanaler än morgontidningen. Det blir bara för mycket flöde, ändå kan jag inte låta bli. Mina morgonrutiner tar tre gånger längre tid jämfört med innan internet tog över, det ska läsas flera blaskor, sidor, svenska, finska, o när man väl pustat ut då ska man läsa sportsidorna också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Internet och sociala medier är ett fördärv. Fast svårt att låta bli.

   Radera
 8. Hjo-Hjo ser utslagen ut!!!................Svar:.Ostkupan verkade bra!.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara som det ser ut. I själva verket sover han bara med ena ögat och fullt klar över sin roll som vakthund.

   Radera
  2. Jajamensann! Man kan ju klart se att Hjo-Hjo är
   på alerten. "Akta er busar!"
   Internationellt - Jakarta fick sitt av ISIS, el. liknande.
   USA har en cirkus på gång. Presidentkantidater hade en s.k. debatt i går kväll. Trump och Cruz skällde på varandra; inte mycken tid för de andra att
   säja nånting. Det är L Å N G T till
   november. Suck!

   Annars mår jag bra, och ska göra mitt skift på den "eleganta" loppisen, där jag volunterar på lördagarna
   7C plus grader och duggregn. Is OK.

   Ruth i Virignia

   Radera
  3. Mycket drit, som sagt. Men i Hjo är det trots allt lugna puckar. Alltid något. Man får vara glad, som det heter.

   Radera
 9. Åh! Den där soffan ser störtskön ut. Man ser verkligen hur Hjo-Hjo njuter. Hoppas att hussen också får plats så ni kan ligga där till påsk... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med lite Mamma Scan och fläskkarré ordnar det sig.

   Radera
 10. Svar
  1. Mycket drit. Senast nu på morgonen läser jag i GP en kulturskribent, vad annars, som påstår att "Det är inte roligare att tafsas på av blåögda killar." Märklig svenska för övrigt- tafsad på av... Dessutom dribblar hon bort polisens mörkande av vad som hände. Jag ger inte ett kvillevitten för den typen av skribenter, som den här gången råkade vara en kvinna. Ursäkta.

   Radera
 11. Om man läser den listan känns det som om det vore en bra idé att gå i ide en stund...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket drit, som sagt. Tyst, väck mig inte!

   Radera
 12. Cool stil han har, Hjo-Hjo! :-)

  SvaraRadera
 13. Jag håller med Hjo-Hjo..man blir trött på allt elände.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och nu är han jättetrött på Margot W.

   Radera
 14. Det är lite för mycket skit, (för att tala svenska) just nu. Känns som om jag missat nåt. Hur blev det så här? Har god lust att krypa tillbaka under filten igen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och nu är Margot i farten igen. Tror jag var något på spåren.

   Radera
 15. Alldeles för mye drit. Jag håller med dig. Och Norge är inte ett dugg bättre. Har bott 1,5 från norska gränsen och jobbat med gränsgångare ;) näe.
  Bliv du i Hjo, du/ni och coole Hjo-Hjo. Kylan släpper väl så småningom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gränsgångare, nytt begrepp för mig. Alltid lär man sig något.

   Radera
 16. tidning på morgon är bra, man kan vända sida, tyst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir för långsamt vintertid, det är det som är problemet. För mig.

   Radera
 17. Men det är ju det jag sagt i många, många år nu, jag vill emigrera till Norge, och jag vet inte vad som hindrar mig. Tidigare var det nog "fel" växelkurs, under senare oljeår tänker jag då, men nu föreligger ju inte det hindret mer.....det är min dröm på riktigt! Gärna långt upp men med internetuppkoppling, Vadsö, eller liknande! Låt oss dra!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då drar vi. Men vad säger Omgivningen?

   Radera
  2. Inga problem med Omgivningen, han stannar antingen kvar här och kommer och hälsar på eller också följer han med.....det är det minsta problemet! Och din Omgivning, då?

   Radera
  3. Hon är inte informerad än. Fast du, ska vi inte ta ett tåg till Paris istället?

   Radera