lördag 28 november 2015

Lördagsmix

Bloggaren tror inte att det är sant, chockad åser han när Hjo-Hjo, hans hund, tar sats och hoppar rakt igenom spaljén. Tvådelad i armeringsjärn. Det går väl ändå inte. Jodå, om det spatserar en goldentik med grann svansföring på Västergatan är ingenting omöjligt. Ett par sekunder sitter han fast mellan järnen och tjuter, som hade han fastnat med pungen, minst. Spetsad. Ja, det hade kunnat vara värre än så. Sedan dråsar han ner med en skråma på tassen och en på nosen. Inget mer. Husse däremot blir inte som folk på hela dagen.

Och i teve gråter Åsa Romson eftersom hon har svårt att nyktra till. Löfven gråter inte men har huvudvärk, borde ha. Huvudvärk följer ofrånkomligt för den som supit höstens humanistiska storhetsvansinne i för stora glas. Det har alla, från vänster till höger. Utom herr Åkesson. Och det kan inte Bloggaren hjälpa. Men osupen är han, Åkesson.

Jaha, men roligare än så blir alltså inte denna lördag? Jodå, för nu ska Bloggaren förbereda ugnsbaket: kvällens röding. Ständigt denna vätternröding. Och under tiden sjunger Gillian Welch i grammofonen: Standing in the backdoor crying / Now you wanna be my friend / That's the way the cornbread crumbles / That's the way the whole things ends. Och sämre musik har åtminstone Bloggaren lyssnat på.

Spaljén syns bakom Hjo-Hjo.


44 kommentarer:

 1. Guld förblindar många kärlek, å Hjo-Hjo har precis bevisat det;-)

  Mittenstycket i ditt inlägg är nog det "litterärt bästa" jag läst på länge!

  Å vätternröding har jag aldrig ätit, men det låter himla gott iaf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han ligger lågt idag, Hjo-Hjo. Kan inte vara tysT om politikkrisen men rättvis. Och röding är en ren lyx på middagsbordet.
   trevlik kväll!

   Radera
 2. Snyggingar kan man göra vad som helst för att få träffa. Jag rymde genom ett trästaket en gång i tiden när jag såg min drömprins. Skrek gjorde jag med när jag fastnade men lirkar man lite och vill något tillräckligt mycket så lyckas man :) Tur att det inte gick illa, att det "bara" blev små skråmor för dig Hjo-Hjo.
  Nospussar

  SvaraRadera
 3. Håller med BP om mittstycket. Det var roligt. Ack om jag hade fått smaka den vätternrödingen! Här blir det ju bara vegetariskt om jag inte lagar min mat själv och någon röding har jag ju inte tillgång till.
  Tur att det gick bra för Hjo-Hjo. Äldsta dottern med sin Dobbermann hade nyligen en veterinärräkning som inte försäkringen på ett mycket högt belopp ens täckte. Hundar är inte så kloka som man tror...
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, hundar är inte alltid så kloka, man ska helst ligga lite före som husse. Här kan du lyssna på Gillian Welchhttps://m.youtube.com/watch?v=9Z8O_gH3p5M

   Radera
 4. Stackars Hjo-hjo. Så kan det gå när känslorna tar överhanden. Så värst mycket känsla eller förnuft handlar det däremot inte om i politiken. Mest dumheter där !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, fast väldigt mycket känslor i den politiska hösten. Så ser jag det.

   Radera
 5. Vilken tur att Hjo-Hjo klarade sig. Ja, vad gör man inte för en vacker tik. :)
  Mycket kan man säga om vad som utspelar sig i Sverige. Tycker du sade det rätt väl.
  Den där rödingen är bra att ha till matlagningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har inte varit mycket till verkstad varken från regering eller opposition i flyktingfrågan. Vi får se vart drt tar vägen. Kanske stundar ombildningar. Det får bli min gissning. MP är nämlingen inget Löfven är förtjust i.

   Radera
 6. Åh! Stackars stackars Hjo-Hjo! Så fräckt att göra en spaljé som ser ut som om man kan hoppa rakt igenom! Hade den varit vitmålad skulle nog Hjo-Hjo tagit en annan väg... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, stackars Hjo-Hjo, men inte ens i husses vildaste fantasi kunde han föreställa sig att hunden skulle. Som tur var klarade han sig välbehållen.

   Radera
 7. Många stora glas har det varit... Ibland är det nog rätt skönt att vara hund och ägna sig helhjärtat åt kärleken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut. Han tycker om långpromenader också, och mat, särskilt husses och mattes. Och ligga och dra sig på husses huvudkudde. Men politiken tjiter han i.

   Radera
 8. Vice statsminister Romson? man kan b li rädd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, fast idag skriver Wolodarski i DN att det inte alls var så illa. Hon höll fast så länge det gick vid tidigare linje. Jo, och det var ju just det som var problemet.

   Radera
 9. Stackars HjoHjo tur det det inte blev värre än så! Kanske har han lärt sig en läxa... förmodligen inte dock... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag tror att han har lärt sig den läxan. Han har ingen lust att gå nära spaljén ens. Fast det finns fler läxor att lära...

   Radera
 10. Vilken tur att Hjo-Hjo inte skadade sig mer än så.Dags för en tillbyggnad på spaljén kanske? Vem vet vem som passerar nästa gång ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rena turen faktiskt. Ingen tillbyggnad planeras,Hoppas han har lärt sig en läxa. Hårt.

   Radera
 11. Oj då,undrar vad som rusade genom Hjo-hjo:s huvud där han hängde i spaljen,inga kul tankar kan jag tro...
  Ja den dragna älgen var fantastiskt god,jag hann dock inte med att se vad sonen gjorde med lagen den drog i,såg lagerblad och morot,tror där fanns lite lök också,men spela roll,Jättegott blev det,,Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något att dra i har jag nog, men ingen älg. Dock förirrade sig en älg ner till Brandstationen här i Hjo under älgjakten. Vet inte om den hittade hem igen.

   Radera
 12. Stackar Hjo.Hjo!! Tur att det gick bra för honom!!..Säga vad man vill om Hjo-Hjo drömmar och mod har han :-).

  SvaraRadera
 13. Ohh, tänk om jag kommer till Hjo med min goldentik, då vet man alltså inte vad som kan hända den stackar HjoHjo......min Leia är kastrerad så det händer inget, men......Tur att det gick som det gick!
  Oh, röding, Vätternröding, mums!
  Trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kastrerade tikar låter helt galet. Men vet att det är så man säger. Hjo-Hjo hittar på något vådligt varje år tycks det. Förra året sprang han till skogs.

   Radera
  2. Mmm, håller med dig, det låter helt galet med kastrerade tikar och jag brukade inte säga det, men av den yngre generationen finns två som är veterinärer och både har talat om för oss här, mycket tydligt, att så heter det.....man lyder ju! Hej svejs

   Radera
  3. Så klart man lyder när man pratar med bättre vetande. Lyder som en hund. Vilket kan vara lite olydigt också.

   Radera
 14. Fy tusan vilket hopp! Jag klev sakta över ett pyttestaket en gång och fick en sticka i snoppen...så det behöver inte vara dödsföraktande händelser som skadar där det gör som mest ont!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, man kan inte vara nog försiktig. Sticka i snoppen...

   Radera

 15. Dumma goldentik med sin lockande svansföring. :)
  Stackars Hjo-Hjo och husse som blev så rädd...
  Mittstycket lästes leende. :)))

  Trevlig första advent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo tar det lugnt i soffan. Han har en lång pälslös reva på höger framtass.
   Trevlig första!

   Radera
 16. Lilla stackaren Hjo Hjo då. Inte lätt inte.

  Ha en fortsatt trevlig kväll nu

  SvaraRadera
 17. Skönt att det inte gick värre än det gjorde...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har ett långt kalt ärr på höger framtass men inget sår. Hur stora ärr den fasansfulla upplevelsen lämnat i hundsjälen vet man inte.

   Radera
 18. Varför på detta viset, hände det nåt, eftersom han hoppade rakt igenom spaljén ?
  Men himla skönt att det inte blev värre ! Fast du själv skulle behövt något lugnande !

  Vi har lite olika musik smak, men eftersom det är första advent idag så jag har lyssnat på den traditionella julpsalmen Hosianna, Davids son ! Välsignad vare han !......älskar den sången !

  Ha en fortsatt trevlig kväll, och puss på nosen till hunden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gick en goldentik med vacker svansföring på Västergatan. Men åt det hållet har vi hundsäkrat - trodde vi. Han är pussad.

   Radera
 19. Sådan herre sådan hund ... nåt sånt. Fin form på omtalet om Löven&Romson med omgivning.... :-) glad måndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Galen i fruntimmer? Jodå, fast det var ett tag sedan. Vaknar till snö idag!

   Radera
 20. När mörkret lägger sig så tidigt som nu blir det inga långpromenader för Blinka. Matte är morgontrött och hälften av de 6 ljusa timmarna har gått åt innan hon kliver ur slafen. Två timmar senare är hon klar att ta kopplet i handen o gå, o då hinner vi knappt ner på byn innan vi får tända pannlampan för att kunna treva oss hem igen..
  Hjo hjo har väl reflex?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så här års får man raska på om något ska bli gjort. Hjo-Hjo har reflexväst så klart.

   Radera
 21. Men fy, va ruggigt! Med Hjo-Hjo alltså. En riktig chock, nu när vi börjar komma ut på banan igen. Sån tur att det inte blev ännu värre.
  Hjo-Hjo - ta dig nu en funderare över hur mycket du egentligen är beredd att riskera för en närmare titt på en aldrig så vacker goldentik!! Eller ett kvinnfolk överhuvudtaget... Eller krävs hönsnät kring tomten din?
  Kasper

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han kom undan med blotta förskräckelsen. Hade jag inte sett hoppet, hade jag inte trott på det.

   Radera