torsdag 17 september 2015

Tom Waits i Hjo

Idag är en sådan dag då Bloggaren vill lyssna på Tom Waits, de infaller med ojämna mellanrum. Hustrun gör sig raskt ärende ut i friggeboden och Hjo-Hjo är skeptisk, tittar förundrat upp från liggvilan och svansar iväg utom lyssnarhåll. Och visst, jodå, det brötar och skaver, låter... förfärligt (bra), särskilt i en hunds öron. Men Downtown train gillar han. Och vem gör inte det? Will I see you tonight / On a downtown train / Every night its just the same / You leave me lonely, now. Hjo-Hjo ylar och tårarna sprutar, han älskar olyckliga kärlekssånger.


Och arbetet med staketet fortlöper utan avbrott, tro inget annat. Med husse och hund tätt sammanfogade. Kedjorna rasslar och hackorna slår. Chain gang ni vet. Ho ha ho ha / Ho ha ho ha.

I Dalgången bland öringar och uttrar hittar vi ännu ett exotiskt djur. En nyfiken lurvig kalv. Och söt är den också, det kan Hjo-Hjo intyga. Fast väldigt stor för att vara hund. 30 kommentarer:

 1. Har lyssnat på din Tom Wait nu och har en viss förståelse för att din fru gjorde sig ärende ut till friggeboden. Men han är nog en sådan artist som i synnerhet män gillar. Svärsonen älskar t.ex. Ulf Lundell som inte tillhör mina favoriter sångmässigt. Jag är mer för Michael Bublé, :-). Och Jussi Björling och Pavarotti förstås. Jag är i alla fall tacksam för tipset som gjorde att jag fick veta att han fanns till i sinnevärlden.
  Synd att kalven, som är så söt, måste bli biff eller köttfärs med tiden.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske får man ge TW lite tid, lära sig tycka om. Downtown train är en underbar låt - och det helt objektivt. Lundell var otvivelaktigt bättre förr. På den tiden hans låtar hade melodier man kunde minnas. Han var faktiskt rätt mycket bättre då. Kan meddela att även jag haft mina vegetariska år.

   Radera
 2. Ha ha, ja det där var en ovanligt stor valp minst sagt! Men säkert trevlig ändå ;-) På avstånd i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hästarna i hagen här intill är ännu större hundar.

   Radera
 3. Härligt att vovven har vett att gilla Waits!

  SvaraRadera
 4. Tom Waits... hans musik är jag inte jätteförtjust i, trots det så har jg en stor tavla där han är motiv. Ett annorlunda konstverk som var ett stort jobb att få hem. Köpte tavlan i Stockholm, Fjäderholmarna... fick passa det stora paketet både på båten som på tåget senare så att inte folk förstörde något av misstag. En tavla jag gillar, oljemålning, sedan finns sand och även en riktig sladd och en halv flaska på tavlan! Låter det knepigt? Det hade jag gjort om jag inte känt till den. Är supernöjd med tavlan. Ännu bättre hade det förstås varit om det varit Leonard Cohen... men det hade han ingen färdig, konstnären alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På Fjäderholmarna har jag varit och ätit gott. Jo, det låter lite skumt med den där tavlan, men den är säkert häftig. Det är inga större fel på Leonard Cohen heller.

   Radera
 5. Bra att du hjälper hussen med staketstolparna. Man vill ju inte att det ska bli ett snett staket. Hussen kanske skaffar en egen kalv till dig! Då skulle det nog bli livat i trädgården... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En kalv i trädgården? Det får bli en med pip i så fall. Modell mindre.

   Radera
 6. Hjälp ! springer de där lurviga lösa i dalgången, de nyfikna kan vara riktigt närgångna. De kanske också gillar HjoHjo och vill leka med honom.
  Du Hans kan du inte spela dina låta för oss bloggare, istället för att anonymt sjunga dem hemma. Ibland känner jag igen namnen eller texten, men melodin är liksom borta. Kanske något även för mig att lyssna på.
  Jag ser att HjoHjo gräver för fullt, *fniss*

  Ha de bra/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nix, icke lösa. Fast det vore lajbans.
   Och här kan du lyssna på Tom Waits https://www.youtube.com/watch?v=hZhW76LAnTY

   Radera
 7. Oj då, en tamis bland de vilda. Hoppas han får förbli hel och välbehållen. :) Hoppas Hjo-Hjo känner sitt ansvar som en lite större hund, hehehe, Lurvig Kalv behöver kanske en vakthund.
  Fast han, alltså Hjo-Hjo, har förstås det där staketet att ansvara för också...
  Stora ansvar på så unga axlar eller vad det nu är vi hundar har.
  Kasper

  SvaraRadera
  Svar
  1. Söt kalv. Det är nästan så man håller med Musikanta: måste de bli biff och köttbullar?

   Radera
 8. Nämen tittut.......vilken söting till kalv.

  Trevlig fredag!

  SvaraRadera
 9. Vad fint att hund och husse samarbetar så bra. Antar att vi får se resultatet när det är färdigt.
  Det var en stor hund i Dalgången. ;) Har ni alltså kossor och kalvar som strövar fritt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Staketet ska förhoppningsvis stå färdigt innan vintern. Och kanske kan det bli en bild eller två. Kossorna är inhägnade som tur är.

   Radera
 10. Vilken duktig hjälpreda du har! :-)

  SvaraRadera
 11. Hej du.Om Tom Waits tycker jag <>..Men Orvar,där tycker vi lika,,jag vet ingen mer Orvar,,så det får bli han Bergmark..Haé Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att man får tycka som man vill. Och smaken varierar ju.

   Radera
 12. Inte visste vi att Hjo-Hjo var så känslosam till musiken. Låter härligt. Kalven är jättefin. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 13. Tycker att din assistent Hjo-Hjo har gjort ett utmärkt jobb med hålet där. Åsså verkar han till och med förstå sig på ett vattenpass;-)

  Vilken hund:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Assistenten hälsar och undrar vad en vattenpuss är.

   Radera
 14. Gropen verkar var intressant, kanske någon hemlig skatt där?
  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han hittade ett par läckra leversnittar. Man får vara lite påhittig för att få hunden att agera framför kameran.

   Radera
 15. Tom Waits - ingen aning får kolla upp om jag gillar. Kalvfyndet utmärker sig! men helt osannsynlig är den ju inte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tom Waits är en säregen artist som man får vänja sig med. Tror jag.
   Osannsynlig är norsk bokmål. Nej, inte osannolikt - bildbevis saknas icke.

   Radera