söndag 30 augusti 2015

Prärien igen

Söndag i Hjo och Bloggaren mår bra efter att ha ätit en utsökt istidsrelik - det är vätternrödingen förstås, som inte borde finnas i sjön men gör det likt förbenat eftersom den inte hann ut i tid när det begav sig - från Vätterns istidskalla vatten. Och även druckit något litet glas vin från Alsace.

Hustrun har tagit paus från trädgård och täppa och Hjo-Hjo sover på rygg. Gräsklipparen vilar ut i garaget utan motorbromswire. Så nu är det lugnt.

Men på Facebook rasar debatten om Präriens vara eller icke vara, infekterat och febrigt. Och det på Bloggarens tråd efter några ynka rader om framtida byggplaner i bloggen. Prärien är helig som Jerusalem. Man förundras. Bloggaren tänker att Prärien skulle göras sig om den bebyggdes snyggt. Det vore bra för Hjo. Men för all del, han överlever om den förblir som den är. Och sitter still i båten. Så att.

Dock – enig med modiga politiker, om det finns några. Det visar sig.

Hjo-Hjo sover på rygg, är allt lite bladig. Tror vi får byta ut Lab reserva som Husets vin, det är för mörkt och tungt. Tar på krafterna, labbekrafterna.18 kommentarer:

 1. Lab kanske man skulle prova. Jo.....det får jag nog prova.
  Söta tuffa vovven är alltid lika ståtlig och fin på bilderna
  Ha det så gott.

  SvaraRadera
 2. Rekommenderar HandCraft - ett rosévin som bara håller 10,5 %. Det blir man inte uppkäftig av, som salig farfar sa. Inte heller särskilt trött. Sött och gott är det också.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. HandCraft ok, ska fråga Hjo-Hjo. Fast rosé funkar bara hyggligt varma sommardagar, Vi bor inte i Menton. Men tack för tipset!

   Radera
 3. En tuggvänlig pinne är nog bättre än ett labbevin... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En go pinne är inte det sämsta. Långt därifrån.

   Radera
 4. Att bebygga "heliga" områden kan verkligen bli infekterat. Jag minns almstriden i Stockholm för många år sedan.
  Hjo-Hjo ser ut att trivas med sin pinne.
  Röding har jag aldrig smakat men har en känsla av att den smakar gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heliga parker - då finns det ingen plats för argument ens. Vätternröding är en delikatess. Det är inget mer med det.

   Radera
 5. Vätternröding kan ju inte vara fel,oavsett om den finns eller inte...Ja låter som Hjo-Hjo inte pallar för "Labvinet",finns säkert något annat som smakar bra..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo får ett glas lingonsaft från IKEA vid festliga tillfällen. Godaste röda saften.

   Radera
 6. Vissa frågor är verkligen heta potatisar... Tror bestämt att jag måste testa Lab :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lab reserva passar alldeles utmärkt i höstrusket.

   Radera
 7. Debatten om prärien var en nyhet för mig, den har inte nått till Trondheim. Heden är bra att parkera på, det är min enda synpunkt. Jag känner till Göteborg för dåligt för att ha åsikt i frågan... Sunt med livliga debatter, så länge folk lyssnar och respekterar andras åsikter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det sällan tycker jag. Och i Debatt i Svt är det alltid ett jäkla liv.

   Radera
 8. Du lever gott ser jag!! Hjo-Hjo får nöja sig med en pinne!!!...............Blutsaften och rödbetorna fick upp HB förra gången Så jag hoppas att det ska göra det samma denna gången! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att Hjo-Hjo är jättenöjd med sin pinne. Hoppas blutsaften funkar igen.

   Radera
 9. Nu är jag ju inte så insatt i lokalnyheterna i Hjo, så jag googlade Prärien som du pratar om. Tycker den bisonfarmen är en suverän idé, speciellt då man t o m kan beställa bisonkött. Om den inte bär sig är det ju en bra idé att bygga hus där, men annars så är det väl ändå lite exotiskt... liksom rödingen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bisonfarm finns i Gate och där kan vara även i fortsättningen tycker jag. Jag lägger ifrån mig Prärien nu, har tröttnat.

   Radera