fredag 20 februari 2015

Arg

En bloggkollega ställer sig undrande till varför alla inte är jättearga hela tiden - på grund av apoteksreformen. Bloggaren begrundar detta och medger att han ofta är lite vresig. Men det kommer sig sällan av apoteksreformen, inte alls faktiskt. Nej, det är framför teven det gnisslas tänder.

Nu senast på grund av Adam, den heliga krigaren från Göteborg. Han förväntar sig 72 oskulder i paradiset den dag han stupar som martyr för Islamska staten och kalifatet. Att förlusta sig med. Man tar sig för pannan. På goda grunder kan det förmodas att graven blir lika kall för honom som för otrogna och feltrogna. Man frågar sig hur mycket dumheter det får plats i en rättrogen? Och vad sägs om kvinnosynen?

Adam skulle bli tandläkare. Varsågod och skölj – ifall du inte fått halsen avskuren vill säga. Nog finns det anledning att gnissla tänder.

Så en arg topp 10-lista knåpar bloggaren ihop utan större ansträngning. Och hur man än vrider och vänder på listan kan inte ett apotek skönjas. Men den listan är så arg att den tar vi en annan gång.

Nu får vi sluta, ett par filmer måste lämnas på bibblan och Hjo-Hjo gnyr vid dörren med knäna i kors. Trevlig helg!

54 kommentarer:

 1. Hej du..Ja du är något på spåret,men nöten går bort,,Ja jag såg en snutt av programmet med krigaren Adam,hur kan man bli så vriden i sitt huvud,fattar inte..Hoppas du hann ut med Hjo-Hjo..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är svåra att förstå sig på.
   Ha det gött!

   Radera
 2. Och tydligen har han fått förtroendet att vara lös på promenaderna igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är allt väldigt mycket ibland det. Uppför konditionstrappan och nerför, ungefär. Finns det ingen På spåret-app? Särskilt nu när det är final.

   Radera
 3. Javisst blir man arg... Hur idiotiskt som helst!!! Jag är oerhört glad att jag råkade bli född på rätt ställe...

  SvaraRadera
 4. Jag har testat att åka runt i Iran, i mitten av 90-talet. Hur fina människor som helst, men regimen... :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Khomeini var en otäck människa. Det räcker så.

   Radera
 5. Hej och ha ha ha ..... HjoHjo står med knäna i kors, detta var dagen roligaste och jag börjar med ett stort gapflabb.
  Det var mycket mer roligare än det 'arga', för jag håller med dig i allt. Jag vågar knappt läsa eller lyssna längre på dessa nyheter för man blir så jävla för ..... sen sitter ilskan i hela dagen om inte mer. Jag blir så trött på 'de där' . . . . .

  Ditt förra inlägg fick mig också att skratta gott, skulle velat se dig när du 'stod på nästan', *fniss*
  Vad sa frugan när du kom hem, hon kanske trodde du och HjoHjo hade tagit årets första dopp i ån, *skrattar* igen . . . . .
  Jag ser att vovven har växt till sig ordenligt nu, han är väl tonåring nu eller ? hur räknas det ? . . . .

  Ha en trevlig helg ni också, klapp och kram/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo har ju fyllt året och räknas som unghund, tror jag. Kaxar upp sig mot andra hanhundar, vill väl tala om att han är att räkna med. Det är ett liv och kiv här i livet. I stort som i smått.
   Trevlig helg!

   Radera
 6. Säger som min en arbetstagare sa en gång ,"det finns ett huvud på alla människor".Man kan ju tolka det som man vill eller att tankesätten är många .Men jag har nog svårt att förstå många tankar ,trevlig helg ,nette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det framgår kanske att även jag har svårt att förstå hur en del fungerar.

   Radera
 7. Och säkert lockar det programmet fler att söka sig till IS ....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte omöjligt. En begränsad grupp är det ju trots allt. Man vet inte.

   Radera
 8. Jag såg också programmet om IS-krigaren och fick en obehaglig känsla av att den ideologi som han tror så benhårt på har släktskap med en del av dagens dataspel. Man "levlar", dvs tar sig upp till nästa nivå, genom att ta kål på så många fiender som möjligt. Och han såg ju chansen att levla sig upp till den högsta paradisnivån människan kan komma, precis under profeten.

  Oroande, deprimerande, skrämmande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oroande, deprimerande och skrämmande. Så är det.
   Tetris var det enda spel jag hade på datorn. Inte längre, funkar inget vidare på laptop.

   Radera
 9. Jo man kan undra, förundras och uppröras. Ett problem jag hoppas våra politiker gör gemensak sak om gör det icke tillåtet för svenska medborgare att delta i krig utomlands.

  Apoteken, ja, det är ett annat problem i en annan klass. Vet inte vem som skrivit om det, jag har funderat på det ibland, men inte kommit till skott. Mest beroende på att jag är så frisk som jag är, mest inom tjänsten jag har kontakt med Apoteken. Men alltför ofta som inte mediciner finns hemma, vanliga mediciner. Apotekskunder har nog anledning att vara irriterade, men som sagt, det är ett problem i en helt annan klass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har lagt ut en länk till Karin
   http://www.karinenglund.com/2015/02/varfor-ar-inte-alla-jattearga-hela-tiden/
   efter att ha hört om det går för sig. Naturligtvis är det inte bra om medicinen inte finns när man behöver den. Det måste finnas en lösning på det. Tycker jag borde vara rimligt.

   Radera

 10. Såg inte programmet och tur var väl det.... :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ofta kan det vara skönt att slippa höra om allt elände runt omkring i världen. Men när man är en nyhetslyssnare/tittare/läsare och inte kan bättre, så får man leva sitt liv argt.

   Radera
 11. Säger bara som så. Ta passet och förbjud honom inresa till Sverige. Å det gäller då alla som har "fajtats" med dessa idioter.

  Apoteket kan jag däremot också bli arg på. Inte för egen räkning, men när en nyopererad måste åka runt hela stor-Stockholm för att få en viss medicin och inte hittar den så...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ta passet - kanske det ja.
   En Löfvensk återställare av apoteken tror jag inte på, inte han heller gissningsvis. Det får väl ändå ge sig på något vis. I annat fall får väl många bli arga på riktigt.

   Radera
 12. Oj vad härligt snöfritt ni ser ut att ha.

  SvaraRadera
 13. Vad innebär apoteksreformen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det statliga apotekets monopol slopades, av den borgliga alliansregeringen, och privata aktörer släpptes in på marknaden. Med stor ilska hos många, se http://www.karinenglund.com/2015/02/varfor-ar-inte-alla-jattearga-hela-tiden/
   Vilket jag alltså tillåter mig att raljera lite över.
   Reformen har också varit framgångsrik, vilket Lena Melin i Aftonbladet skriver om här
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article16965233.ab

   Radera
 14. Ingen idé att göra av med energi på ilska, men det känns
  ju förb-t skönt att bli riktigt arg och få ladda ur sej, även om
  det inte ändrar nånting.
  Vilken icke-vinter ni har. Här i norra Virginia har vi just nu
  -9C och yrsnö. Not najs at all!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det ändrar sällan på någonting. Men skönt att få skriva av sig.
   Ha det bra Ruth! Jag antar att det är du.

   Radera
 15. Vilka vackra bilder du tagit, men det är inte svårt i Hjo... de tar nästan sig själva.

  Jag var mycket argare förr, men idag orkar jag inte längre. Bloggen heter dock fortfarande "Örfilar & Gladsparkar, haha.

  Trevlig kväll, förhoppningsvis avslappnad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Örfilar & Gladsparkar - tänker alltid på Faces (RodStewart) gamla låt Handbags and Gladrags. Fast gladsparkar och gladrags är ju alls inte samma sak.
   Är inte arg men uppgiven när tv visar melodifestivalen. Brr.

   Radera
 16. Jag kan bli alldeles superirriterad på apoteksreformen men det är ju ett bagatellartat i-landsproblem jämfört med Adam och hans gelikar. Och själv blir jag så kluven mellan att vi behöver få kunskapen om hur de tänker (alltså är det bra att programmet visas) och ovissheten om programmet lockar ännu fler att strida för sin sak (blir deras idéer accepterade och förhärligade i och med att programmet visas?). Svårt.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märkligt att privata apotek retat upp svenskarna så. Ett genomsossefierat land visserligen, men ändå. HM. Lindex och ICA tjänar ju också pengar. Angående Adam och hans gelikar tycker vi nog rätt lika.

   Radera
  2. Det retar inte upp mig att apoteksaktörerna tjänar pengar, det kan de väl göra om de är duktiga. Men att de inte håller samma sortiment och att man därför behöver gå till flera apotek för att hitta just det läkaren ordinerat är litet irriterande.

   Radera
  3. Jo, det har varit avigsidan av reformen. Måste lösas förstås. Antar att det gör det också. Lena Melin skriver i AB att reformen också varit framgångsrik.

   Radera
 17. Fina bilder och en fin Hjo-Hjo :-)
  Förstår att det är någon som är arg men förstår inte vad det har med apotek att göra. Är någon inte insatt i problemet ;.)
  Arg, sur och vresig det är väl vad vi alltid matas med och därför så vill jag inte vara så på min blogg. Åsikter kan man ha utan att gå i taket och vara allmänt sur. Världen är som den är och man förundras varje dag hur en människa kan tänka och göra?!?! Försöker jag själv att leva mitt liv i god tro och så kärleksfullt som möjligt så har jag kommit en bra bit på vägen. Ha en bra dag/kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Länk till arg på apoteken här http://www.karinenglund.com/2015/02/varfor-ar-inte-alla-jattearga-hela-tiden/
   Försöker att inte vara så argsint på bloggen. Fridsam rent av. Men ibland bubblar det över.

   Radera
  2. Tack, ska kolla ;.)
   Visst ska det få bubbla över om det görs på rätt sätt ;.)
   /kram

   Radera
  3. Tror jag såg en utter på hundpromenaden idag. Man lever upp minsann.

   Radera
 18. Ha´ru börjat sele? Är det sån där antidrag månntro?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sele funkar jättebra. Ingen antidrag såvitt jag vet. Men han drar mindre. Rätt mycket mindre.

   Radera
 19. Apoteket ja...jo...är ofta man får svaret att det inte finns inne i lager och måste beställas...men egentligen inget problem för mig eller frugan.
  Men visst, kommunikationen mellan de olika apoteksbolagen borde kanske vara lite bättre så alla kan se vad som finns inne på annat apotek..för kundens skull åtminstone...men jag tror de har ordnat till det...har dålig koll.

  IS? Jo..huvudvärk får man minst sagt :(

  SV: Många gamla skivaffärer som gått under....Bengans finns ju kvar...de har väl en filial nere vid centralstationen också, tror det är de som håller i det..begagnatavdelning.
  Andra Långgatan har också ett par begagnat-affärer...brukar "bläddra" där med jämna mellanrum.
  Finns några andra också men minns inte vad de heter.
  Nostalgi detta med vinyl men även något som fått ett uppsving sista åren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ständig huvudvärk.
   Gillar Andra Långgatans skivaffär. I Gbg finns Bengans. Kanske finns något liknande i Sthlm, Bengans finns där också fast mindre tror jag. I övriga Sverige säljs skivor på mackarna. Deprimerande. Tur att nätet finns, för oss lantisar.

   Radera
 20. Jag blir också arg, varför i h-e ska vi ha hit dom o rehabilitera kriminella???? Blir så arg så jag spricker.
  Men, du har har underbara naturfoton i din blogg, så jag ler stort!
  Fin söndag tillönskas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bestämt mig för att vara glad idag.
   Inte lätt att ta bilder i grådasket. Idag sol dock.

   Radera
 21. Nu har du väl lyckats extra bra med dina naturfoton! Kanon! Kan det bero på att allt hos mig är vitt vitt vitt, att det är så härligt med lite färg i tillvaron? Adam har jag missat, ja inte att vi har grabbar som åker iväg och strider men uttalandet har jag inte hört om alla dessa brudar han ska nedlägga i sin himmel...herregud, man kan få blodstörtning för mindre. Jag försöker kravla mig ovanför vattenytan så min energi går just nu åt till mycket enklare problem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina motiv vet du.
   Ja, du får ta nya tag.
   Trevlig söndagkväll!

   Radera
 22. Har egentligen inget emot privata aktörer inom apoteksbranschen, men trodde i min enfald att den ökade konkurrensen skulle göra utbudet billigare. Nu har det ju faktiskt blivit nästan tvärtom. Nästan så att man börjar misstänka någon form av kartellbildning. Detta med 72 oskulder i Paradiset är så befängt att det trotsar allt förnuft. Men har man fått sig itutat en massa gallimatias sedan koltåldern, är det nog svårt att släppa taget som vuxen.Underbara bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den unga mannens ibland egendomliga fantasier om kvinnan brukar gnuggas bort i verkliga livet. Det värsta åtminstone.

   Radera
 23. Jag ska också göra upp en lista över saker jag är arg på. Krig och IS och såna hemska saker gör förstås att man blir jättearg, men dem ska jag inte ta med för då blir listan för lång. Det får bli lite mindre saker som topphuset på silon etc. Och att rulltrapporna står i Stockholm när jag ska åka upp nästa gång till barnbarnen. Jag som pustar när jag ska gå uppför en liten uppförsbacke hemma. Det finns ju hissar, men de lär man väl inte vara ensam om att stå och vänta på. Våra två apotek i Söderköping är alldeles utmärkta så ingen ilska över dem inte!
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arg var i förrgår. Idag är jag glad igen.
   Har ni två apotek i Söderköping? Vi har bara ett.

   Radera
 24. Jag kan många ord som inte kan skrivas här, men bloggaren i Hjo kan nog tänka ut vad jag anser om IS och dess anhang.
  Bilderna är så fina att mungiporna vänds uppåt igen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott - och idag såg vi en utter, åtminstone jag. Eller iller eller mink. Men utter tror jag!

   Radera
 25. Ja jösses. Vad ska man säga?

  SvaraRadera