Bloggaren har varit i Brygge och ätit
waffeln och vlaamse karbonaden. Bland annat. Och bekantat sig med
kwak och Tintin, världsreportern. Som gick miste om sin intervju med
Bloggaren från Hjo, eftersom han i sista stund fick bege sig till
Kongo istället. Brådstörtande. Synd, annars hade han kunnat
skriva några rader i Le
Petit Vingtième. Om livet i Hjo, badtemperaturen i Vättern och om
hur Hjo-Hjo har det i värmen.
På Brasserie de la Roue d'Or i Bryssel åt Bloggaren musslor, natuurlijk, vid samma bord som Bruce Springsteen (trevlig kille, som kyparen sa). Inte samtidigt, men ändå. Och med Nicole Kidman vid bordet bredvid. Jo, för skråen. Bildbevis bifogas. I skrivande stund jobbas det febrilt med att spika upp brickan med Bloggaren från Hjo på, däremellan. Får man förmoda.
På bilden nedan får Bloggaren stöttning
för att inte hamna i Brygges Stadskanal. Belgisk öl är inte att
leka med. Men med en Duvel i vardera benet är man snart på banan
igen. Och guidar turisterna runt i stan. De börjar bli rätt många
redan nu. Men det är bara början, som taxichaffisen sa. Med en suck. Bara början.
Hemma i Hjo flockas turisterna i hamnen. Köper glass och beundrar Vättern. Det är inte så illa det heller. Och ikväll ska Bloggaren hoppa i plurret. Premiär. Och simma ikapp med sin hund. Så är det tänkt.
***
Men icket, vindarna har vänt och av gårdagens 20 grader finns bara 15 kvar. Så att.
På Brasserie de la Roue d'Or i Bryssel åt Bloggaren musslor, natuurlijk, vid samma bord som Bruce Springsteen (trevlig kille, som kyparen sa). Inte samtidigt, men ändå. Och med Nicole Kidman vid bordet bredvid. Jo, för skråen. Bildbevis bifogas. I skrivande stund jobbas det febrilt med att spika upp brickan med Bloggaren från Hjo på, däremellan. Får man förmoda.
Hemma i Hjo flockas turisterna i hamnen. Köper glass och beundrar Vättern. Det är inte så illa det heller. Och ikväll ska Bloggaren hoppa i plurret. Premiär. Och simma ikapp med sin hund. Så är det tänkt.
***
Men icket, vindarna har vänt och av gårdagens 20 grader finns bara 15 kvar. Så att.
Här blir jag faktiskt aningen avis. Moules frites är en av mina absoluta favorätter, och de smakar såklart bäst i Belgien, där de kommer ifrån om man säger så. Kul förresten med "virtuellt" sällskap av Bruce och Nicole - hahaha:-)
SvaraRaderaDe är bra på mat, belgarna. Smakade även av deras råbiff som skiljer sig rätt mycket från den vi är vana vid. God, såg ut som om man blandat i ajvar relish. Ungefär.
RaderaOki,fint sällskap vid bordet minsann,även om det bara var på mässing..Solveig är ett namn vi har i familjen,eller hade,min äldre syster hade det somm andranamn,men hon vandrar nu på den andra sidan..Haé Bra.
SvaraRaderaHade varit lite extrabonus om Springsteen varit där samtidigt. Men sånt är livet, man kan inte få allt. Ha det gott!
RaderaSå trevligt med en tur till Belgien! Men det där med musslor har jag aldrig förstått. Det går bara inte, men det finns ju annat att njuta av!
SvaraRaderaMoules frites är toppen men bör nog inte ätas varje dag. Då blir man föräten. Belgarna har även fina ostron.
RaderaBryssel är en rolig och motsägelsefull stad. Finns det någon förklaring till kombon musslor och frites? Det är ju urgott men vem kom på att det var gott?
SvaraRaderaIngen förklaring men gott. I Frankrike får man ju frites även till omeletten. Mycket bra. Kanske en belgisk uppfinning även det.
RaderaJag har aldrig ätit Moules frites
SvaraRaderaDu är inte ensam om att vilja ha regn.Det är många som vill ha det!
Kram!
Musslor med pommes är gott. Så ock regn dom kommer efter solsken. Eller är det tvärtom?
RaderaÅh vad gott med moules frites! Och i gott sällskap dessutom :-D
SvaraRaderaJa, aardige jongen, Springsteen.
RaderaMen...badade du inte med Hjo-Hjo?? Trodde att du hade lovat honom det.
SvaraRaderaHa´t gott
Orsa kompani lovar inget bestämt. Idag var det 9 grader, vilket inte bekymrade Hjo-Hjo det minsta.
RaderaMoules frites får nog vara för min del. Provade en variant för några år sedan, där musslorna kokats i öl. Det blir ingen mer gång. Men Bryssel skulle jag gärna besöka. Får väl leva på brysselkål och öl om inte annat.
SvaraRaderaMusslorna smakar bra - om de kokats i vitt vin. Öl vete kattsingen. Annars har de en herrans massa öl i olika styrka och smak, körsbär bl a. Själv är jag nöjd om jag får en vanlig ljus lager.
RaderaIntressant att få följa med på din utflykt till Belgien där jag senast var 1955. Och Brygge har jag aldrig besökt. Kanske det är dags nu medan jag fortfarande kan gå själv...
SvaraRaderaIngrid
Brygge är värt ett besök. Kanske är det dags medan du fortfarande är ung och orkar trängas bland turisterna.
Radera:-D
RaderaOch inget foto på Manneke Pis.
SvaraRaderaDen lille grabben fick inte plats i bloggen. Sorry.
RaderaDet gäller att vara snabb ner i vattnet så man inte märker att vinden har vänt!!
SvaraRaderaI Motala har man Varamobaden, vilket lär vara stort som ett havsbad. Och görvarmt om det är kallt i Hjovattnet. Så då får man vara snabbt över på andra sidan Vättern. Inte långt fågelvägen men...
RaderaSer ut som en trevlig resa till Belgien.
SvaraRaderaOch dessutom god mat.
Ja, man måste tydligen vara snabb i Sverige med tanke på temperaturväxlingarna.
Mycket bra mat, vilket alltid gör en resa bättre. Kan meddela att nu brinner det i Västmanland igen. Mitt landskap från födsel. Det talas om anlagda bränder. Inte kul.
RaderaMusslor och frites, jo jag tackar, jag! Det åt jag senast i Bryssel vid tidpunkt före EU-valet. Mums!
SvaraRaderaGillade Bryssel och var även i det fina Brygge. Det var musik och kyrkklockor, broderier, chokladbutiker, ja mycket sevärt.
Den belgiska ölen Leffe tyckte jag om.
Grattis till en sevärt utförd resa!
Vi gillade både Bryssel och Brygge. Brygge väntade in årets stora turistinvasion, höll andan av förväntningar och bävan.
Radera