måndag 14 december 2015

Sura var bäst

Sura är bäst. Sura är toppen. Eller var. Snarare.

För Bloggaren noterar att suraborna är av ett svårt nostalgiskt släkte. Åtminstone de frekventa facebookbesökarna. Skolkorten från den underbara medeltiden avlöser varandra. Bloggaren är skeptisk. Hur välgörande kan det vara att betrakta gamla laguppställningar från förr. Men den gamla goda tiden, nu kommer den aldrig tillbaka...

Tills i förrgår kväll. Då han oförhappandes dyker upp själv i det sociala mediet. På ett skolkort från 1965/66. (Som han härmed lånar helt fräckt. Betydligt enklare än att klättra upp på vinden och vända upp och ner på...). Längst ner till höger. Det var som. Då trycker Bloggaren på gillaknappen. Topp! Egentligen är det ganska kul med gamla skolkort. - Apselut, säger hustrun. Lojalt. Hjo-Hjo suckar tungt framför brasan. Man undrar hur han tänker.

Bloggaren tänker att det måste ha varit en ovanligt lovande suraårgång. Snygga och intelligenta var de också. Synd bara att ingen blev kvar. Nästan. Faktum är att inte heller Skogslundsskolan i bakgrunden finns kvar längre. Ugglan är rivet och Köpmangatan ligger öde. Oj oj oj, stackars Sura. Inget är sig likt. Det var bättre förr, åtminstone i Sura.

Nu gäspar hustrun. Och hunden har somnat. Nostalgi, det tjiter vi i.  30 kommentarer:

 1. Snygg kille. Ser så där lite lagom pillemarisk ut och bryr sig inte särskilt mycket om fotografen...
  Ingrid

  SvaraRadera
 2. Visst är det kul med gamla foton. Så många minnen som dyker upp som hänt runt omkring. Men det kan ju vara tråkiga minnen oxå förstås...Nä nu ska jag klä på mig ordentligt och ge mig iväg ut i kylen för ett kvällspass.
  Måndsgskramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, fast så länge sedan att det kan tyckas komma från ett annat liv.

   Radera
 3. Hej! Vilket trevligt, tidstypiskt kort! Träskor, polotröja av banlon, opklänningar, blanka luggar! Jo, det är kul med klassfoton. Kände du Valter Winsth, målvakt i ishockeylaget, eller Håkan Larsson? Undrar Maggan från Västerås

  SvaraRadera
  Svar
  1. Valle spelade jag en del tennis mot. Bra hockeymålvakt! Håkan L lekte jag med som barn - om det är den Håkan jag tänker på, sedan fick vi olika intressen.

   Radera
  2. Håkan hade en lillebror som hette Örjan. De hade sommarstuga vid Glåpen, där även min bästis familj hade en stuga.

   Radera
  3. Aha, jo då är det samma Håkan. Vi bodde på samma gata.

   Radera
 4. Vilket roligt kort! Nu har du upptäckt en fördel med FB...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, vissa fördelar finns. Men mest trams. Så det så. Fast Hjo-gruppen måste man vara med i, så man får reda på lite.

   Radera
 5. Oj så kul det är med gamla skolkort,,jag har sökt efter kort från min egen skolgång,saknar klass 2 o 6,ingen av mina gamla klasskamrater har dom heller,,kanske inga blev tagna dom åren,vem vet..
  En Sten fanns det men ingen Sixten..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har nog skolkorten både i album och i gamla skokartonger. Vet faktiskt inte, tittat inte tillbaks på det sättet. Men här dök kortet upp framför ögonen på mig. Kul men hemskt länge sedan.

   Radera
 6. När man "tittar" bakåt så dyker många minnen upp!!..Är det du som sitter längst ner till höger?? .... SVAR:Viktigt är att reda ut sina problem.Att inte låta solen gå ner över sin vrede :-)

  SvaraRadera
 7. Oj! Tänk så kul man skulle kunna ha om man fick gnaga på alla de där träskorna... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tror jag Hjo-Hjo också skulle gilla. Varför gillar hundar strumpor, skor och handskar?

   Radera
 8. Säkert en mycket bra årgång ;-) Visst finns det fördelar med gamla klassfoton!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som ett årgångsvin, blir bara bättre och bättre.

   Radera
 9. Vad kul att hitta det där kortet på nätet - härligt med nostalgi :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir som chockad. Och får bemanna sig. Titta en gång till.

   Radera

 10. Om det är meningen att man skall hitta dig är det inte möjligt med mobilen då bilden inte går att zooma in... :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, på min iphone går det bra. Ska kolla vidare.

   Radera
 11. Svar
  1. Jo, fast det får vara i väldigt lagom mängd.

   Radera
 12. Ska jag förstå det som att du härstammar från Surahammar? Där har jag några bloggkompisar, själv har jag bara åkt förbi, svisch så var det klart, på väg frånt/till Stockholm och hem till Dalom. Ha det gott i kylan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så ska det förstås. Bloggkompisar i Sura, det är mer än vad jag har. Kanske hör någon av sig efter detta surainlägg. Eller Sura inlägg.

   Radera
 13. Av kläder och frisyrer att döma är vi ganska så jämgamla, på nåt år när...

  SvaraRadera