måndag 15 september 2014

Baksmälla

Någon som hört talas om politisk baksmälla? Bloggaren har haft onda aningar en längre tid, och jo då, valet slutade lika illa som befarat. Jisses Löfven, red ut det här om du kan. Och SD:are finns det alldeles för många av även i Hjo numera. Tar man en promenix ner till stan möter man garanterat någon på vägen. Underligt. Och inte syns det utanpå heller.

Var ska Sleven vara...
Särskilt högtidligt är det ju inte heller längre, inget läge för kostymen precis, som förr. Vi tog cyklarna till Guldkrokshallen och tio minuter senare var vi hemma igen. Inget mer med det. Blåbyxorna på istället. Skruvdragare, kofot och hammare. Hustrun pekar och berättar hur det ska vara och bli. Och skrapan rev / och tången nöp, / att taket föll / och skorsten stöp* . Och Hjo-Hjo kallas numera för Sleven.

Trodde ett tag att hundarna hade det svårt med identiteten. En hund är väl också en människa, ni vet. Fast så är det icke. Det är snarare föräldrarna som har problem – husse och matte. Hjo-Hjo förstår mycket väl att han är hund, lite intelligentare än andra kanske, men ändå hund. Häromdagen gick han fram och nosade på en tax på tv-skärmen. Och när taxen fortsatte ut till höger och försvann fortsatte Hjo-Hjo runt tv:n och kollade. Hallå, vart tog han vägen? Sött.

*Ur Strindbergs Esplanadsystemet. 


Valaffischer i Hjo?


42 kommentarer:

 1. Det som är så märkligt att alla talar negativt om SD men ändå måste många gilla dem. Men mörkar lite och röstar i smyg... Som du säger, man ser det inte på dem utan det är garanterat helt vanliga människor...

  Ja, vi får väl se hur detta ska sluta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta är helt vanliga och dessvärre har inget parti kunnat ta invandrarfrågan ifrån SD.

   Radera
 2. Håller helt med dig angående valresultatet. Ska också blogga om det ikväll.
  Maken min som är uppväxt med hund - en boxer - har alltid påstått att hundar är dumma. Undrar var han har fått det ifrån;-)

  SvaraRadera
 3. Kul detta med din hund som letade runt tv efter en kompis. Har haft många hundar i ungdomen och främst taxar av alla slag för pappa var jägare.
  Jag har inte riktigt hämtat mig från valresultatet ännu och här i Gbg på kommunal nivå undrar man ju också "hur ska det bli" /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försvagade sossar i Gbg, men tydligen regerar de vidare. Har inte Gbg-resultatet riktigt klart för mig än. Ett mycket underligt val.

   Radera
 4. Vi är många med baksmälla idag.... märkligt resultat och jag undrar också vilka av vänner/bekanta som röstar på SD. Sött att Hjo-Hjo letar bakom TV:n och visst är han klok! Lika klok som vårt yngsta barnbarn som också han letar bakom skärmen när vi pratar på Skype.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, man kan ju undra. Spännande att se hur Löfven gör - ska kolla Aktuellt, vet inte mycket för tillfället.

   Radera
 5. Hej du..Ja besynnerligt att så många lade sin röst på ett rasistiskt enfrågeparti..
  Hundar dumma,,nä helt fel dom flesta är väldigt kloka,finns mycket belägg för att det är så..Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se vilket inflytande de får. Visar sig väl.

   Radera
 6. Klart Hjo-Hjo är smartare än de flesta! Alltid kul att se hur hundar (eller katter) reagerar på naturprogram. Vår katt försökte fånga fåglar på TV-tutan, men insåg att han gjort bort sig och satte sig och slickade sig på ryggen en stund, sådär som katter gör när de inte vill låtsas om att de klantat sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får börja se mer på hundakuten och vad hundprogrammen kan heta. Veterinärerna finns det något som heter tror jag.

   Radera
 7. Jo, nog är det mattar och hussar som har problem med sina människo-hundar ;) Jag vet mycket väl att jag är en hund, många gånger smartare än både matte och husse dessutom :)
  Roligt med taxen på tv:n :D Mindre roligt med hur den nya regeringen ska lyckas få saker och ting att bli bra när det blev som det blev.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundarna har ofta namn som: Lasse, Kalle och Isabelle. -Vi ska ha hand om Kalle imorgon. - Jaha. är det barnbarnet som kommer på besök? Ja, hundbarnbarnet.

   Radera
 8. Kasper "samtalade" alltid med de hundar han såg på TV. När de som nu finns på datorn är de liksom inte lika tillgängliga.

  Valet - usch! Ett kaotiskt elände helt och hållet, känns det som.
  Undrar hur det var då skyltarna var nya - folkhemmets tillblivelse eller nåt?
  Berit E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Angående valet. Ska se på Aktuellt om en stund. Kanske har det hänt något i regeringsfrågan.

   Radera
 9. Klart en hund åxo är en människa. En katt med.
  Skönt valet är över nu.
  En skönän ny vecka till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu får det bli vardag igen. Med hundpromenader i godan ro.

   Radera
 10. Japp, min tanke också, red upp det här, det blir inte lätt. Ojojoj. Snart nyval, eller vad ska vi tro. Men nu fortsätter vi våra liv som vanligt och då här det dåggen och promenader som gäller!
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, man ska inte hetsa upp sig i onödan. Inte nyttigt.

   Radera
 11. Ulla är mycket för att titta på TV Hon morrar när hon ser andra hundar i TV......................Oj då! har jag inspirerat till motion ? Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så långt har det inte gått än - inga morrningar. Armhävningarna ligger i startgroparna.

   Radera
 12. Mycket val-snack både före och efter valet, nu är det bara en massa frågetecken ????
  Jag tror att många som varit missnöjda på sitt 'egna' parti
  röstade på SD, hoppas de fattar vad de ställt till med.
  Ja hur ska Löfven reda ut detta . . . . .

  Din bebis har verkligen blivit stora killen, fast han ännu är ett barn
  så blir det mkt bus och lek, precis som i människolivet.
  Jag ser att vovven älskar sin pappa (husse) säkert säger du dito.
  Kul med djur som tittar på Tv, våran katt han gillar ishockey, oj oj
  vad han glor - men inte fotboll, nej det är inte kul.
  Djur på Tv är väldans kul, Sixten brukar också leta efter dem bakom Tv:n. När vi skrattar åt honom blir han sur och går sin väg,
  hi hi . . . .
  Vi hade en röd katt för ca 15 år sedan, han hette Gorbatjov.
  Folk som cyklade förbi här på landet höll på att cykla i diket när de hörde mig ropa nån gång på katten, . . . . . Gorbatjov !!!

  Ha det så gott, ge HjoHjo en nospuss/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. En katt som gillar ishockey - kul. Hjo-Hjo har redan fått sin puss.

   Radera
 13. Vi har också en hund som gillar att titta på TV. Det är Hilda. Hon kan sitta helt koncentrerad framför TV-apparaten och titta, men då ska det vara djur i rutan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo har inte visat något intresse för TV:n tidigare. Ska titta mer på djur och natur så får vi se hur han reaferar.

   Radera
 14. En bit ner längs min pyttelilla väg finns tre hus som alltid har svenska flaggan hissad. Tror att några SD:are gömmer sig bakom gardinerna där

  En hund är en är hund fast nästan märkligt att de vet det själva, så olika som de ser ut. Kanske är det insidan som räknas och något vi människor i så fall skulle ta lite lärdom av!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är insidan som räknas, absolut.
   Man funderar ju men bäst att låta bli att utnämna tänkbara SD:are. Man har ju ingen aning.

   Radera
 15. Hej du..Ja Dag Hammarsköld är den man förknippar med dagens namn..Minns att det fanns en popsångare på -80 talet tror jag som hette Dag Finn...Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dag Finn är en obekant herre för mig. Ha en bra dag.

   Radera
 16. Fin hund du har.
  Hundar är ju bara för härliga. Nu är jag ju en "kattmänniska" men tycker att hundar, en hel del, kan vara rätt så roliga också.
  Jag hade en katt som gjorde nästan likadant, kollade en fågel på TV-n och skulle nog försöka att äta upp den.
  Valet ja, inte roligt för näste stadsminister, det blir ett tufft jobb.
  Tack för avtrycket inne hos mig. Välkommen igen.
  Roligt att få läsa här hos dig, du skriver klämkäckt. Kan det vara ett rättvis ord? Lättsamt och intressant.
  Vad är det för hus som de har satt upp så mycket med gamla reklamgrejer, eller vad det är? Har det varit en affär eller bensinmack? Ser skoj ut.
  Ha en bra dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen till Första året i Hjo!
   Klämkäckt förknippar jag med Thore Skogman och Elof Ahrle. De är inte riktigt mina gubbar. Men lättsamt och intressant köper jag.
   Tror de har en loppis i huset.
   Önskar dig en bra dag!

   Radera
  2. Hej!
   Min smarta Sigge sitter ibland och slötittar på tv:n, dyker det upp nåt intressant som förvinner ur bild så är han ganska snabb att kolla bakom apparaten!
   Och kommer grannens söta Smilla gående utanför rör han inte en min, men kommer elaka Pelle (jodå) så springer han från fönster till fönster för att kolla vilken väg Pelle tänker ta.
   Så nog må de vara djur men himla smarta - när det passar :)

   Radera
  3. Katter kanske är smarta men svåra att förstå sig på - tycker åtminstone jag. Hundar däremot... Nåja, jag tycker att katter kan vara mycket söta.

   Radera
 17. vad gulligt av hunden att söka efter taxen, du har en klok hund,

  men ang. politik så själv är jag en riktig "soffliggare", är inte ett dugg
  intresserad av politik eller religion.

  ha det gott !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo är för tillfället lite galen. Förmodligen är det löptider, och vår charmör har förstått att valptiden börjar ta slut.

   Radera
 18. Jag hörde orden "ansvar för Sverige" upprepade gånger under valrörelsen. Jag hoppas att det inte är bortglömda ord efter valet är gjort. Nu gäller det för samtliga partier att kavla upp ärmarna och jobba. Jag blir helt förskräckt över resultatet SD fick, men det är ju 13% av folkets vilja. Hur ska man kunna strunta i det om man är för demokratin? Visst har vi baksmälla i Sverige, men jag är den sanna optimisten så genom god vilja och hårt jobb kanske det kommer något gott ur det här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen gör något för ingenting. Det kommer nog att kosta en del. Även SD kommer att få något. Tyvärr är jag inte alltid så optimistiskt lagd. Det blir en svajig höst. Nyval? Nej tack, men vem vet.

   Radera
 19. Nej...det värsta är att det syns inte på utsidan.............men skrämmande är det.......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande att se hur Löfven agerar, något köttben måste han nog ändå dela med sig till SD.

   Radera
 20. Jo nog kan man få politisk baksmälla...Det som skrämmer oss mest är faktiskt miljöpartiet för de tycks inte förstå att folk måste ha bensin för att ta sig till jobbet...få se vilka oanade höjder som bensinkostnaden hamnar på nu! Ska folk inte ha råd att jobba...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och i Göteborg ska man cykla, det får du räkna med också.

   Radera