torsdag 11 september 2014

28 kilo hund

Lillkillen börjar växa till sig, fyller åtta månader imorgon fredag. Flamsig och tramsig är han dock fortfarande och ännu bebis. En stor bebis. Bloggaren vägde honom i morse, balanserade på badrumsvågen med 28 kilo hund i famnen. Pust och stön. Skulle kanske investera i en hundvåg – om det finns sådana.

Vi fick några snygga septemberdagar i sensommaren. Men ofrånkomligen känns hösten i luften. Och i gräset rodnar löven. Det är som det är. Kratta löv gör vi numera på två olika vis. Antingen åker vi till Den gamle fanjunkaren i Skövde och använder krattan på gammalt beprövat vis. Eller också kör vi ett varv med multiclipen, sedan är det rent och fint på gräsmattan. Antingen eller? Nej, både och.
Trots att valtemperaturen essat till sig de senaste dagarna orkar vår hund inte hålla sig vaken under TV4:s utfrågning av di röde och di gröne. Han sover så gott och efter ett tag viftar han till och med på svansen. Tycker han ser ut att vara en lycklig hund.


40 kommentarer:

 1. Här i området tar dom sådana blåsrör - eller vad de nu heter. Alla löv blåser till en hög. Sedan kommer det en sug - eller vad det nu är - så är det rent;-)

  Å din HjoHjo verkar vara en väldigt klok jycke. Klart man somnar vid sådana valdebatter. Hade jag en svans skulle jag också vifta - om bara för att jag slapp se valfläsket;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår vad du menar, blåsrör är nog också bra. Hjo-Hjo tycker det är bra med svans. Det är som naturligt, säger han. Han är lite norrländsk av sig.

   Radera
 2. Det var många kilo sedan husse försökte väga mig på det viset hehe. Numera åker vi förbi vetten eller grisöronaffären ibland där dom har stora och bra vågar som man kan stå eller sitta på. Visst är det trevligt när hela flocken kan hjälpas åt i trädgården... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I trädgården hjälps vi åt. Var och en på sitt sätt.

   Radera
 3. Måste säga att vem som helst kan nicka till under en valdebatt så er store kille är garanterat i gott sällskap ;-)

  trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog lätt hänt. Men igår kväll blev det rätt hetsigt ett tag.

   Radera
 4. Härligt! Du börjar få mycket för pengarna och inte är han väl färdigväxt ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är underbart, vi hoppas på 40 kg.

   Radera
 5. Grattis till 8 månader! Time is flying, som dom säger. 28 kg är inte dåligt för en ung herre. Själv väger jag 26 kg och Hilda väger hela 33 kg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se vart det tar vägen, under 35 hoppas jag.

   Radera
 6. Hjo-Hjo är lite ovanligt snygg med sina lockar. Läste på lite om detta och det var ju precis rätt - lockar finns och ska få finnas hos rasen. Underbart att gräva ner fingrarna i! Kratta löv är väl däremot äldigt onödigt! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säger du det, trodde att en labbe inte fick vara lockig. Då klappar vi Hjo-Hjo lite extra i morgon.

   Radera
 7. Under gårdagens debatt hade jag nog hellre varit hund. Förhoppningsvis är det slutkäbblat på söndag. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi lever i en demokrati - tack och lov - jag tänker inte gnälla. Idag var det dock väldigt hätskt ett tag, värre än under Palmes dagar. Palme var nog en fantastisk talare men någon brobyggare var han inte.

   Radera
 8. Hej du,,Klok hund som skiter i partikäbblet på Tv..
  Ja det är det vanligaste sättet att äta isterband på,,men mitt vis är inte dumt det heller,denna gång var den första med purjolök i,kommer att bli så flera ggr..Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar purjolök också, så jag kanske följer ditt recept. Inte i morgon kanske men i övermorgon.

   Radera
 9. Höstlöv, ja, dom kommer nu! Vi har ingen gräsmatta här på vårt berg vilket är rätt skönt, men det finns så klart löv ändå!
  Tack för att du påpekade att Ricky Bruch kastade diskus, så klart han gjorde, jag undrar så var jag fick kula från, skall korrigera nu!
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Räcker nog inte med min gräsklippare mot alla löv, får nog ta fram krattan ändå. Ricky Bruch stötte också kula så det var väl helt ok. God natt!

   Radera
 10. Det är inte dumt med lyckliga hundar! Jag blev så full i skratt när jag tänkte mig bloggaren med stor hund på vågen. Det var vågat!
  PS. Tack för rösten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utan tvekan är han en lycklig hund. Får börja bygga, som det heter, om han ska få plats i famnen i fortsättningen.

   Radera
 11. Så mycket löv - så det är kanske sant att hösten är här ändå! ;)
  Smart LillKille (liten? 28 kg? Nja .... visserligen är allt relativt) - sova till valdebatterna är det bästa man kan göra ;) färre illusioner krossade på så vis!
  Önskar dig en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är päronträdet som börjat gödsla gräsmattan. Hösten är inte här än. Ånej.
   Man får coola ner sig om man känner sig förlorad i valet. Så fungerar det i en demokrati. Förfärligt med människor som känt sig kräkfärdiga i åtta år.

   Radera
 12. Mina hundar är lätta att väga..................SV:Visst är våra hundar goa!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är goa, absolut. Bra att de är lätta att väga. Fast Hjo-Hjo tycker att han är goast, eller om det är husse och matte, som tycker alltså.

   Radera
 13. Eftersom matte ser TV via datorn så suckar hon bara och börjar snabbt använda den till något annat än att följa valdebatter med.
  Finns vågar hos vettar och i en del grisöronaffärer.
  28 kilo - det är VÄLDIGT mycket hund, med mina mått mätt. :)
  Löv - dom får nog ligga kvar hos mig, för det gillar vit- och blåsipporna. :)
  Kasper

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vit- och blåsippor växer inte på vår gräsmatta. Multiclipern får köra hårt med löven, tror att vi får ta till krattan om allt ska förgöras. Men en del kan gott ligga kvar. Hoppas Hjo-Hjo slutar på ungefär 32. Mycket hund, stor hund.

   Radera
 14. Man kan kratta löv på olika vis, eller så väntar man med krattningen och hoppas på en vindpust så löven flyger till grannen. Det är ju alltid roligare att ge presenter än att få haha..
  Nogtramsat av mig nu. Önskar dig en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kanske jag väntar ett tag.
   Trevlig helg!

   Radera
 15. Åtta månader och redan så klok. Tror inte att han missar så något. Vilken bra styrketräning du får. Vad är den "normala" vuxenvikten för en hane?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, tungt. Vikten kan nog vara väldigt individuell, skulle tro att vår lilla svarta krabat kan öka med fem kilo till. Man får se upp, han är hungrig för jämnan.

   Radera
 16. Och han hjälper till med lövpåsarna också. Duktig hund!
  :-)

  SvaraRadera
 17. Härlig stor hundkille! Jag har ingen hund längre men saknar det väldigt mycket ibland. Saknar också fortfarande min sista vovve som var en chabrador som hette Catcha, en underbar vovve! idag har vi bara kissen Cesare som får vara både hund o katt. kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med hund!
   Chabrador har jag faktiskt aldrig hört talas om.
   Trevlig valdag!

   Radera
 18. Lövrensning var det ja...Ut i den sköna höstsolen och ladda lite mer D-vitaminer inför veckan.
  Ha en skön vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härlig dag igen - höst/sensommar. Denna sommar har vi kunnat samla på oss åtskilligt med D-vitamin. Gött.

   Radera
 19. Gillar ju hundar jag...när jag blir pensionär ska jag ha en tänker jag, har ju ingen möjlighet när jag arbetar som jag gör...men frugan är ju pensionär förstås så vem vet?

  (Min andra kommentar försvann, tror jag...men så kan det gå)

  Ha en fin kväll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om ni vill ha en att brottas med hela dagarna, skaffa en labbe.

   Radera
 20. Ser trevligt ut att kratta löv.
  Och jag ser att Hjo-Hjo deltar på sitt sätt.
  28 kg är inte dåligt. Hur mycket väger den typen hundar när de är färdigvuxna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte otrevligt alls, inte med gräsklipparen heller. Svårt att få något vettigt svar angående vikten. Mycket individuellt men skulle tro att vår Hjo-Hjo nog har fem kilo kvar att växa. Var mycket kraftigare än sina syskon när vi träffades. Tjock är han inte direkt, har midja och man känner revbenen. Praktexemplar mao.

   Radera