tisdag 8 maj 2018

I Hjo badar och badar vi hela dagarnaI Hjo badar och badar vi hela dagarna. I vätternböljan den blå. Tills man blir som skrynklig om tassarna. Om man är hund vill säga. Ifall man är husse nöjer man sig med att klippa gräsmattan. Vilket inte är så tokigt det heller. D-vitaminerna spritter i solskenet och Bloggaren blir som glad. Sjunger Snabbköpskassörskan och Iförra veckan träffa jag / I parken på en dans / En söt och näpen flicka / Så söt finns ingenstans. Och grannarna förstår att nu är Bloggarens vinterdepression över, äntligen.

Gårdshunden Gårdon är här på semester och mår bra som sagt. Samt skickar en surströmming på närmsta yacht. Han kan sin Cornelis den lille stockholmaren. Trivs i klorofyllen på landet och hälsar alla Hjos hundladies med ett hurtigt: Tjeeena, ha en bra dag! För så säger man i Stockholm. Damerna är mäkta imponerade. Hjo-Hjo förbryllad. Var det inte jag som var charmören?

Jo, nu är det gott att leva, med humlesurr, körsbärsblom och rosévin. Vad kan man mer begära? Ja, det skulle vara att fotbolls-VM kunde börja någongång. Då då. Men utan Zlatan. Helst. Heja Sverige friskt humör... Som det hette en gång.

Kom nu då, vadå? Hundbaddags i Vätterns blå!20 kommentarer:

 1. Här nöjer vi tvåbenta oss också med gräsklippning för tio grader imponerar inte. Inte ens om det är 23 i luften. Tapperheten har sina gränser ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, fast man skulle kanske passa på. 23 gr vet man inte när det blir härnäst.

   Radera
 2. Jaha du en Hubbe som hette Åke,,jag hade en arbetskamrat som hette Sigge,,men ingen kände honom som det, utan sa man Flinta då visste alla vem det var,Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vet inte hur det kommer sig. Kanske liknade Sigge Fred F, och Åke såg ut som... Men icke.

   Radera
 3. De flesta hundar gillar väl att bada, även i lite kallt vatten, kan jag tänka mig.
  Dock icke jag, det får allt vara gott och varmt.
  Men nu är det ljuvligt och må sommaren ha lång besökstid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte jag badade alls förra sommaren, trist. Det får vi ta och ändra på. Fast inte än på ett tag.

   Radera
 4. Kul att se att det även blev vår i Hjo och att all snö är borta:-) Samma här förresten. Naturen har exploderat de senaste fyra dagarna. Tycker synd om alla allergiker, inklusive min stackars man...

  Tjeeena säger man sällan här i Nollåttaland längre, men fler och fler önskar en glad dag enligt den gamla beprövade amerikanska modellen.

  Tycker det är helt rätt att Zlatan inte är med i VM. För det första är han nu en B-fotbollsspelare, för det andra har laget tagit sig till VM utan hans hjälp, och det hade nog demoraliserat gänget.

  Svar: I vår brf är det inte tillåtet att grilla på balkongen. Alltså har vi ingen grill. Visst skulle vi kunna grilla på vår fina innergård där det t o m finns fastinstallerade grillar, men det orkar vi inte;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I vårt hus i Annedal i Gbg bodde en stockholmare som alltid sa så. Kanske hade tiden sprungit förbi honom. Och Zlatan har nog gjort sitt i landslaget. Ut och grilla!

   Radera
 5. Det låter kylslaget att bada i Vättern men är man hund antar jag att det går bra.
  Härligt att det blivit mer vårlikt hos er nu.
  Zlatan lär spela för ett lag i Los Angeles numera. Jag flyttade till USA innan han blev stor så har inte riktigt förstått hans status som “kung".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Zlatan blev verkligen kung. Zlatan skulle allt bestyra, vilket han ofta gjorde med bravur. Men det räckte inte riktigt när de övrigas beundran blev så stor att de inte vågade lita till sig själva. Något sånt.

   Radera
 6. Roligt att Hjo-Hjo har fått en kompis att skoja med i vattnet. Själv väntar jag med utomhusbad tills termometern visar över 18 grader (i vattnet).
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. 18 grader, vilken tuffing! Välkommen till Hjo och Vättern, här blir sällan varmare än så.

   Radera
 7. Härligt att vårvärmen har kommit och badsäsongen har dragit igång. Men när får vi se dig i vattnet? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I augusti, senare hälften. Då börjar badsäsongen för mig. Med 17-gradigt vatten - om vindarna varit gynnsamma.

   Radera
 8. Va´ jädrans rolit å få hör lite rättförs musik
  för en gångs skulle! Tjo och tjim och livsglädje
  för 1000.

  Ruth i Virginia
  -som spelade knappspel i tonåren-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ringer på freda, så ses vi på lörda. Osv.
   Ha det gött!

   Radera
 9. Håller med om allt. Särskilt att VM ska spelas utan Z i laget. Hej och hå från solskenet i hufvudstaden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan meddela att platanen börjar grönska i Hjo. Inte mycket till skugga från lövverket förra sommaren. Tror på en grönare sommar i år.

   Radera
  2. Tjoho, håller tummen. Klart det blir en mer platanvänlig sommar detta år.

   Radera
  3. Tror att den har rotat sig i Hjo nu. Bild kommer, lite grönare bara.

   Radera