onsdag 11 april 2018

Trevliga rundan


Dåliga gatan har man ju hört talas om, men den ligger bestämt i Göteborg. I Hjo har vi Trevliga rundan, åtminstone i Bloggarens värld. Den går han mest varje dag med sin hund, han Hjo-Hjo ni vet. Och förlänger livet med en dag eller två. Åtminstone i teorin. I praktiken vet man aldrig. För nu kommer EPA-traktorerna fram. Bloggaren säger inget mer så har han ingenting sagt. Annat än att de kan vara ett vårtecken så gott som något. Hmm.

Men alltså, idag såg vi vårens första sädesärlor på en sten i Vätternhavet, vippande. (Men de ville inte vara med på bild.) Tussilagon, vitsipporna i backen och myrorna i stacken, såg vi ock. Man blir som glad i kylan, vill springa efter bollar och rulla runt i gräset. Och sjunga om humlesurr och klöver. Med Povel Ramel.

Och årets lovande Rüdesheimer apfelwein aus Hjo har hamnat på flaska. Avnjutes idag eller om fem år (om man ser upp för traktorerna). Bloggaren får säga som Harry Edelman med Vinboken: Själv föredrar jag en Rüdesheimer eller en Steinberger beredd på prima svenska äpplen framför äkta druvviner av samma typ. Hur mycket tyskarna än besjunga... Osv.

Kanske, skulle man kunna tillägga.

Och Hjo-Hjo mår bra men är upptagen med ett grisöra. Bara så ni vet.24 kommentarer:

 1. Det ser ut att vara en trevlig runda och flaskor med ett gott innehåll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt H Edelman är äpplen som vin att föredra. Mer vitaminer. Man blir som pigg på direkten.

   Radera
 2. Grisöron är viktiga. De går att gömma till sämre tider också.
  Själv fick jag doggybags vid två tillfällen i Chicago.
  Ja, nu sprudlar våren, den försöker spricka ut, innan jag spricker. Har vart en lång vinterrackare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo gömmer inget, är så rädd för att glömma var. Vid minsta värme spricker det, rabarberna har stuckit upp. Vi får se i helgen.

   Radera
 3. Förta inlägget på länge utan snö från Hjo! Det finns hopp där också alltså;-)
  Å hur f*n gör du cider nu i april alltså. Eller så har den jäst sedan oktober kanske. Å då är den farlig. Jag lovar! Har druckit cider i Frankrike en gång och blev minst sagt full;-) Okej då - gjorde om det hela i England, och resultatet blev inte bättre. Men det är preskriberat nu som tur är;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äpplena jäste okt-mars och är garanterat inte bra om man dricker för mycket. Men annars så.
   Snön är borta, nu väntar vi bara på att kylan ska göra likaledes.

   Radera
 4. Oh, kul med eget vin! Snygg etikett också... många väljer ju vinet efter etiketten ;). Låter fint med vårtecken. Här i södra F regnar det mest sedan några dagar. Men syren och blåregn blommar. Inte vinet - inte ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även jag väljer stundom vin efter etikett. Det funkar ofta bra. Har en god vän i Frankrike för tillfället. Regn har jag hört. Bättre om någon dag. Gäller nog för er också.

   Radera
 5. Härligt att våren äntligen vill komma. Min rabarber börjar också komma upp, men inte vitsipporna.
  Grisöron har Elsa aldrig ätit, hon får dentastick och tuggben. Må väl, och njut av solen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag blev det riktigt vackert väder. Och skönt i lä i någon smyg. Kanske blir det inget mer grisöra, tror inte det är så bra.

   Radera
 6. Oki,du har sett Sädesärlan,den får jag vänta på någon vecka till tror jag..Ja efter en kall morgon har nu solen lyft graderna till +16,5 nu på solsidan,skönt tycker jag..Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt i solen idag igen. Igår blåste det från sjön så att mössa och långkalsingar inte satt i vägen. Man får ha tålamod.

   Radera
 7. Nu duger det att skryta med blommor, myror och föglar. Jag såg koltrasten idag, o jag satt ute och fikade på gården. Vi har en trämöbel som står ute året om, bänkarna var ännu snöhöljda men bordet! Det tittade fram i solen, torrt och fint, så det var bara att sätta ner rumpan där. Trevlig helg till er på playan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår eller inte, någon snö har vi i vart fall inte kvar i Hjo. Inväntar grön explosion med värmen som kommer när den kommer.

   Radera
 8. Vilka fina vårtecken du bjussar på här. Och vin. Tack - jag tog ett glas :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa vecka kommer värmen även till Hjo. Har jag hört.

   Radera
 9. Några vitsippor eller blåsippor har vi inte sett här, men Hjo ligger ju mer söderöver så vi får väl hoppas att de kommer hit så småningom också. Däremot såg vi 10 stycken förskrämda tussilago på vår promenadväg idag.
  Jag skickar en länk från Schackfyran i Globen. Lilla Akadmien kom 4 och kom med till riksfinalen i Västerås.
  http://www.s4sthlm.se/archives/2316
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värmen kommer på torsdag tydligen. Jag går en runda på tomten varje dag och kollar efter knopp. Tror att krusbärsbuskarna slår ut på sagda dag. Och att rabarberna ränner iväg.
   Grattis till riksfinalen!

   Radera
 10. Bra med motion. Och har man hund blir det ju naturligt att röra på sig. Jag brukar ta en promenad varje dag - dock utan hund.
  Nu har ni vår. Tycker om de svenska vårblommorna. Det har börjat slå ut här också men har varit litet kyligt de senaste 1-2 veckorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I morgon lär det bli riktigt gott i stora delar av landet. Man pratar om spanienvärme. Vi får väl se om den rår på våran Kall-Vättern. Den kyler om våren. Uppåt 20 kanske.

   Radera
 11. Blåsippor har vi här också, märkligt nog, de tittar upp på kala solbelysta fläckar mellan snöstråken. Våren är envis som tur är. Äppelvin låter ljuvligt bara man slipper dricka det till tonerna av Alf Robertson. Försökte själv för många år sedan, men det vinet passade bättre till oljan och salladen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ont om blåsippor, men hittar dem på Billingesluttningen varje år. Tycker att jag gör äppelvin av god kvalitet på gamla dar. Och en trevlig hobby. Putälj! Hick!

   Radera
 12. Promenader och grisöron - vad kan man mer begära... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det. Ja, lite sol och värme kanske.

   Radera