lördag 3 mars 2018

Snart är det sommar


Ser på Facebook att Ruth i Virginia, ett av Bloggarens trogna amerikanska fans, har hört av sig. Undrar om det inte händer något i Hjo. Och säger att nu börjar det bli hög tid att rycka upp sig, skriva en epistel. Är det inte ens kallt längre?

Jo minsann, isvinden från Sibirien drar in över Vättern, trots att vi är inne i månaden mars. Som på sina håll definieras som vårmånad. Vilket Bloggaren inte tror på. Det är bara att titta ut genom fönstret. Då kan man få för sig att vi befinner oss i Mångsbodarna, det är bara vasaloppsåkarna som fattas. Våren blir sen, åtminstone i Hjo.

Okej okej, men då har väl Bloggaren plockat fram långfärdsskridskorna och hunnit tur och retur Motala. Vid det här laget. På Vätterns underbara glansis. Icket. Det blir ingen is, trots fjorton grader kallt om nätterna. Den ska ryka tre gånger först, heter det. Och det har inte Bloggaren sett skymten av. Nyckfull sjö, Vättern. Eller hav.

Annars är det väl så, Ruth i Virginia, att så förtvivlat mycket händer det inte i Hjo. Men i kväll ska Bloggaren se på fotboll (Napoli-Roma), äta kex, oliver och gorgonzola. Och läppja på ett glas tokajer från Tidaholm*. Det är inte så pjåkigt.

Hjo-Hjo vill ha porterstek. Kvar sedan igår. Han gör sina lovar kring kylskåpet. Vi får väl se.


Och någon vinterbild har Bloggaren ingen lust med. För snart är det sommar.

* Importör: Granqvist Beverage House i Tidaholm.

.30 kommentarer:

 1. Den sommarbilden var vacker, så ska Hjo se ut, vad jag minns!
  Vad bra att du fick till en epistel!
  Jag ska läsa både Gammaltestamentliga och Episteln i morgon i kyrkan. Jag gillar Gammaltestamentliga, det är berättelser, och nu handlar det om David och Goliat.
  Men innan dess ska jag hinna med en kotlett med tillbehör och ett glas rött, det är lördag.
  Klart Hjo-Hjo vill ha stek, han har väl smak med finess?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill inte publicera fler vinterbilder, om fjorton dagar ser vädret helt annorlunda ut. Hoppas jag.

   Radera
 2. Inga nyheter är goda nyheter! Även här är vindarna isiga så säkert har Sibirien ett finger med i spelet. Allt kan man visst inte skylla på Trump ;-)

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat av Ruth att få dig att få häcken ur vagnen och göra ett inlägg. Tack Ruth:-)
  Ja, i det här vädret händer det ju inget, om man inte vill gå ut och frysa den häcken av sig som du precis fått ur vagnen. Å det vore ju synd;-)
  Napoli-Roma låter bra! Shetland låste inte så dumt heller, förutom kylan där då;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att ha någon som tar en i kragen. Vi får se om jag orkar se hela matchen, utan favvolag kan det bli lite avslaget.

   Radera
 4. Yvonne Ulla Bengtsson4 mars 2018 11:51

  Snart är det vår!!
  Svar...Ja man kan undra hur töja dom.
  Ha det så bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser hopplöst ut, men rätt som det snöar kommer sädesärlan. Och då är det vår.

   Radera
 5. Icke sa Nicke,,någon vår kan inte ens anas här i mina trakter,snö så det räcker.Ibland störs man av ett hiskeligt motorljud,snöscotrar susar förbi i en hiskelig fart..Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snöskotrar har vi inga i Hjo - än. Men med sådana vintrar som i år gör de snart entré.

   Radera
 6. Glöm inte att det är i slutet på mars månad som trandansen pågår, tranorna räknas m.m vid Hornborgarsjön. Ofta finner man även både tussilago och kanske även de första blå- o vitsipporna! Vårdagjämningen infaller i mars och så blir det sommartid! Visst är det vår då!??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst visst, det ska hända en del innan mars är slut. Undrar om tranorna känner av att vi ställer fram klockan? För mig är det rätt okej.

   Radera
 7. Ta dig til Helsingborg! Vi är visst enda stället i landet som har barmark. Gräsmattorna är gröna och talgoxen sjunger. Vad mer kan man begära av mars! Jo, gärna lite värme, tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har vi haft vårvinter i Hjo. Så jag blir nog kvar. Hoppet lever.

   Radera
 8. Jag håller med dig Hans, det händer inte så mycket nu, inte heller i Kvarnaryd, man bara väntar och väntar på våren.
  Inte behöver man ens titta ut hur vädret är eller blir, det känns i hela kroppen.Jag vill inte heller visa några fler vinterbilder på bloggen, därför bloggar jag om Irland när vi var där för 2 år sen.
  Inte behöver vi heller åka till Dalarna för att skida, det kan göras här.
  Ludde är den ende här som gillar snön, han formligen kanar och rullar sig i snön när han blir utsläppt. Han har ju förvisso sin ulliga vinterpäls på sig ännu, men snart ska han vårklippas, (får-klippas skojar vi om).
  Har inte HjoHjo klagat på kylan då ?

  Må väl båda/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett tag blåste ryssvinden så Hjo-Hjo vände på södra strandpromenaden. Idag bättre, vårvinter faktiskt. Man får inte ge sig och tro det ska bli sommar om man inte hjälper till. Osv.

   Radera
 9. Nej, några vinterbilder har man inte lust med längre. När alla gnäller ska vi vara glada över att vi inte bor i Korpilombolo eller någonstans där det brukar vara kallast i Sverige. Men visst är man avundsjuk på dem som bor i Helsingborg...
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad att jag inte bor i Korpilom. Men Hjo är inte kul heller i kylan. Jag kan gott tänka mig att odla citroner i Menton mellan december och mars. Och äta ostron varje kväll. Hänger du med?

   Radera
 10. Se där! Tjatkäringar behövs ibland.
  Jag gjorde många glada (tror jag) :)

  Ruthi Virginia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara trevligt med damer som hör av sig och sparkar en i ändalykten.

   Radera
 11. Ruth är aktiv både på bloggarna och i olika FB-grupper. :)
  Sverige tycks ha gått in i någon slags mini istid om man får tro bilder och bloggare i Sverige.
  Här fick vi till och med litet en del snö den senaste veckan. Lade till och med upp bilder på min blogg. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ruth tittar till mig ibland. Gillas. Liten istid kan man gott säga. Plus isvind. Nu 3,5 minus utan vind, känns nästan behagligt. Snart kan man gå i kortbyxor.

   Radera
 12. Hon är duktig på att "piska på", Ruth - bra jobbat av henne :-D

  Fotboll och gorgonzola låter som en bra kombi :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får anpassa osten efter ligan, och vin från Tidaholm passar till det mesta.

   Radera
 13. Aha! Tredje gången gillt. Jag har försökt kommentera några gånger men hittar ingen skicka-knapp (eller "publicera").

  Eftersom jag har kommenterat först och fyllt i namn efteråt funkar det inte, för så syns inte "Publicera"-rutan på min skärm. Nu ska det nog gå bra tror jag.

  Och mina kommentarer handlade bland annat om att jag just lärt mig måla snö och is, så mina känslor inför den annalkande våren är lite kluvna. Hur ska det gå om mina motiv smälter bort?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våren kan vara lite deprimerande, sägs det. Jag har aldrig riktigt förstått varför. Inte förrän nu. Vilken tur att man inte målar tavlor.

   Radera
 14. Det är lite tungt nu även för en vinterälskare som jag. Förslitningsskador efter idogt sparkåkande. Ojne vojne. Det blir statiskt att stå lite nerböjd översparken, sparka med ena foten och balansera med den andra. För att inte tala om händerna. Handlederna värker, så våren, välkommen. Vasaloppet är över, vad väntar vi på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tungt även utan spark. Och nu snöar det igen. Våren blir sen i år, om jag får gissa. Men den kommer rätt som det är, galopperande på häst.

   Radera
 15. Nej, jag tror att sommaren lär dröja, vi har ju nyss fått vinter. Inte många vårtecken, eller, nja lite istappar här och var. Vi tog fram snowracen för två veckor sedan till Astrid, vilket hon gillade. Det blir nog en tur till, eller fem i helgen. För än så länge har vi snö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg någonstans att snowracer säger man på vissa ställen. På andra säger man bob. Och hemma i Surahammar hade jag en bob. Om man säger.

   Radera