onsdag 31 januari 2018

Lissabon


I Lissabon där dansa de. Om man får tro Karlfeldt. Och det vill vi så gärna. Men dans ser Bloggaren inte mycket av där han strosar omkring i Baixa och Chiado och ler mot solen. Och äter sardiner och dricker vinho verde. Dagligen och stundligen. Och blir som glad i januari. Det hör inte till vanligheterna.

Men Ronaldo såg vi inte t
ill, bara hans tröja med nummer 7 på ryggen, som nu väntar i Hjo på Hjalmar och sommaren. Till dess borde morfar hinna införskaffa sig en med Glenn Strömberg på ryggen. Med undertitel: Det är långt mellan Lerkil och Benfica. Går kanske att köpa på nätet. Eller också får hustrun sätta sig vid symaskinen. Kanske.

Vidare kan förtäljas att spårvagnarna är charmigare än i Göteborg. Vilket knappast kan förvåna någon. Men ändå. De klättrar och kränger så muntert över Lissabons sju kullar. Hoppa på så kör vi!

Och platanerna trivs med fadomusiken omkring sig? Jo, det verkar som så, säger Bloggaren (se bild) och funderar på om det är fadon som är hemligheten. Vi köper väl med oss en CD och spelar för platanen där hemma. Så får vi se hur lummigt det blir i sommar. Att dricka portvin inunder.

Men Hjo-Hjo då, vad tyckte han om de portugisiska cocker spanielflickorna? Det vet man inte. Eftersom han varit på pensionat och vilat upp sig. Grrr.32 kommentarer:

 1. Så trevligt med en tur till sydligare breddgrader just när det är som mörkast i Sverige. Lissabon låter som en intressant stad tycker jag. Storstäder är oftast väldigt givande att besöka. Hoppas Hjo-Hjo hade det bra under tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lissabon var bättre än förväntat, mat, väder och hotell. Hjo-Hjo har haft det bra, han har i vart fall inte sagt annat.

   Radera
 2. Hjo-Hjo hade nog det mycket bättre på pensionat, då husse och matte var iväg och roade sig.
  Ska man iväg så har man det bättre och lättare utan hund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En stressad hund i Lissabon gör ingen husse glad. Lugnare då att ha lite långtråkigt några dagar.

   Radera
 3. Lissabon är en stad som finns på min lista över städer jag vill till, och så småningom fåret nog bli en tur dit. Jag har bara hört positiva tongångar om den, så det vore ju dumt att låta bli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Portugisernas kök gjorde mig orolig i förväg. Men det visade sig vara helt i onödan. Åk dit!

   Radera
 4. Härligt att vistas på varmare breddgrad i stället för sk-tvädret här hemma..Goäta och Godricka kan jag tro det blev..Tror säkert Hjo-Hjo haft fina dagar på sitt pensionat..Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, man får passa på. Och underbart när solen värmer i januari.

   Radera
 5. Låter som en trevlig flykt från svensk januari. Och så vet vi "att det flickorna har det har de ju i Lissabon." För att på ett ungefär citera Arve Opsahl.
  Ha en god februari. Norrbottnisk kram till Hjo-Hjo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket trevlig. Flickorna i Lissabon finns faktiskt att lyssna på på Youtube. Kul.

   Radera
 6. Hjo-Hjo hade kanske flickor på pensionatet som du inte vet om!
  S... Ja man ska vara glad över att man har tillfrisknat så pass att man står på benen:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flickor på rummet var visst inte tillåtet. Men man vet ju aldrig...

   Radera
 7. Ronaldo såg jag i Funchal som staty vid Cr7 museum.
  Härligt med en januaritur till andra breddgrader.
  Ha de fortsatt gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Madeira, han är väl därifrån.
   En januaritur som gjorde gott, just det.
   Detsamma!

   Radera
 8. Yummie, yummie! Härligt med underbara Lissabon. Älskar sardiner, men först och främst gillar jag den blå himlen. NJUT! NJUT! NJUT!

  PS. Ronaldo spelar ju i Real Madrid som det går ganska dåligt för just nu. Dessutom är han född på Madeira. Bättre att satsa på en tröja med Glenn på;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den blå himlen var himmelsblå som MFF:s tröjor. Men de fanns inte i souvenirbutikerna. Inte Glenns heller.

   Radera
 9. Har besökt Lissabon EN gång på gruppresa.
  Önskar vi hade haft mer tid, men det vi såg
  och upplevde var kalas. Spårvagnarna och
  kullarna påminde mej om San Francisco (där jag
  träffade HONOM).
  Sardiner och vinho verde låter perfekt!

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul! Då har du minnen med Lissabon också, inte som med San Francisco, men ändå.

   Radera
 10. Vad trevligt! Lissabon var en mysig stad, fast lite nedgången tyckte vi när vi var där för många år sen. Kanske har dom rustat upp den nu :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Staden är lite sliten här och var, det stämmer. Men det byggs och renoveras en hel del. Det rör sig.

   Radera
 11. Aha så du har varit i Lissabon och inte själv,
  då blev det inte några besök hos 'flickorna i Lissabon', he he ... det kom jag att tänka på nu.
  Länge sen man såg och hörde den gubben.
  Men vad underbart att bara ge sig iväg så där i januari, var vädret skapligt då ?
  Har alltid talat om Lissabon men aldrig kommit iväg
  har bara varit i Algarve och inte illa det, stränderna är fantastiska, gillar deras språk och fado är något som jag älskar. Man behöver inte förstå vad de sjunger om för känslan är störst.
  Fado är Lissabons själ.
  Skönt för Hjohjo att få vila upp sig, hihi . . .
  Må så gott/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vädret var toppen och fadon allestädes närvarande. Är inte odelat förtjust i den, fadon. Men mycket känsla tydligen. Hjo-Hjo är utvilad och igång.
   Ha det!

   Radera
 12. Har du flytt landet nu då det är så fint, och kallt, o kyligt, o blött...attans
  Mitt barnbarn var i nyår uppe i Lofsdalen en vecka på skotersemester, nu är han på Kanarieholmarna o solar. Eller trodde han skulle det, det har regnat vareviga dag..
  Själv håller jag mig i mitt vinterparadis där snön fortsätter att vräka ner. Nån gång måste det ju ta slut...eller? Fisktallriken såg läcker ut, men är det inte attans många små fina ben som kittlar i halsen? Älskar fisk och hatar fiskben...
  Välkomna hem när det nu blir dags, Hjo-Hjo har inte vilat upp sig men kanske vilat sig i form så han orkar köra med husse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har snöat några timmar på morgonen, men nu på kvällen är det redan borta. Såg på tv hur mycket snö det fallit i Sundsvall. Man blir som häpen.

   Radera
 13. Lissabon är en stad där jag aldrig varit, så det är ju bra att jag får några bilder att titta på därifrån. Hade ingen aning om att det fanns spårvagnar - ett ytterligare plus. Men det blir nog ingen resa dit eftersom dottern har hus i Frankrike numera och jag inte talar någon portugisiska. Det blir Limoux i slutet av mars.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Limoux låter som ett trevligt alternativ. Men då får du klara dig utan spårvagnar. Skulle jag tro.

   Radera
 14. Det där låter inte alls fel!!

  SvaraRadera
 15. Så trevligt ni verkar ha haft! Fina bilder! Jag har vari på väg till Portugal inklusive Lissabon 2 ggr och bägge gångerna har det blivit inhiberat. En gång pga jobbet och en gång pga makens onda rygg. Då skulle vi bilat runt och provat vin och druckit port... Går inte med en ond rygg, bilsemester alltså, port gör den frisk! Platanen, tror inte den gillar fadomusik ;).

  SvaraRadera
  Svar
  1. En ond rygg är ingen tillgång på resor. Vi fick faktiskt prova port i en vinbutik och slog till med en flaska 10 anos. Att smutta på under platanens lövskugga i sommar.

   Radera
 16. Instämmer helt med Hjo-Hjo! Grrrrrr! Husse och matte suckade när de såg bilderna och drömde sig bort. Dom åker ingenstans utan mig... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är knepigt det där med resor och hund som inte får plats i handbagaget. Erkännes.

   Radera