måndag 4 december 2017

Krossat glas

Visst är Hjo en ovanligt trevlig stad med båd Vätternhav och Hökensås inpå knutarna. Och hamn och sik och töff-töff-tåg och mer. Inte tu tal om annat. Glöm inte alla fantastiskt välluktande hundpromenader längs Hjoån, påpekar hunden Hjo-Hjo. Jovars, säger Bloggaren. Så är det allt. Men.

Och men säger hunden.

Jo, för han har tröttnat på att hoppa kråka bland krossat glas på Hjos trottoarer och torg. På Falköpingsvägen, några meter väster om rondellen, båda trottoarerna. Krossat glas. Korsningen Ringvägen/Strömsdalsvägen, på andra sidan brandstationen. Krossat glas. På trottoaren vid kyrkogårdens södra sida. Krossat glas. Stora torget. Krossat glas. Och så var det visst på något annat ställe ock. Men var har Bloggaren glömt. Man blir som, säger hunden. Och det håller husse gärna med om.

Så var det med det. Och imorgon förväntar sig Bloggaren att glaset är uppsopat, borta och iväg. Vilket återstår att se.

Vad mer? Tja, kollade på Paul Simon live in New York City härom kvällen. A long time ago, yeah / Before you was born dude / When I was still single / And life was great. Bra? Visst visst, fast det var något alldeles kolossalt vad karln blivit lik Jan Guillou. Eller om det är tvärtom. Riktigt störande faktiskt. Det blir som fel. Fasligt vad han sjunger bra, Guillou.

Blunda, säger Hjo-Hjo. Eller gnag på ett ben, så blir det bättre.30 kommentarer:

 1. Så trist med skräp i alla dess former, men just glas är fruktansvärt trist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker hundägarna är rätt bra på att plocka upp efter sina hundar. Hundbajspellarna sitter tätt. Glaskrosset däremot. En trasig trampdyna är inget vidare att råka ut för. Men vi har klarat oss. Än så länge.

   Radera
 2. Tur att man inte har hund. Då hade man inte haft en lugn stund.
  Paul Simon har jag inte lyssnat på men väl Fred Astaire och Ginger Rogers. Jag läser just nu Swing Time av Zadie Smith och eftersom hon skriver så mycket om den filmen var jag ju tvungen att se den på Youtube. Undrar vem som kan ha nöje av boken som inte ens vet vem FA var...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Paul Simon har faktiskt en liten roll i Woody Allens Annie Hall. Som Diane Keaton drar iväg med till LA vill jag minnas.

   Radera
 3. Krossat glas är verkligen intet man vill att en känslig hundtass för. Förstår inte "nöjet" av att krossa glas...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ett par ställen vi passerar var dag och nu har Hjo-Hjo blivit så van att jag vill ha honom på rätt sida om glaset att han viker av självmant. Duktig vovve!

   Radera
 4. Krossat glas är tyvärr vardag i stor-Stockholm, gärna vid busshållplatser, där dock sällan hundar behöver hoppa kråka bland krossat glas, då det inte ofta åker buss. Krossat glas vid fint ordnade grillplatser i skogen vid sjöar är också vardagsmat, för att inte glömma glaset utanför Täbys enda "nattklubb" dagen efter om man säger så. Då faktiskt tre meter från en lekplats. Fy f*n säger jag bara.

  Å vilken komplimang till Guillou och förolämpning mot stackars Paul Simon;-)

  PS. Har mött Guillou irl och ogillar honom skarpt. Dessvärre är båda dessutom kortare än jag (jag är (var) 1,66 cm lång, men Paul är betydligt bättre "konserverad" tycker jag. Å väldigt smart av honom att sitta ned när han splar/sjunger...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Små stora pojkar. Tycker också bättre om PSimon. Påfallande många berömda män är korta i rocken.
   Glas på trottoarerna är ett gissel. Hundgissel. Ett glassår i tassen måste sys, läker inte ihop annars.

   Radera
 5. Kväller.Har kommit några bra låtar från Paul Simons penna..Veckans låt gillar jag,det kommer några fler varianter i veckan..Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande. Tittar in och kollar vad du hittar för låtar.

   Radera
 6. Är inte Guillou lite mer trubbnäst? Mycket mer trubbnäst egentligen? Men föralldel, man kan vara lika ändå i framtoningen. Mycket störande måste det i alla fall vara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trubbnäst eller inte. Likheten är slående och i fortsättningen ska man inte vara säker på att det var Guillou som skrev romanserien om Arn. Eller att Paul Simon var ena halvan av Simon & Garfunkel.

   Radera
 7. Här krossades det massor av glas på den centralt belägna badstranden, även i vattnet. Glasbitar gömda i sand och vatten är verkligen lömskt.
  Påkomna glaskrossare skulle som straff beordras att barfota steppa omkring i krosset. Det kanske skulle få dem att tänka till. Men tänka klarar de ju bevisligen inte alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har googlat och kommit fram till att badet borde vara Lulsundet. Absolut borde glasmarodörerna få steppa fram i glaset. Och plocka upp efter sig. Så det så.

   Radera
  2. Nej, det var inte Lulsundet, det är inte SÅ centralt. Det var Gültzauudden som ligger på centrumhalvön.
   ... Och när de plockar upp efter sig så skulle de tvingas göra det utan skyddshandskar. Ja!

   Radera
  3. Aha. Har aldrig besökt Lule, men om jag gör det ska jag bada vid Gültzaudde. Minsann. Om glaset är upplockat.

   Radera
  4. Gör så, men ta gärna med dig värmande badbyxor och dito badhandduk! Det är nämligen Luleälvens kyligt friska vatten som rinner förbi där på sin väg mot havet.

   Radera
  5. Vi är vana, Vättern brukar hålla mellan 8 till 16 grader. Bäst så för då trivs rödingen.

   Radera
 8. Usch vad trist att ni har så mycket krossat glas.
  Minns i Stockholmsområdet - redan på den tiden jag bodde där- att det ofta fanns busskurer som hade krossats. Och av någon outgrundlig anledning envisades SL med att ha just glas i dessa busskurer.
  Man undrar varför folk finner nöje i att krossa glas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma med spårvagnskurerna i Göteborg. Alltid är det någon som är krossad. I Hjo får man ändå erkänna att det går lugnare till. Åtminstone vid hållplatserna.

   Radera
 9. Det är fruktansvärt då folk slänger skräp i vår fina natur.Blir så irriterad. Här i Linneryd är det någon som har en stor hund som inte plockar bajset, varken nere i samhället eller här i byn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget kul med hundbajs i stora högar. Som det ju blir efter stora hundar. Men här finns iallafall föredömligt med bajspellar placerade med jämna mellanrum i staden.

   Radera
 10. Håller med om att det känns lite underligt när ens gamla idoler inte ser ut som de alltid gjort. Då får man snabbt plocka fram en spegel och konstatera att det gör man inte själv heller.

  SvaraRadera
 11. Fy vad jobbigt med allt glas. Här är det också mängder med krossat glas på vägar och trottoarer. Och massor av hundar...
  Hoppas dom har städat upp där hos dig nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De vågar inte annat. Nu när jag har satt ner foten, aj aj aj...

   Radera
 12. Inte alls bra med krossat glas för hundtassar
  Jag hoppas att du får en bra vecka!
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma!
   Just hemkommen från dagens långpromenad med hel hund.

   Radera
 13. Fy för glaskross! Jag skar upp trampdynan på ena framtassen för några år sedan och det var inte kul. Vetten tvättade och rensade men sa att det var ingen idé att sy i en trampdyna, så jag fick åka hem med stort bandage och tratt. Tratten fick husse ta av klockan två på natten, för jag vägrade att sova med tratten på och på den vägen är det fortfarande. Tassen läkte efter några veckor men jag aktar mig för glasbitar i fortsättningen... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget vidare med tratt. Klockan två vill man ju sova, både hund och husse.
   Och svårt med läkningen i trampdynan, har vi hört.

   Radera