söndag 5 mars 2017

Femmilen

Kort hälsning från Hjo innan Hellner ska ut och köra skiten av Martin Johnsrud Sundby och Petter Northug. Bloggaren tar sig en titt ut genom fönstret och undrar hur det ska gå att spåra och dra i detta snöväder. - Han får lägga sig i rygg på Sundby, Hellner, säger Hjo-Hjo. Och lata sig i vindsuget. Men blåser ryssvindarna som vid Strandpromenaden får man nog ställa in hela föreställningen.

Men Lathis är inte Hjo. Så att.

Hur har vi det med blåbärssoppa, undrar hunden. Har vi så det räcker i fem mil? Och avslagen Coca sista biten? - Allt klart, svarar Bloggaren. Utom till norrmännen, de vederkvicker sig med andra medikamenter. 

- Kom nu då, skidor på tv två! Eller ett.


20 kommentarer:

 1. Svar
  1. Blåbärssoppan räckte inte hela vägen.

   Radera
 2. Nu när vi har klarat av både Vasalopp och femmilen är det nog dags för en riktigt lååång promenad... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår långa är redan avklarad, fast den blev ovanligt kort pga yrsnö och kalla vindar från Ryssland, åtminstone österifrån. Och snöar gör det fortfarande. Märkligt, igår stod jag och tittade på syrenerna med gröna skott.

   Radera
 3. Det är snabba vändningar i väderomslagen. Vi har nog fått minst 10 cm snö i em och i kväll.
  För min del så har det varken blivit någon promenad eller skidtittande idag.
  Ny vecka i morgon! Må väl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har snöat hela dagen och gör så alltjämnt. Och blåser i drivor. Vi får se om det går att öppna ytterdörren i morgon.

   Radera
 4. Ja, du. Ingetdera.
  Jag höll mig inne, jag ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hänger inte med på ingetdera. Men visst, en bra dag att hålla sig inne på.

   Radera
 5. Perfekta förhållanden i Lahtis, fast de var kanske alldeles för perfekta för Hellner och Olsson. Ja, ja. Ibland vinner man, ibland inte. Och stackars Sundby får vänta ett tag till på en medalj. Kul med en skrällseger om du frågar mig...

  PS. Svinkallt och aningen blåsigt här, men soligt;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hamnat helt under isen efter detta magra skid-VM. Funderar på att starta fb-gruppen Vi som älskar Gunde Svan. Du ställer väl upp.

   Radera
  2. Om jag hade FB skulle jag ställa upp, men då vill jag att du tar med Wassberg också;-)

   Radera
  3. Wassberg tar jag med, och Thomas Magnusson pga rycket han gjorde i stafetten ngn gång på 70-talet i just Lathis. Magnussonbacken är legendarisk, fast det sa Hård ingenting om på tv. Kanske har man ändrat bansträckningen sedan dess.

   Radera
 6. Snön lyser med sin frånvaro här och då tycker jag det känns lite dumt att sitta och titta på skidor på TV. Det känns inte realistiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här lyser snön vit eftersom det snöade hela dagen igår. Men skidåkningen på tv är slut. Och abstinensen är svår. Egna skidor har jag inte. Vad ska en stackars människa ta sig till?

   Radera
 7. Det är bara en sak som förvånar mig efter varje Vasalopp; hur i fridens dagar orkar man spurta efter 9 mils stakande?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det räcker med 5 mil, att glo på. Vasaloppet orkar jag inte med alls. Inte sedan frukosten är avverkad.

   Radera
 8. Jag vaknade hyfsat tidig så det blev att följa loppet från soffan. Någon blåbärssoppa blev det inte men väl en spännande slutspurt. Gott nog så :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Femmilen i Lahtis började halv två så jag var klarvaken. Vasaloppet är bra frukosttittande. Sedan blir det för långrandigt.

   Radera
 9. Blåbärssoppa dricker jag mer än gärna fast jag inte kör Vasaloppet, ibland kokar jag egen soppa för jag har fortfarande ca 5 liter bär kvar i frysen.
  Själva loppet är bäst vid start och ca 1 tim. framåt,
  sedan ca 1 tim. innan målet.
  Nu kan man åka eget Vasalopp runt i trädgården,
  det blev alldeles för mycket snö i helgen.

  Allt gott/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Norska storstjärnor tar astmamedicin istället för blåbärssoppa. Inget fel i det säger skidläkarna. Knepiga tider. Och svenska skidlöpare är gammaldags. Tydligen. Ha det gott!

   Radera