måndag 8 juni 2015

Gårdon Gårdshund

Nu har vår nya dansk-svenske vän Gårdon Gårdshund varit i Hjo och sagt tjeena, som den stockholmskille han är. Han säger: Schysst liten stuga på bystan. Och välsmakande daggmask i grönsaksodlingen.


Hundarna leker och leker hela dagarna, det är rena rama Bullerbyn. Nästan som om Hjo-Hjo fått en egen lammunge. Fast Gårdon är inte så ullig och har vassare tänder, Hjo-Hjo får inte en lugn stund, så när han tröttnar puttar han till Gårdon med tassen. Då trillar den lilla Gårdshunden omkull. Det ser så charmigt ut – Gör så där en gång till, Hjo-Hjo. Men det är inte illa ment. Hjo-Hjo är jättesnäll, det måste man vara när man är så stor.


Annars är Gårdon en stillsam liten krabat. Tassar oblygt fram i tillvaron – men försiktigt, alls inte samma jehu som sin svarta labbekompis. Hej, Klumpe-Dumpe, säger Gårdon. Mycket hund för pengarna, säger Hjo-Hjo.

Och nu sjunger vi alla tillsammans: He ain't heavy, he's my brother.

Sluta tjôta gubbe, nu vill vi se bilderna på Gårdon!


57 kommentarer:

 1. Det är härligt med fyrbenta kompisar :-)

  SvaraRadera
 2. Vi kan ju tänka oss att se en hel del bilder på Gårdon, det kan vi ju. Helt orimligt söt. Och sista bilden är ju helt ljuvlig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ganska söt är han ju, medger även Ho-Hjo.

   Radera
 3. Nå, sandvargen får ursäkta, enörad eller inte, men det var det här vi väntade på! Tusen tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sandvargen stiger så gärna åt sidan en stund.

   Radera
 4. Hundliv med Gård-on på gården. En ska vara hund hos snälla människor! Härliga Hjo-Hjo&Gårdon bilder!

  SvaraRadera
 5. Den lille Gårdon är för gullig! Oj, vad Hjo-Hjo plötsligt ser stor ut. En riktig karl har han blivit bredvid sin lille kompis. Dom kommer bli riktiga bästisar precis som Edith och Hilda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gårdon kommer snart till Hjo igen. Så visst blir de bästa vänner.

   Radera
 6. Kul kompis! Nån att ha dragkamp med är aldrig fel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt bara att de ska ha samma saker hela tiden. Och att vattnet i Gårdons skål smakar bättre, och vice versa.

   Radera
 7. Gårdon är söt, ingen tvekan. Å Hjo-Hjos min (ögonen) säger nog mera än 1 000 ord. De utstrålar tolerans och en himla tålamod-)

  PS Å det är bara gamligar som fortfarande säger tjeena. Fok under 40 säger "tja" - nå't att lära Hjo Hjo om han nu funderar på att besöka huvudstaden någon gång;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemma i vårt hus, där vi bodde i Gbg, hade vi en stockholmare som knappt fyllt 30. Han sa tjena med jättemånga e:n. Men jag håller med dig, tjeena låter som Elof Ahrle lät i gamla svenska pilsnerfilmer. Då han skulle prata stockholmska.

   Radera
 8. Ja, nog är det härligt. Jag är uppväxt med hundar, har alltid haft hund, utom de senaste åren. Saknar en liten krabat ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske blir det en uppsving i hundförsäljningen nu. Labbar och gårdshundar toppar snart listan, ja labben gör väl det redan.

   Radera
 9. Hur kan man annat än tycka om Gårdon - och Hjo-Hjo givetvis också. Vilka charmiga krabater och de tycks trivas alldeles utmärkt tillsammans. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De trivs jättebra. Lite intensivt umgänge bara, Hjo-Hjo sov halva dagen igår.

   Radera
 10. '''åhhh sådan charmör ,jag kan tänka mig vilken rumba det är med dom två ,ha det fint ,Nette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rumba-dans hela helgen, det är sant. En intensiv helg både för hussar, mattar och hundar.

   Radera
 11. Snygg Dansk/Svensk gårdshund.. Vi har haft uppfödning av dom sen 1976.. Men på senare år har det inte varit något eftersom Kjell blev sjuk.. Vi har bara våra gamla avelstikar kvar ... Hjo.Hjo är kanske också bra på att hitta kryphål ??:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gårdon hittade ett kryphål och hamnade under altandäcket en stund. En kort men panikartad stund.

   Radera
 12. Dom ser ut att ha kul tillsammans,,klart att dom gillar samma saker,och dom är väl som oss,,gräset är grönare hos grannen..Med tanke på vattenskålen..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundarna är väldigt mycket hundar fortfarande. Även om de äter lösgodis och har regnkläder och annat mänskligt. Men visst liknar de oss ibland.

   Radera
 13. Ja nu hugger det till i vovvetarmen, har saknat hund i sisådär knappt 50 år... men det fungerar ju inte alltid att ha en hund med heltidsjobb på annan ort mm mm. Men ojoj vad dessa vovvar väcker mysiga känslor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara svårt att få ihop det med hund. För oss som nyblivna panchisar funkar det bra. Jättekul med en bra hund i huset.

   Radera
 14. Helt ljuvliga bilder, underbart att se en stor, snäll och vacker hund tillsammans med en liiiten och osnutet valpig valp. :D
  Kan faktiskt tänka mig att båda somnade riktigt gott, vid dagens slut.
  Sista bilden säger sammanfattningsvis allt, tror jag. Härlig är den!
  Berit E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket liv i hundarna, Hjo-Hjo är ju bara en ungherre själv.
   Han somnade gott.

   Radera
 15. Ja tack, det går bra att flytta hit, Gårdon. När som helst. :)

  SvaraRadera
 16. Tack för dessa härliga bilder på vovvarna, så kul de har haft det.
  Ojdå var HjoHjo så stor mot Gårdon, det hade jag inte fattat, men de var ju så mysiga tillsammans. Jag har tittat på dem lite extra stort med mitt förstoringsglas, hi hi . . .
  Kan förstå att även du hade det kul med att bara betrakta dessa busfrön, ja jag är riktigt avund på dig ska du veta . . .
  Ska du inte skaffa en hund till i familjen, tänk vad kul för HjoHjo !
  Ha de gott/ Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade inte heller förstått att Hjo-Hjo är en så stor hund. Oj, en sån monsterhund, sa dottern som umgåtts med sin lilla och glömt våran stora.

   Radera
 17. De verkar trivas bra ihop.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och Hjo-Hjo säger inte ifrån hur jobbig den lilla än kan vara. Men det kommer nog...

   Radera
 18. Vilken liten sötnos (om man nu får kalla en så stilig kille för sötnos)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är Gårdon du menar går det bra. Hjo-Hjo är en stilig ungherre säger han.

   Radera
 19. Hahaha! Vilket härligt bus :-)

  sv: Jag vet faktiskt inte om det finns sik här i Spanien. Tror inte det, har aldrig sett nån i fiskdiskarna i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Siken i Vättern är inte bra att äta. Ibland. Är visst på bättringsvägen. Rökt sik är annars hur gott som helst.

   Radera
 20. Ser ut att vara "livat i holken " där borta på andra sidan Vättern :)

  Härlig blogg du har och fina bilder !

  Ha en fin Tisdag !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen till Andra året...
   Nu har Gårdon åkt hem och Hjo-Hjo får vila upp sig lite.
   Trevlig kväll!

   Radera
 21. Jag totalsmälter när jag får se så söta valpisar, det är inte klokt så söta dom är. Men jag minns också valparna vi haft samtidigt som vi haft äldre hundar, dom små liven hängde sig i halsen på dom större som tålmodigt släpade runt dom.....sött men jobbigt för storhunden, men jag tror det är danande också för äldre vovvar.
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att det kan vara bra för "storhunden" Hjo-Hjo att ha en valp omkring sig. Men han är bara ungherre själv och säger aldrig ifrån. Vill leka själv också. Och är trött när valpen rest hem till Sthlm.

   Radera
 22. Din HjoHjo och Gårdon är häftiga hundar, jag blev tvungen att titta på dem. Men jag håller med Eva, men någon hund blir det inte här,
  jag har haft olika jakthundar, men ingen hund på de sista tio åren.
  Jagar inte längre, men vandrar ändå i skog och mark, men någon 'jakthund' är inte aktuellt.
  Hur är en labrador i lynnet ?
  Hon tjatar om hund, men man får se vad tiden utvisar.
  Hälsning/ Rolf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Labradorvalpen är som ett jehu, passa knävecken. De får sina så kallade labberyck. En rätt krävande valp tycker jag. Drar som bara den i kopplet, vilket har blivit bättre med tiden. Annars är labben en underbart trevlig hund. Alltid glad, om han inte hinner bli uttråkad. Vill alltid vara till lags. Gillar inte katterna i Hjo. Och är en jäkel på att springa efter tikar och rådjur. Man släpper honom inte långa stunder. Det är mycket hund för pengarna.

   Radera
  2. Och han skäller nästan aldrig.

   Radera
 23. Egentligen borde det vara förbjudet att vara så söt som Gårdon. Och så stilige Hjo-Hjo, snäll och fördragsam mot den lille busige kompisen. Dina härliga bilder bara strålar av äkta hundlycka! Och jag blir alldeles matt av både vovvarnas charm och energi. Gullpluttar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den lille kör på tills han somnar. Sedan är det full fart igen. Men Gårdon är ändå hanterlig, liten som en plutt lyfter man lätt upp honom i famnen. Med Hjo-Hjo var det annorlunda, han flög mellan soffan, mattes knäveck och sovdynan. En illbatting var han.

   Radera
 24. Vilka härliga bilder på er, man verkligen ser er glädje :D Bra kompisar kan säga till med tassen när den andre blir för mycket, hehe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev det för hårda tag pep den lille. Det hände några gånger, mest pga att Hjo-Hjo var så mycket större.

   Radera
 25. Haha, ljuvligt, ljuvligt och härligt, härligt..! Jag både ser och hör dem, tro mig eller ej. Hur ska Hjo-Hjo klara sig utan Gårdon? Måste bli görtrökigt, som det så träffande heter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar snarare hur han ska orka med att ha Gårdon hängande i öronen en hel vecka, vilket blir fallet nu till helgen. Fast Gårdon kanske lugnar sig lite när de är bekanta.

   Radera
 26. Oj vilken skillnad på storlek på kompisarna. Det är ju inte storleken det beror på så dom har säkert jättekul tillsammans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt. Fast Hjo-Hjo får se upp så han inte trampas eller blir lite för våldsam. Han väger trots allt nästan 30 kg mer.

   Radera

 27. Så underbara fyrfotade, å blicken Hjo-Hjo har säger: Nu kör vi! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och tunga då, undrar hur lång den blir när sommarvärmen kommer på riktigt - om den kommer.

   Radera
 28. Rent bedårande Gårdon! Och nu kommer HjoHjo att sakna sin kompis och sitta och yla när han åker igen. Bara att skaffa honom en egen lekkompis, två hundar går väl lika bra som en!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gårdon kommer faktiskt till Hjo på söndag och stannar en vecka. Så Hjo-Hjo får lite tid på sig att lära honom ett och annat.

   Radera