Jodå,
visst är det långrandiga dagar så här års. Ute ligger snön vit,
men skumt har det varit hela dagen ändå. Klockan två tänder
bloggaren så att han inte ska gå vilse i huset. I Menton är det
nio grader så det är ingen mening med att fly heller. Tröttsamt.
Man får glädja sig åt det lilla. Som att Hjo-Hjo väcker husse vid
pass halv nio, viftar på svansen och slickar halsen och nacken ren –
husses.
Och att hustrun bjuder på stekt fläsk med löksås till lunch. Upp i topp på poängskalan: 5 hjosikar! Underbart. Det är bara ett litet bekymmer med fläsket – det är bloggarens gamla paradgren. Så vad ska hon nu med honom till? Nåja, fortfarande är han en djefvul på pannkaka, pannbiff och fisksoppa? Så att.
Fläsk med löksås har jag inte ätit på 38 år, suck. Maken är vegetarian, laktodito som väl är. Så löksås skulle jag väl kunna göra förstås, men den ska ju helst göras på fläsksky, eller?
SvaraRaderaPojkar förnekar sig inte :-).
Ingrid
Det går bra utan skyn också tycker jag. Fast utan själva fläsket blir det ju något som fattas. Vegetarianerna tycker tvärtom, jag vet. Så då är alla lyckliga på sitt vis.
RaderaFlickor och mat - det är det som gäller.
Det där känner man igen! Tänk dig då hur det är att vara ute och valsa med två stycken :-) Ibland går det undan och det muttras rejält också...
SvaraRaderaHa en bra kväll!
Såg att Brukshundsklubben här hade en Sluta dra i kopplet-kurs. Fulltecknad tyvärr. Men något för oss, absolut.
RaderaEn gång är ingen gång som det heter ,-)))
SvaraRaderaFast säga till på danska, det vore nåt, kanske ska jag testa, nu kan jag ju inte danska, men låtsasdanska duger väl,-)
Paradmiddagar, ja det har vi några gubben o jag, än så är han låååångt från mina fast han är mästerkock på mycket i matväg.
Får väl se hur drt går med mina numer begränsade timmar här på bloggen ,-)
Idag har jag överskridit, gubben kollar sport o då, ...............sprack det ,-)
Tar nya tag imorron.
Ha det fint KRAM Primrose ,-)
Gubbarna är allt bra i köket, en del. Och andra kan inte koka sig ett ägg ens. Det är nog väldigt olika.
RaderaGod natt!
Det låter lika dystert hos dig som hos mig. Har aldrig haft så trist fritid under något av mina Norge-uppdrag. Ljuspunkten ær att jag skymtar slutet ganska fort... ;-)
SvaraRaderaLjuset i Hjo... ja, det kommer också så småningom, det ær jag helt sækert på!
Men vacker natur i Norge. Vi åkte omkring i Norge i början av 80-talet, från Narvik till Oslo. Det var väldigt mycket lukket och mat man inte blev mätt på. Inte förrän i Oslo. Men det var länge sedan.
RaderaJa det är ju tisdag å då serveras antingen raggmunk eller stekt fläsk med löksås, ja åsså har vi då ärtsoppa på torsdagar. Är det hemlagat älskar jag det.
SvaraRaderaEfter fyra veckor i Spanien där tempen låg mellan 11 och 21 grader kan jag förstå dina tankar som riktas mot Menton. Men du har nog rätt - 9 grader är ingenting att ha heller...
Raggmunk duger bra. Ärtsoppa också, även en sådan där korvförpackning.
RaderaSka en tur till Paris i mars, hoppas på gott vårväder. I Menton tycker de lite synd om parisarna som aldrig har någon riktig värme.
Kväller..Jo nog minns jag Fabian,,tror han hade 2 hitlåtar i Sverige..
SvaraRaderahttp://youtu.be/YdaZ7N-W9vw
Men han försvann rätt snabbt,tidigt 60 tal..Haé Kram.
Märkligt att man kan minnas en sådan figur när man knappt kommer ihåg vad man åt till lunch igår.
RaderaBra att du kan dra husse, som är en gammal pensionär. ;-)
SvaraRaderaJa, men nu är han trött och sover sött här intill på sin bädd.
RaderaJag också snart.
God natt!
Den där stilen känner jag igen. Santos håller på likadant, men han är tack och lov så liten så jag behöver inte sätta i fötterna för att spjärna emot. Ha det gott.
SvaraRaderaÄr man inte beredd får man springa efter som en tok.
RaderaHa det bra!
Ja, tänk så många gånger jag dragit iväg med hussen... Kramis!
SvaraRaderaEn fördel med stora, starka hundar är att de inte skäller så förskräckligt. Inget bjäbb i onödan.
RaderaGod natt!
Kärlekskranka svarta hudar av labradorliknande modell är inte att leka med ;)
SvaraRaderaHan sniffar i spåren så att snön yr omkring.
RaderaHårt, men våra veterinärer i familjen säger kastration, och så har vi gjort med våra hundar, och vilken himmelsvid skillnad och lugn och ro.Inget dragande, mera lugn och ro och harmoni. Sen vet jag är det är en kontroversiell fråga, men här litar vi på vetenskapen!
SvaraRaderaFläsk med löksås, oh, det låter så gott så jag dånar.......kan inte sova så jag sitter här med ett glas rödvin....men inget fläsk m löksås!
Natti natti
Jag har ju i tidigare blogginlägg lovat Hjo-Hjo att han ska få behålla kulorna, så så får det bli. Omöjlig är han ju inte heller, bara ungdomligt ansvarslös. Han blir bara bättre och bättre, det är min inställning.
RaderaFläsk med löksås passar ändå inget vidare till rödvin - eller tvärtom.
Stekt fläsk med löksås, vilken klassiker. 9 grader i Mentor är kanske inte så mycket att värma sig i, men ljuset är fantastiskt ändå.
SvaraRaderaTror nog att Menton är härligt så här års också. Leker med tanken att fira nyår där någon gång.
RaderaFläsk med löksås har jag nog aldrig ätit. Det är väl "riktig", svensk husmanskost.
SvaraRaderaSkall Hjo-Hjo till IKEA? - ser ut som en sådan påse.
Då har du missat något. Du borde introducera rätten i Staterna. Inga svårigheter med ingredienserna.
RaderaHjo-Hjo på IKEA, nej det skulle aldrig gå. Han snappar till sig kassar, strumpor, skor, ja vad som helst. Och så ska han ut och leka. Barnsligt.
Hjosik. ♥ Det smakar gott i munnen och minnet. Många är de gånger vi köpt Vätternsik. Även uppe i Klangahamn, vid Tiveden.
SvaraRaderaSorgset, blir inga såna turer mer. Men minnena finns.
Här äter jag sik från Vänern, det går bra det med. Mums!
Draghund, ja, haha!
Ha det gott.
Siken, både från Vänern och Vättern innehåller för mycket PCB och dioxin. Så vi får väl se hur det blir med det.
RaderaStekt fläsk med löksås... Mmmm... Nu blev mitt tangentbord neddrägglat - och jag har inte ens nån hund!
SvaraRadera:-)
Hasta ut och köp fläsk, lök, potatis och mjölk. Hur enkelt som helst. Sluta dregla!
RaderaKul inlägg. Hjohjo kanske inte förstår danska, särskilt Jylländskan är svår. Tycker du ska bygga en snögubbe på egen hand. Skulle nån undra kan dju alltid dra en nödlögn och mumla nåt om att barnbarnen tog en paus och en snölykta som hustrun kan njuta av från köksfönstret medna hon fixar lunch vore väl nåt : )
SvaraRaderaAllt gott
Anette
Rullade faktiskt ett stort snöklot igår. Som underredet till en snögubbe. Hjo springer dit och lyfter på benet varje gång vi ska ut.
RaderaIbland glömmer de kära labbarna det de lärt sig, bara tillfälligtvis.
SvaraRaderaMinns när jag låg som en rem efter dotterna labrador mär han var under året och vi gick här längs kajen, Han ville ju bada och att det sedan gått en trevlig tik där gjorde inte det hela lättare. Men när vi stretat på ett tag gick jag upp med honom till Ringvägen och se då kom Curre ihåg hur man går fot. Så tikar och vatten är nog en utmaning av den högre skolan...
Hjo-Hjo är en mycket vacker herre och tänk så mycket frisk luft och motion du får för att hänga med.
Jättebra motion! Och idag träffade vi på en räv på långpromenaden. Det piggade upp.
RaderaHaha! Ja, de där älskade vovvarna lovar så mycket....Men de glömmer det lika fort igen :)
SvaraRaderaMen visst är de härliga!
Ha en bra dag
Ja, man undrar hur långt minne de har. Vissa saker minns han oerhört väl, och andra blåser bort direkt. Kanske börjar han likna sin husse.
RaderaHärligt när man kan tala fritt på annat språk. :-)
SvaraRaderaÄlskar också hemlagad husmanskost. Blir tyvärr ingen sådan här hemma.
Ha en skön kväll !
Efter Matador-boxen pratar vi så gott som flytande danska här i familjen.
Raderajag äter hos er!
SvaraRaderaOk, i morgon blir det rotmos och grynkorv.
RaderaFläsk med löksås, oj, oj. Längesedan jag åt det, men vad gott det låter!
SvaraRaderaDet ÄR gott. Funkar lika bra här hemma som i Wales.
RaderaLabbar, så SÖTA!! ÅÅÅ!!
SvaraRaderaKul inlägg :-)
Fläsk med löksås? Nä, inte min grej. Men glad att du njuter!!
Däremot pannbiff och fisksoppa, JA TACK!!!!
Fisksoppa blir inte så ofta, men den smakar bättre än den Bouillabaisse jag åt i Marseilles för några år sedan. Seriös? som det heter nuförtiden. Jodå, jag lovar.
RaderaFläsk och löksås ÄR.....Mmmm...underbart gott. Men det är ju all husmanskost tycker jag.
SvaraRaderaVissa dagar är grå....å då får man tända upp lite extra under dagtid. Men snart så får vi en billigare lampa.......solen.
Den är go den.
Nä nu fortsätter jag vidare med min bloggpromenad i rask takt. Man kan väl hoppas någon bjuder på kaffe å kaka nånstans......
Chaaooo.....
Jo, man får tänka på varmare dagar och - fläsk med löksås. Vänta och bida sin tid.
RaderaHa det bra!
Fläsk med löksås är superb, mycket gott. Det där med att gå sakta och fint är svårare än man kan tro, man liksom glömmer det så fort nåt roligare dyker upp ;)
SvaraRaderaMen Laika, du får låta bli löksåsen.Inte nyttigt med lök. Fläsk däremot.
RaderaDär gjorde han bort sig, Hjo-Hjo. Svarade på danska - annars kunde han ju ha låtsats som att han inte förstod!!!
SvaraRadera(Matte kan tänka sig fisksoppan - jag kunde tänka mig alltihop...)
Kasper
Han förstår, men kan inte bärga sig när han känner underbara dofter.
RaderaDet är gott med mat både för hundar och deras föräldrar.
Hjo-Hjo är riktigt mänsklig. Tappar greppet lite när läckerheter vankas! Det är bara för Husse att inse det! :)
SvaraRaderaSvar: Nej det är inte plataner. Det är höga träd men långa smala mjuka barr! Lite lärkaktigt, men ändå inte. Jag får nog ta lite närbilder på dom och kolla vilken sorts träd det är.det är!
Tyckte de såg lite platanaktiga ut med sådana där lönnlöv.
RaderaHjo-Hjo - han är nog inne i någon sorts period. Vi talar inte samma språk längre.
Å´så gott! Länge, länge sen jag åt fläsk o löksås...Det är ju sååå gott! kramiz
SvaraRaderaGott är det, helt klart.
RaderaJag valde mellan fläsk med löksås eller raggmunk och fläsk när jag skulle laga mat till maken när han fyllde år, för han är lika förtjust i båda rätterna. Jag gillar raggmunken bättre.
SvaraRaderaRaggmunk är fantastiskt gott. Bortglömd tyvärr men nu kommer den nog fram igen.
Radera
SvaraRadera...åh, stekt knaprigt fläsk med löksås, åh så gott, så gott... måste ha..... kram
Läste någonstans att allt är gott på grisen - utom skriket. Så är det nog.
RaderaFläsk o löksås, det är grejer. När exet hjälpt mig extramycket brukar jag göra mig till och bjuda på just det. För si, jag lagar en finsk variant o den slår den svenska vitsåsen med hästlängder! Sen må fläsket vara amerikanskt eller ej, har just läst en bok om livet för hundra år sedan o då var det minsann poppis med amerikafläsk. Undrar vilken skillnad det var på det och den svenska grisen..
SvaraRaderaFinsk löksås, jaha ja. Den kan jag kanske göra en annan gång. Amerikanskt fläsk förekom vill jag minnas i svenska proletärförfattares böcker, åts av flottare, skogshuggare och andra "riktiga arbetare".
RaderaFläsk med löksås är inte så dumt. Men det slår INTE kålpudding. För övrigt är det Ikea-kassen som liksom är pricken över i på den översta bilden. Vackert med knallblått mot den svarta vovven.
SvaraRaderaJag tycker dessa rätter är två oberoende storheter som ej bör jämföras. Utan IKEA-kassen hade jag ju kunnat använt svartvit film. Som man gjorde förr. Tänka sig, en 24-bilders svartvit på resan. Eller två. Då fick man sikta ordentligt.
RaderaFin hund, och han verkar följa med dig överallt!
SvaraRaderaVälkommen till Andra året... Han följer oss överallt. En fin kompis men måste lära sig att vara ensam.
Radera