torsdag 4 december 2014

Tv-mys

Även för hundar är det jätteviktigt med rutiner. Så efter frukost bänkar sig Hjo-Hjo, först av alla, i soffan för en stunds tv-mys med de genomtrevliga damerna i Gomorron Sverige. Tror nog att han älskar dem, hundarna, som inte så sällan dyker upp i programmet. Bloggaren läser eGP.

Sedan händer sådant som händer. Hjo-Hjo blir dumpad av Solan. Hon behagar inte dyka upp till den avtalade dejten. Men hänga läpp? Icket. Husse är lika bra som Solan, nästan. Han stampar med sin kraftiga känga i backen, och Hjo-Hjo springer. Around and around. Igen och igen och igen... Efter en kvarts stampande börjar husse få nog och hänger betänkligt med slipsen. Vi får allt hoppas att Solan dyker upp nästa vecka.

Och i TV påstår Löfven att ”de borgerliga säger att de kan tänka sig att regera med SD”. För att hans budget åkte på däng. Märklig logik. Bedrägligt beteende. En rättskaffens man? Man undrar. Rätta bloggaren om han har fel.
54 kommentarer:

 1. Ulla älskar att titta på TV Morrar på andra hundar och mörka människor Lovar att det är inte jag som har påverkat henne... Ja det är tuffa tag i bassängen! Än hänger jag med! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo är skeptisk mot folk som ser ut eller beter sig annorlunda. Inte så ovanligt bland människor heller.

   Radera
 2. KG Bergström skriver krönika i Expressen och säger precis samma sak. I stort sett håller jag med.

  SvaraRadera
 3. Jag är rätt trött på den politiska sörjan. För utlandet skrattar nog åt Sverige och vår konstiga politik, tredje gången inom ett år som vi går tillval. ?? Hur knäppt är det?
  Det har varit en ganska aktiv dag för mig, men i morgon tar jag det väldigt lugnt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD är problemet. Eller inte. Många länder brottas med samma sorts partier och lyckas bilda dugliga regeringar ändå. Inte Sverige. Inte än.

   Radera
 4. Alla behöver vi rutiner. Varför inte Gomorron Sverige för Hjo-Hjo. :)
  Bloggaren var ju i alla fall inte den som sprang runt, runt. ;)
  Såg att det var länge sedan det var ett extra val i Sverige. 1958 - då var jag inte ens född.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förbaskat skönt att det var hunden som sprang.
   Det är knepigt här hemma nu. Och om sossar och moderater lyckas sitta i samma regering hur blir det då med oppositionen? Behöver vi ens rösta? Knepigt. Jo.

   Radera
 5. Suck... Den "politiska sandlådan" blir bara värre och värre...

  SvaraRadera
  Svar
  1. SD utnyttjar bara sin position, inte så märkligt. Märkligt dock att de blev så stora. Kanske.

   Radera
 6. Kan bara hålla med dig...riksdagen har blivit en stor lekstuga, en sandlåda! Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Regeringen har inte mandat nog för ett kraftfullt regerande. Det är problemet. Säger det politiska oraklet i Hjo.

   Radera
 7. Mors,visst luktar det gott om kaffe,kan väl inte påstå att man reagerade på doften i rosteriet,inte på kvarnavdelningen heller..men om man var uppe på taket intill skorstenen till rostmaskinerna då jädrar doftade det kaffe när en rostsats blev färdig..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och visst är det gott med ett par baljor till frukosten.

   Radera
 8. Härligt med en husse som kan rycka in när dejten inte dyker upp. Teve hör inte till nåt jag bryr mig om men så länge man kan bli klappad och gosad med samtidigt som tvåbeningarna glor på den så gör det inget... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att det var Hjo-Hjo som sprang. Skönt i soffan är väl avgörande här också.

   Radera
 9. Man kan plocka ut vilka politiska citat som helst utan att föra saken framåt. Personligen tycker jag att samtliga partier på riksplanet sviker sina uppdrag. Man borde kika på hur det fungerar över blockgränserna i en del kommuner. Det går faktiskt att samarbeta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att Löfven för tittarna bakom ljuset med berått mod. Ingen hedersman för mig.

   Radera
  2. Du får självklart tycka vad du vill. Jag ville bara lyfta frågan från sandlådan.

   Radera
 10. Politik har jag inga åsikter om här :)
  Men en himla söt vovve har du, min lilla tjej sitter med vid datorn o nickar :)
  Go helg
  Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brukar inte heller tycka så mycket politik på bloggen. Fast ibland kan jag inte låta bli.
   Trevlig helg!

   Radera
 11. Jag tror att Solan har åkt på en tidig valturné. Är förhoppningsvis tillbaks till nästa vecka. Trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det vara.
   Är inte så förtjust i nyval. Han just taggat ner från det ordinarie.

   Radera
 12. När ska dom båda blocken lära sig att bemöta SD istället för att negligera, stoppa huvudet i sanden och "hoppas att det går över"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag håller med dig. Det här är tabubelagt, men visst måste man prata med SD. Sverige blir varken fascistiskt eller rasistiskt av det. Och försvinner gör de av allt att döma inte heller.

   Radera
 13. Hjo-Hjo är onekligen väl uppfostrad och förtjänar absolut inte att bli dumpad av Solan på det där sättet;-)
  Vad gäller Löfven så är han ett väldigt dåligt skämt - men han fick iaf sina "15 minutes of fame" i rampljuset på bekostnad av pengar som kunde ha satsats på allt från skola, äldreomsorg och sjukhus i stället för att välja nyval.
  Undrar hur många/få som återigen kommer att rösta över huvudtaget och hur många/få som kommer att lägga sin röst på SD...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas att Solan tar sitt förnuft till fånga och kommer till nästa veckas dejt.
   Inget kul att politiskt behöva tagga upp sig på nytt. Det kommer att bli bittra toner i debatten, gissar jag.

   Radera
 14. Utebliven date. No good. Hoppas det ordnar till sig framöver.
  Läste om din betraktelse över Gbg, jag är ju också utvandrad därifrån även om jag en gång föddes i Lysekil....men öster om Eden, Heden menar jag, vill jag nog till, en bit i alla fall. När jag var tonåring besökte man inte Långgatorna, tänk vilken förvandling dom genomgått, ja, hela Linnéområdet. Och Haga, gick på skolor i närheten av Haga och då var det ruffigt minsann. Men det har också genomgått total förvandling, till det bättre!
  Hej svejs
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag flyttade till Gbg -75 fanns på Linnégatan kanske tre restauranger, kanske fem. Nu kan man inte räkna dem alla. Som två olika städer.

   Radera
  2. Ja, eller hur! Tänk vad det kan ändra sig, läste att Avenyn har lite problem och det kan man ju förstå. Sist jag gick på Avenyn blev jag nästan lite sorgsen....

   Radera
  3. Inte den paradgata det en gång var. Och mycket bus tror jag. Fast ska visst rustas upp sägs det. Man kan ju hoppas.

   Radera
 15. Hittills har Lövfen inte imponerat det minsta på mig och hans situation är inte enkel. Jag är inte det minsta förvånad över att SD ställer krav och sätter käppar i hjulet. Varför skulle de bara tiga och samtycka? Man kan tycka vad man vill om SD men det går inte att bortse från det antal röster som de fick i valet. Risken är uppenbar att de kommer att få ännu fler om övriga partier fortsätter som de gör...

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att man får slänga åt dem ett köttben i lagom storlek. Inte blir Sverige en fascistoid stat för det. Kanske kan vi fortsatt vara bäst i klassen - fast inte överlägset bäst. Tja, en fundering.

   Radera
 16. Ingen anledning att hänga läpp inte. Det som finns så mycket annat roligt. Nästa gång kan det kanske bli ännu roligare när dejten dyker upp :) Rutiner är för övrigt riktigt trevligt, som mina...om matte kunde låta mig få sova till halv tio som jag helst vill, men icke. Upp klockan halv nio är ett måste. Kanske inte helt trevligt, men det finns ju bättre och roligare rutiner än så ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Upp halvnio, det borde du klara. Ungefär som här, fast vi är ju panchosar.

   Radera
 17. Ja, varför kom inte Solan? Det är inte så lätt att förstå för en Hjo.Hjo.

  Apropå det politiska spelet tycker jag det är dags för samtliga partier att skärpa till sig. Sluta pajkastning, gå vidare.... Det här är defintivt under deras värdighet... Allt ifrån Sd till s.... V har jag inte hört så mycket från i frågan... Det ena dravlet värre än det andra! Det är viktigt att vi får behålla en liten gnutta respekt för våra folkvalda - tycker jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo-Hjo har ätit pop-corn i kväll och sussar gott i soffan.
   Angående SD, riksdag och regering låter jag det vara för i kväll. Ska just kolla John Cleese i Skavlan.
   Ha en bra kväll!

   Radera
 18. Hur gammal är Hjo-Hjo? Syns att han är unghund och jag tippar på ca 1 år. Fin och blank i pälsen. För att få bort SD så måste nog andra lära sig att samarbeta eller ...
  /kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra gissat. Han är elva månader om en vecka.
   Samarbete är nog bra och uppgörelser mellan blocken görs titt som tätt. I frågor där det finns samsyn. Men annars... Det är bra med en stark opposition också. Nödvändigt. Tror nog att man får börja släppa in SD i värmen, något lite i alla fall. De kommer inte att försvinna.

   Radera
 19. Hjo-Hjo och utebliven Solan, ja ha ja. Bättre läge än Löfvén och de övriga.
  Vojne vojne. När det brinns i maktens korridorer kastas ansvaret tillbaks till väljarna.... Såg Skavland med gäster i går, statsministern gillade John Gleese iallafall. Trevlig adventshelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade också John Cleese, förbannat rolig var han. Här i landet är vi inte vana att hantera missnöjespartier. Förmodligen är SD i riksdagen för att stanna. Så det räcker nog inte med att blunda. För övrigt har jag noterat att Löfven pratar bra engelska. Alltid något.

   Radera
 20. Jag hänger inte alls med i den svenka politiken, men hörde ryktas om nyval. Mer vet jag inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen vill ta i SD ens med tång. Och då blir det problem eftersom allians och sossar inte vill/kan/orkar samarbeta.

   Radera
 21. Oj, inte har väl Hjo-Hjo blivit dumpad? Husse får väl hitta en annan dam till Hjo-Hjo så att husse slipper köra "skiten" ur sig! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns många fina hundfröknar här i staden, så det ordnar sig nog. Som någon påpekade - det är Hjo-Hjo som springer.

   Radera
 22. Låter härligt att Hjo-Hjo tar plats i TV-soffan. Hemma hos oss är det så att Hilda och jag ligger på golvet, medan matten vräker sig i TV-soffan. Däremot brukar jag sova i mattens säng och Hilda har en helt egen säng.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både husse och matte kan allt vräka sig också. Men hur det nu kommer sig brukar det alltid finnas plats över till hunden.

   Radera
 23. I TV-soffan har jag ingen konkurrens. Vi har inte haft några djur hemma pga av allergi i familjen. Men när jag växte upp så hade vi stora schäfrar hemma och dom tog verkligen plats!
  Om politiken tycker jag så här :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Schäfrar - de behövde väl en egen soffa? Man får koppla av från politiken, men nu var det ju lite speciellt.

   Radera
 24. Klart det är viktigt med rutiner för hundar med.
  Ha en fin 2:a advent nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Viktigt med tv-mys. På kvällarna sombar han så gott framför tvn.

   Radera
 25. Föredrar att inte diskutera politik i blogg eller andra sociala medier. Det blir så tjatigt. Men, jag kan säga så mycket att jag tycker det är dags att ta en titt på andra länder, t.ex Finland, där man under många år har olika koalitionsregeringar, allt för folkets bästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det medgives, men mycket kan bli tjatigt i en blogg. Och håll med om att det var en ovanligt provocerande politik-dag,

   Radera