måndag 24 november 2014

Rapport från Hjo

Måndag i Hjo, och livet rullar på så pass lugnt och skönt som det är rimligt att det gör i vår lilla stad, som i bloggarens värld fortfarande är Hjo. Allt väl, förutom regnet. Det är en sådan dag som Hjo-Hjo verkar fundera på om det är värt besväret med långpromenaden matte envisas med. Kanske är det bättre att stanna hemma och gosa med Gockan. Och äta Tortilla-chips med husse. Han är på det humöret idag.Och med posten kommer ett vykort från Figeac. Om inte bloggaren missminner sig har han suttit där en gång, vid den sköna floden Célé och försökt bli mätt på en Croque monsieur och en Kronenbourg – kan man inte komma i tid för le déjeuner blir det gärna på det viset. En fin trakt i alla händelser. Och i det närmaste 20 grader står det på kortet.

Le Pont d'Or, Figeac.
Bild lånad från http://www.bestwestern.fr/
Jovars, bloggaren är tillfreds med livet. Och vore det inte för alla galenskaper i nyheterna vore det ännu bättre. IS i topp, tokigare kan det väl knappast bli. I Egypten stympar man flickorna, alla så gott som, och i Indien hänger man upp dem i mangoträden. Man förvånas. Storligen. Man vet sig ingen levandes råd. Nog nu.

I Hjo är allt väl, förutom regnet.


48 kommentarer:

 1. Man vet sig, verkligen inte, någon levandes råd. Det är en galen värld vi lever i.
  Tack och lov för hundar, chips och Gockor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vet inte vart man ska vända sig. 30-talet med Hitler och Stalin tar kanske priset ändå. Fast då var jag inte med.

   Radera
 2. Ja, man ska verkligen vara glad att man blev född på rätt ställe här i världen...

  SvaraRadera
 3. Galna nyheter vi vill inte veta alla hemskheter ,vi vill inte vet på vilket sätt dom mördas ,usch det är längesedan ja slutade titta på nyheter i TV för man mår mycket bättre då .Vi som hade så vackert igår nu är det lika svart igen med +2 ,det är bara att härda ut ,Nette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket dårskaper i världen. Man blir ofta lite betryckt. Och vad i himmelens namn ska man göra?
   Trist väder här också.
   God kväll!

   Radera
 4. Vad bra att livet rullar på som vanligt, för det kunder vara värre, Man ska vara glad att kunna bo i en småstad där livet i regel lunkar på. Ja det händer hemskheter i världen, man undrar om människorna är galna som gör varann så mkt illa.
  Religioner, traditioner m.m. gör krig och hat.

  Tur att inte HjoHjo fattar nyheterna för då hade han blivit 'nipprig'.
  Må så gott fastän det är regnigt och grått.
  Fast visst tusan vi fick ju någon timme sol idag, jag bara 'sprang' ut, helt underbart.
  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nipprig var ordet.
   Vi hade vår soliga lördag, sedan inget mer. Mörkt, men grannen tvärs över gatan har massor av ljus i trädgården.

   Radera
 5. Tacksam att jag föddes till flicka i Sverige och inte någon annanstans...Måste googla på Figeac och se var det ligger.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessvärre finns många ställen där man inte skulle vilja vara född. Figeac ligger inte så långt från Albi, eller Cahors för den delen.

   Radera
 6. Ja, det finns mycket galenskap i denna värld! Vi klarar av att skicka människor till andra planeter men vi kan inte behandla varandra med respekt. Då är något fel. Men vi får fokusera på det som är bra och det goda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rena dårpippin, som jag ser det. Men som du säger, det finns rätt mycket att glädjas åt också.

   Radera
 7. Världen är ur led. Det är bara att konstatera.
  Både Hjo-Hjo och bloggaren tycks framleva ett rätt behagligt liv. :)
  Hörde du talas om gatuhunden Arthur som fick komma med ett sportlag från Ecuador till Sverige? Jag skrev om det hos mig eftersom det var en fantastisk solskenshistoria.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg Arthur på TV som hastigast häromdagen. Har missat honom hos dig, så jag får läsa ifatt.
   God kväll!

   Radera
 8. Skönt med en lugn och skön morgon, och dag också för den delen. För övrigt kan vi bara tycka att det är väldigt tacksamt att man inte är född i någon av de länder, att man kan ha det så bra som man har det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dårskaperna tycks inte ha något slut. Håller med, man är privilegierad.

   Radera
 9. Ja, ibland undrar man om man ska slå på tvn över överhuvudtaget. 2014 måste väl vara ett år med mest elände i världen, både vad gäller politik och allehanda övergrepp. Man blir bara ledsen och förstår inte att vi skriver faktiskt 2014 och inte 1814/1914.

  Kul att du trivs på landet, men ändå längtar du till värmen - ja, vem gör inte det;-) Roligt att läsa att du inte ens får lappsjuka heller efter att ha bott i fina Göteborg...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är för eländigt.
   Blev lite förvånad att det var så pass varmt i Frankrike så här års.
   Göteborg är som en förvuxen småstad, och är på många sätt en trivsam stad.

   Radera
 10. Kväller,,Ja det är synd att världen,på vissa håll flockas av fullständiga dårar..
  Ja det smakade bra med soyamarinerad rättika och svamp,en höjdare i min mun..
  Jag tror inte jag sett solen nu i november,bara gråmulet och regn..Haé Bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får ta vara på det goda här i livet.

   Radera
 11. Det är märkligt att det i en och samma värld kan finnas så mycket elände och ondska och samtidigt - faktiskt - så mycket kärlek och god vilja.
  Ska man inte själv bli galen gäller det att fokusera på det nära och på det man KAN påverka.
  Tror rentav att vi har en hel del att lära av t.ex. Hjo-Hjo och Kasper.
  Berit E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det finns både och.
   Och hundar som har det bra har det bra. Kan leva gott i nuet. För stunden.

   Radera
 12. Jo, nog är det så att det mesta är sig likt i lilla Hjo. Inklusive regn och mörker. Förstår HjoHjo om han inte vill ta några längre promenader. Här är det Tiger som gör allt kortare besök bakom knuten.
  Ha en fin vecka! /SA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott om hundar, och gott om tigrar i Hjo. Mörkt, men om en månad vänder det. Men först då som kylan kommer på allvar skulle jag gissa.

   Radera
 13. Här har också regnet öst ner!!!! Oliwer är vår goa hjälpreda! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och stormvindar nästan i går kväll och natt.
   God natt!

   Radera
 14. Varje kväll skriver jag några rader om dagen som varit. Jag antecknar lite om vädret (idag har det kommit en decimeter snösörja - usch!) och vad som annars har hänt. Jag är så tacksam att jag oftast kan skriva: Tack för en alldeles vanlig, händelselös dag.
  Tyvärr har man varje dag också orsak att skriva: Världen är galen.

  Kolla gärna länken nedan - det är nog Hjo-Hjo! ;)

  http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=3138746&path=107301

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nöjer mig också med dagar utan alltför mycket äventyr.
   Visst är det Hjo-Hjo!

   Radera
 15. Vissa dagar är det bättre att stanna inne... Kramis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och nu skiner solen från en himmel lika blå som MFF:s tröjor.

   Radera
  2. Igår hade vi en härligt solig dag, men idag öser regnet ner. Jag ägnar mig åt 'Twist' av Klas Östergren. Mycket bra bok!

   Radera
  3. Det har liksom inte blivit av att läsa Klas Östergren, trots att Gentlemen stått här i bokhyllan så många år. Enligt Mats Gellerfelt i SvD hör du till de avancerade läsarnas skara. Eftersom "Ibland kan man tycka att det är en smula besynnerligt med folkkärleken, ty Östergren är en synnerligen avancerad romanförfattare, med intriger som heter duga. Glädjande nog visar det att det fortfarande finns kvalificerade läsare i Sverige."

   Radera
 16. mera mera: och vad tror du Putin vill med Kaliningrad?

  Och dricka glögg ska vi 1.a advent! margareta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Putin ja, där har vi ännu en liten glädjespridare. Verkar som om ryssarna måste ha en stark man att förlita sig på. Demokrati blir alldeles för ohanterligt.

   Radera
 17. Och det värsta är att man blir nästan inte speciellt förvånad över den ena grymheten efter den andra. Men det allra, allra värsta är att man verkar vänja sig på nåt märkligt sätt....Jag minns när filmen "Den sista färden" kom och jag såg den på bio, du vet, nånstans där i förra århundradet. Så gick den som film på tv för nåt år sen och jag ville se den igen, men jag reagerade inte direkt längre, ingen annan heller....Håhåjaja. Tur du har Hjo och jag har Snäckskalsdalen, så kan vi sitta där och här och njuta av lugnet så länge. Eller i Figeac!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den sista färden minns jag som en ohyggligt skrämmande film. Man får hålla sig i någotsånär civiliserade trakter. Kommer man för långt ut i tassemarkerna slår banjovarningen på.

   Radera
 18. Glad som en lärka idag och skiner ikapp med solen! Väninnan i telefonen säger att det gör ont i ögonen, det är alldeles för ljust. Så har man fått gnälla idag också..
  Ha en bra dag i Hjo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Solskensdag här också! Hoppas du tog tillvara på ljuset. Det gjorde Hjo-Hjo och jag.

   Radera
 19. Den lånade bilden lockar verkligen betraktaren. Hoppas ni fått sol i Hjo idag. Soliga hälsningar från Ystad och Bosse Lidén som inte kan kommentera på Wordpress längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Figeac är lockande, ligger så vackert där efter floden. Och Hjo ligger så vackert vid Vättern, i sol - åtminstone idag.

   Radera
 20. Strålande sol idag! Vi för förbi Vättern igår, fast på Jönköpingssidan. Mörkt och regnigt när vi var där!
  Det låter faktiskt mycket bättre att sitta vi en liten kvarterskrog lite längre söderut. En croque monsieur eller en ost och skinktoast som vi kallar det i det här huset sitter aldrig fel! Jag vet att det från början är franskt, men den svengelska varianten smakar också bra! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, härlig dag!
   Ja, den smakar lika bra här hemma - oj, så sugen jag plötsligt blev.

   Radera
 21. IS vill lag nästan inte veta att det finns. Hemska saker! Eländet kommer från alla håll. Vår granne i öst verkar ta på sig stövlarna.... dom mörkröda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. IS tänker man gärna bort om det går. Tyvärr existerar de galningarna ändå. Och rekryterar unga pojkar från Göteborgs östra stadsdelar! Och Putin visar musklerna. Bedrövligt.

   Radera
 22. är inte tillfreds.......vill ha snö som ligger kvar inte en massas gråblask.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fick sol idag, mycket bättre än snö. Det är säkert det.

   Radera
 23. Tycker vi bestämmer här och nu att de får dela på titel Vår lilla stad, både Östersund och Hjo :)

  SvaraRadera