söndag 11 maj 2014

BookCrossing i Hjo

Nu börjar allvaret, Hjo-Hjoträning enligt klickermetoden. Bok anländer förhoppningsvis i brevlådan under morgondagen. Inte hoppa, inte skälla, inte dra – och inte tugga. Bara vara husse och matte till lags. Härliga tider stundar.

Men om hund saknas och intigheten hotar finns bot. Åtminstone om man bor i Hjo. Man tar sig skyndsamt till Bokskåpet på Villagatan! Väljer trevlig läsning ur skåpet, går hem, sätter sig i läsfåtöljen och blir glad igen. Bookcrossing kallas fenomenet, finns i London och New York. Nu även i Hjo. Och lämna gärna en bok tillbaka, annars blir det snart tomt.

Idag dristar sig husse till att försöka klippa hundens klor, men velar för mycket. Det blir ingenting av alls. Men Hjo-Hjo blir rädd och svansar iväg upp till övervåningen. Husse olycklig, men har hört att försoning också kan uttalas leverpastej.

BookCrossing i Hjo

28 kommentarer:

 1. Matte klipper inte mina klor längre, hon använder en liten kloslip som man enkelt slipar med. Väldigt tacksamt och smidigt för oss båda.
  Spännande med klickerträning, det kommer säkert gå bra. Men kom ihåg att busa lite med husse ibland så han får kämpa lite. Dom verkar tycka sånt är roligt, hihi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kloslip aha! Aldrig hört talas om, kanske en lösning. Tack för tipset.

   Radera
 2. Om det är något som fungerar bra här så är det just kloklippningen! Vi klippte klorna en gång i veckan för att vänja dem och det gav effekt. Nu blir det inte så ofta men det går friktionsfritt när det är dags.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske något att försöka. Men just nu verkar det inte som om varken husse, matte eller hund har lust. I morgon får proffsen ta över.

   Radera
 3. Lycka till med klickerträningen, snart ser det ut hemma hos er som hos oss, en klicker på varje möjlig yta och i varje jackficka och här och där i lådor och skåp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Är Arlo mottaglig för klickandet?

   Radera
  2. Han är inklickad ja. Men jag är inte någon fanatiker när det gäller klickträning, utan använder klickern som förstärkning vid nyinlärning och som extra belöning ibland.

   Radera
  3. Här blir vi inga fanatiker heller. Men hoppas det ska fungera bra.

   Radera
 4. Skam till sägandes så har jag bara varit i Hjo en gång. Staden ligger lite fel till när vi reser och hälsar på släkt och vänner. Men jag kommer ihåg att det var en vacker plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjo är en sommarstad. Du får göra ett nytt besök i år.

   Radera
 5. Vilket härligt bokskåp............Antar att det är mycket som får söta bitmärken numera...........klicker kan jag rekommendera............ha en skön vecka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli kul med klicker. Börjar i morgon, som sagt. Skön vecka själv!

   Radera
 6. Fantastisk idé det där med Bokskåpet! Att läsa böcker kan man ju aldrig få nog av, inte heller att använda klicker! Stort lycka till med träningen för det gäller att nästan vara snabbare än blixten ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vi förväntar oss mycket av klickerträningen. Hjo-Hjo också.

   Radera
 7. Jag skrev om detta alldeles nyligen på min blogg. http://bo-i-usa.blogspot.com/2014/04/ett-mycket-litet-bibliotek.html
  Det finns tydligen dessa minibibliotek överallt. Verkligen trevlig och bra idé.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ditt Little Free Library verkat höra till samma fenomen som Skåpet i Hjo. Annars finns här både bibliotek och bokhandel, så på böcker lider vi ingen nöd.

   Radera
 8. Så trevligt det verkar med lilla minibiblioteket - måste läsa mer om detta, kanske finns det närmare än man tror....

  SvaraRadera
 9. Vad häftigt med BookCrossing. Jag minns att det gick åt en hel del godis när vi klippte klorna på vår dog. Har man en gång träffat på pulpan glöms det tydligen inte bort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kloklippning är ingen favorit varken hos husse eller hund.

   Radera
 10. Hej du,,Ja hoppas du klickar till Hjo-Hjo ordentligt,då blir alla nöjda o glada..Ja jag har ju ett gäng Cypernminnen efter mina 24 års resande dit..Haé Bra.

  SvaraRadera
 11. Det där med bokskåp kanske inte vore så dumt att sätta upp i sin trädgård med den skillnaden att det skulle stå: "Behöver inte lämnas tillbaka."
  Kanske man kan få reda på hur det där med klick fungerar? Fanns i alla fall inte i mitt tidigare liv när jag var hundägare.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med lite grann med bokskåpet. Klickerträning får anstå ett par dagar - boken försenad. Återkommer.

   Radera
 12. Ni verkar ha det riktigt fint, Hans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå, fast idag grått. Lyssnar på Lykke Li.

   Radera
 13. Vilken bra ide med bokskåpet. Det borde fler platser ha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har faktiskt bytt till mig en DVD-film, vilket också finns i skåpet.

   Radera