måndag 18 november 2013

Karlsborg

Söndag, kallt väder och sol. Vi tar oss till Karlsborg i hyrd bil. Karlsborg, Sveriges reservhuvudstad. För så var det tänkt vid krig eller annan ofärd, plats i fästningen för både regering, riksdag och kungahus. Dessutom lär slutvärnet vara norra Europas längsta byggnad (källa: svärfar, det gamle fanjunkaren. Wikipedia säger en av Europas längsta). Så fick vi in lite folkbildning i bloggen också!

Fast idag är det laxfiske som gäller. Svärsonen inhandlar kastspö, rulle och drag, han är en av dessa trygga norrlänningar som vet när laxen hugger. Fast inte i Hjo sägs det, bättre pröva lyckan i Karlsborg, i Hjo finns inga berghällar att fiska lax ifrån. Sagt och gjort, vi är där på mindre än en halvtimme.

Dessvärre är inte laxen där, och ingen röding, öring eller abborre heller. Kanske skulle vi ha stannat i Hjo. Men svärsonen har inte mitt pessimistiska sinnelag, ger sig inte i första taget, inte förrän Vättern bestulit honom på två (alla) av hans fiskedrag. Lite molokna sätter vi oss i bilen och åker hem, men blir strax på bättre humör – hustrun steker isterband och bättre mat finns inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar